Värmlands län

Värmlands län

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Värmlands län är ett län beläget i sydvästra Svealand. Residensstaden är Karlstad och landshövding sedan 1 oktober 2012 är Kenneth Johansson. Han efterträdde Eva Eriksson. Värmlands län utgör valkrets vid riksdagsval i Sverige.

Värmlands län motsvarar 4,3 procent av Sveriges yta, 17 583 km² och är Sveriges till ytan åttonde största län. I länet bor 2,9 procent av Sveriges befolkning.

Värmlands län sammanfaller i huvudsak med landskapet Värmland, frånsett Karlskoga kommun och delar av Degerfors kommun som hör till landskapet, men som tillhör Örebro län. Norra delen av Gullspångs kommun (Södra Råda socken) i Västra Götalands län tillhör också Värmland. Delar av Silleruds och Svanskogs församlingar (Dalboredden) ligger dock i Dalsland och nordligaste delen av Filipstads kommun ligger i Dalarna.

Länet gränsar till Dalarnas län och Örebro län i norr och öster, samt till Västra Götalands län i söder. I väster gränsar det till Hedmark fylke, Akershus fylke och Østfold fylke i Norge.Kommuner

Karlstads kommun
Arvika kommun
Kristinehamns kommun
Säffle kommun
Hammarö kommun
Sunne kommun
Hagfors kommun
Torsby kommun
Kils kommun
Forshaga kommun
Filipstads kommun
Årjängs kommun
Grums kommun
Eda kommun
Storfors kommun
Munkfors kommun

 

Landstingets miljöarbete
Landstinget har ett särskilt ansvar för befolkningens hälsa och att medverka till en bra livsmiljö, så att en långsiktig och hållbar utveckling främjas. Detta gör vi bland annat genom att kontinuerligt förbättra och effektivisera det interna miljöarbetet. Syftet är att minska resursförbrukningen och förebygga miljöbelastning från vår egen verksamhet. Vi ställer också tydliga miljökrav på våra samarbetspartners. En naturlig utgångspunkt i arbetet utgörs av gällande lagar och förordningar samt krav från våra uppdragsgivare.

 

Miljöpolitiskt program
Landstinget i Värmland har ett miljöpolitiskt program för åren 2012-2016. Fokus i programmet är att minska klimatpåverkan från landstingets verksamheter, främst inom fastigheter och transporter. I programmet finns även mål om att bland annat minska andelen avfall, öka andelen ekologisk och etisk mat samt minska miljöpåverkan från läkemedelsanvändningen och kemikaliehanteringen.

 

Fynda mat – alltid med 20-90% rabatt

Hemsidan Matsmart.se minskar matsvinnet i Sverige och gör att du kan fynda mat med skyhög rabatt. Det fungerar i hela Sverige och du får maten hemkörd till dörren. Kika in på Matsmart.se och se hur mycket pengar du kan spara på dina matköp.

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.