Privata hyresvärdar Göteborg

Privata hyresvärdar Göteborg

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg och skapa ett konto. Det är helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

 

 

 

Söker du efter privata hyresvärdar i Göteborg? ​Här nedanför kan du hitta de största hyresvärdarna i Göteborg och deras kontaktuppgifter. Det kan vara svårt att hitta en lägenhet om du vill bo i Göteborg och hyreskön är en lång väntan.

Men här hittar du flertalet av alla privata hyresvärdar i Göteborg som kanske har en ledig bostad över. Det är för många en dröm att bosätta sig i Göteborg och få leva på västkusten. Det är heller ingen slump att man kallar det för Sveriges Framsida. Man måste ju ändå säga att Göteborg är Sveriges vackraste stad.

Bostadskö Göteborg

Vi rekommenderar att du registrerar dig hos Boplats ifall du inte hunnit göra det. Detta är den kommunala bostadsförmedlingen i Göteborgs stad. Du måste vara minst 17 år för att kunna bli medlem och det finns inget krav att du måste bo i Göteborg ifall du vill registrera dig.

Lista med privata hyresvärdar i Göteborg

Hyresvärdarna i storstadsregioner kan innefatta flera kommuner. Det finns både kommunala och privata hyresvärdar i denna lista. Vi hoppas att du kan hitta en ledig lägenhet i Göteborg med hjälp av kontaktlistan nedanför.

Du kan också som privat hyresvärd i Göteborg ligga med kostnadsfritt i listan. Lycka till med att hitta en ledig lägenhet för dig som bostadssökande. Vi rekommenderar även att kolla efter lediga objekt på sajten Samtrygg.se som annonserar ut bostadsrätter och hus som andra privatpersoner valt att hyra ut. Det är alltid klokt att söka bostad på flera håll för att kunna lyckas hitta en ledig lägenhet i en storstad som Göteborg.

Vill du synas här som en hyresvärd?
Maila: [email protected]

Hur du hittar lediga lägenheter i Göteborg – Guide

📋 Hur du hittar lediga lägenheter med förstahandskontrakt

 1. Använd vår lista med hyresvärdar som du hittar ovan. Kontakta alla hyresvärdar och anmäl intresse.
 2. Besök kommunens hemsida. De har ibland listor med hyresvärdar.
 3. Kontakta kommunen och fråga om de har några tips eller vägledning att erbjuda.
 4. Gå med i den kommunala bostadskön i kommunen du önskar bo i.
 5. Gå med i den kommunala bostadskön i angränsande kommuner. Ibland kan det vara enklare att få en bostad i en lite mindre kranskommun. Där kan du bo fram tills du får en lägenhet i den kommun du egentligen vill bo i.

📋 Hur du hittar lediga lägenheter som hyrs ut i andra hand

Om du inte lyckas få tag i en lägenhet med förstahandskontrakt kan du leta lägenheter att hyra i andra hand. Det finns massor med hyresrätter, bostadsrätter och villor som hyrs. Det är oftast enklare att få tag i en bostad att hyra i andrahand.

 1. Besök Samtrygg.se – Skapa ett konto gratis och se vilka lediga bostäder de kan erbjuda just nu
 2. Besök Blocket.se – se vilka lediga bostäder som hyrs ut där
 3. Undersök om det finns en Facebook-grupp för bostäder i kommunen. Sök även i andra lokala grupper på Facebook. Det är ofta folk som lägger ut bostäder som de vill hyra ut i lokala köp, byt och sälj grupper.
 4. Skriv ett inlägg på dina sociala medier att du önskar hyra en bostad. Ibland kan vänner känna någon som hyr ut eller liknande.

Att tänka på innan du börjar söka lägenheter

 • Bestäm vilken eller vilka kommuner och stadsdelar du kan tänka dig att bo i
 • Bestäm din budget, hur mycket kan du betala i hyra?
 • Ha alla dina intyg & dokument redo, exempelvis anställningsavtal, referenser från tidigare hyresvärdar osv. Läs vår artikel ”Hyresvärdars krav på blivande hyresgäster”.

Seniorboende

Är du 55 år eller äldre och känner att du behöver en lägenhet som utgör färre hinder och underlättar i din vardag? Då kan seniorboende vara ett alternativ för dig.

Seniorboenden, ibland kallade 55+ boenden, är anpassade för att du ska kunna bo kvar hemma så länge som möjligt. Du kanske känner att du behöver en hiss eller en lägenhet i markplan. Det kan också handla om att lägenheten inte har några trösklar eller att du vill ha nära till affärer, vårdcentral och buss- eller spårvagnshållplats. Du måste ha fyllt 55 år för att få bo i en seniorbostad och de finns både som hyres- och bostadsrätter.

Om Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största, och Nordens femte största stad med över 500 000 invånare i tätorten, och över 920 000 i Storgöteborg. Staden ligger på västkusten vid Göta älvs mynning. Göteborg anlades på initiativ av kung Gustav II Adolf och fick sina stadsprivilegier 1621.

göteborg

Med anledning av sin stadsplanering, kallades Göteborg av holländarna under många år för Nya Amsterdam. På 1800-talet industrialiserades Göteborg till stor del av inflyttade engelsmän och under denna tid fick Göteborg smeknamnet ”Lilla London” som staden kallas än idag.

Göteborgs bebyggelse har växt ihop med omgivande förorter och bildar enligt Statistiska centralbyråns definition tätorten Göteborg. Tätorten ligger till största delen i Göteborgs kommun men även centralorterna i Härryda, Mölndals och Partille kommun ingår. Göteborgs kommun är efterföljaren till den gamla administrativa staden Göteborg och omfattar även områden utanför tätorten.

Stadens areal är 721,64 kvadratkilometer, varav 271,41 kvadratkilometer är vatten. Göteborgs geografiska centrum ligger i terrängen, cirka 700 meter nordväst om Brunnsbotorget på Hisingen, sök lediga lägenheter här (57°44’N, 11°85’Ö).

I Göteborg så finns det brist på lediga lägenheter, men för den som har rätt kanal in så finns det ingen brist. Om du står i en kö i ett kommunalt bolag så kan det i vissa fall vara flera års kö för en lägenhet. Men om registret på hyresvärdar får du av oss,  och då kommer du troligen slippa denna kö, men det finns aldrig några garantier för lediga lägenheter uthyres.

I ytterområden är det alltid lättare att finna lediga lägenheter.

Boplats Göteborg fungerar som en marknadsplats för bostäder i Göteborgsregionen. Här hittar du utbudet av lediga lägenheter från många olika hyresvärdar, samlade på ett och samma ställe. I Boplats uppdrag ingår även att informera om bostadsmarknaden i Göteborg.

Hitta lägenhet på Boplats Göteborg

På Boplats Göteborgs webbplats kan du söka lägenhet med förstahandskontrakt. Här hittar du lägenheter från samtliga kommunala hyresvärdar samt flera av de privata värdarna i Göteborg. Lägenhetsutbudet på webbplatsen uppdateras dagligen.

Boplats Göteborg ägs av Göteborgs stad, tre kommunala bostadsföretag samt de privata fastighetsägarna.

Hos Boplats hittar du sökväg till lediga bostäder

 • i nyproduktion
 • i andrahandslägenheter
 • seniorbostäder
 • för ungdomar – studentlägenheter, rum för inneboende, andrahands studentlägenheter

 

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.