Dalarna

Dalarnas län

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Hyresvärdar har lediga lägenheter i Dalarnas län!

och så skriver vi lite om Dalarna och hyresrätter

det var fram till 1997 Kopparbergs län (vars namn syftade på Stora Kopparberget), som är ett län i mellan Sverige, som i stort sammanfaller med landskapet Dalarna.

Dalarnas län ligger mot Jämtlands län, Gävleborgs län, Västmanlands län, Örebro län och Värmlands län i Sverige, samt mot Hedmark fylke i Norge. Länet har idag 15 kommuner och tillhör Västerås stift. Residensstad är Falun.

Dalarnas läns vackra natur utgör historia och kunskap om Sverige. Gustav Vasa som lade grunden till Vasa loppet utan att ens veta om detta.. Ge din karriär lite livskvalitet. Och blås liv i din karriär samtidigt. Flytta till Sveriges hjärta – Dalarna. Ett av Sveriges främsta exportlän och lika omtyckt besöksdestination.

Dalarnas län har samma vapen som landskapet Dalarna. När vapnet är krönt med kunglig krona representerar det länsstyrelsen i länet. Länet har som vänlän Viljandi län i Estland och Pskov oblast i Ryssland samt samarbetar även med vojvodskapet Lublin i Polen. För historia, geografi och kultur, se artikeln om landskapet Dalarna.Kommuner i Dalarnas län

Avesta
Borlänge
Falun
Gagnef
Hedemora
Leksand
Ludvika
Malung
Mora
Orsa
Rättvik
Smedjebacken
Säter
Vansbro
Älvdalen

Dalarna sträcker sig från fjällen kring Grövelsjön i norr ner till Dalälvslandskapet och den bördiga jorden i söder. Från vildmark och skidorter i väster till folkmusikens Bingsjö och skogarna i öster. I mitten breder sjön Siljan ut sig mellan Leksand, Rättvik och Moras blånande berg. Lite längre söder ut finns de två största städerna Falun och Borlänge, som samsas om sin skärgård i sjön Runn.

 

Räkna på om du istället kan köpa en bostad

Har du möjlighet att köpa bostad istället för att hyra? Hemsidan Consector.se kan hjälpa dig att räkna på om du kan få lånelöfte för att köpa en bostad. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan hos Consector.se.

7 reaktioner på ”Dalarnas län”

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.