GOTLANDS LÄN

Gotlands län

Gotland är ett län som är identiskt med landskapet Gotland. Som omfattar ön Gotland och kringliggande småöar i Östersjön. Residensstad är Visby och att du hittar både hyresvärdar och lediga lägenheter här är ett faktum.

Vi har 5 hyresvärdar här!

Båset AB 070-848 06 75

LEIF PETTERSSON Fastigheter 0498 – 25 66 99 

Stånga-Bo AB 0498 – 48 25 47 

GotlandsHem, AB 0498 – 20 39 00 

Cityfastigheter AB 0498 – 21 01 80

Vill ni också synas här ?

Ring : 0721-707 145

eller maila: info@ledigalagenheter.org

Vägen till enkommunen, Gotlands kommun

Ordet “kommun” kommer från latinets communis, som betyder gemensam. Kommunerna är alltså till för att lösa medborgarnas gemensamma frågor. Begreppet kommun började användas i Sverige först i och med 1862 års kommunallagar

Gotland är Sveriges till befolkningen minsta län, med omkring 57 000 invånare. Det är unikt såtillvida att det består av en enda kommun, Gotlands kommun och att landsting saknas.

Rauk

Regionen har cirka 57 400 invånare, varav omkring 24 000 bor i Visby. De största tätorterna utanför Visby är Hemse, Slite, Roma och Klintehamn.

Gotland är Östersjöregionens mest kreativa och magiska plats präglad av närhet, hållbar tillväxt och livslust.
Visby stad var en tidigare kommun i Gotlands län och det kan vara lite svårt att hitta lediga lägenheter här, dock så kan du alltid prova dig fram. Titta under Gottlands kommun så finner du hyresvärdar här!

Gotlands läns valkrets är valkrets vid riksdagsval i Sverige. Många politiker åker till Gotland varje år under Almedals veckan..  http://www.almedalsveckan.info/ 

På Gotland finns inget landsting utan Region Gotland ansvarar för både primärkommunala uppgifter och landstingskommunala uppgifter som vård och kollektivtrafik. Även det regionala utvecklingsansvaret ligger på Region Gotland.

Gotlands län är ett län i Sverige, med samma utsträckning som landskapet Gotland. Länet omfattar ön Gotland och kringliggande småöar i Östersjön. Residensstad är Visby.
Gotlands läns valkrets är valkrets vid riksdagsval i Sverige.

Ett viktigt mål för Gotland är att vi blir fler gotlänningar. Många lockas av den dragningskraft Gotland har och väljer därför att flytta hit.

Nya gotlänningar ska känna sig välkomnade i det gotländska samhället. Mötesplatserna ska vara naturliga och dörrar till de gotländska hemmen ska stå öppna.

Ännu mer fakta om Gotland klicka HÄR

2 reaktioner på ”Gotlands län”

  1. Letar lägenhet i Visby. Är snart 19,snart mamma och har en chihuahua hane. Kan tänkas byta också,har en etta i Slite en trappa upp.

  2. Hej
    Vi är en familj på 5 personer som är i stort behov av ett boende.
    Vi har skyddad id och måste hitta en bostad.
    God ekonomi
    Tack på förhand

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.