Lediga lägenheter i Smedjebackens kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Smedjebacken är den sydligaste kommunen i Dalarnas län. En trevlig kommun att bo i ifall du söker efter en ledig lägenhet här. Kommunen är till största delen belägen i Kolbäcksåns vattensystem. Från Smedjebackens hamn i sjön Barken kan man med båt ta sig till Mälaren genom Strömsholms kanal via Fagersta, Virsbo, Surahammar, Hallstahammar och Kolbäck. De södra delarna av kommunen, omkring Malingsbo, hör till Hedströmmens vattensystem, som utmynnar i Mälaren strax söder om Köping.

Hyresvärdar i Smedjebacken

Här listar vi några av alla hyresvärdar som finns att tillgå i Smedjebackan. Du är varmt välkommen att kontakta oss på sajten som en hyresvärd ifall du vill ligga med i listan kostnadsfritt. Vi hoppas också att du som sökande av lägenhet får glädje av listan.

  • Bärkehus Aktiebolag, 0240-668800
  • J-O Hus i Ludvika AB, 0240-18600
  • Malefa Fastigheter AB, 070-2599601

Hyresvärd och vill synas här?

Maila: [email protected]

smedjebacken

Municipalsamhället Smedjebacken inrättades år 1895 i Norrbärke landskommun. Detta ombildades 1918 till Smedjebackens köping och bröts ut ur Norrbärke kommun.

Vid kommunreformen 1952 lades Malingsbo landskommun samman med Söderbärke. Smedjebackens köping och Norrbärke landskommun förändrades inte. År 1967 inkorporerades Norrbärke med köpingen. År 1971 ombildades denna till Smedjebackens kommun och 1974 införlivades Söderbärke.

Ovako (f.d. Fundia/Smedjebackens Valsverk) och Morgårdshammar AB har båda tillhört de större arbetsgivarna men genomgår under 2004 strukturförändringar som kan förändra antalet arbetstillfällen på orten.

Kommunen erbjuder ett varierat utbud när det gäller aktiviteter

Vi har hyttor, gruvor, konstutställningar och konsthantverkare, hembygdsgårdar, arenor för hockey, bandy och fotboll, möjligheter till utförs- och längdåkning på skidor, skridskoåkning. Många fina fiskevatten, en 18-håls golfbana.

I naturen finns möjligheter till cykling, paddla kanot eller vandra – äventyret finns runt hörnet.

En av landets största insjöhamn för fritidsbåtar. Via Strömsholms Kanal finns möjlighet att med fritidsbåt ta sig till Mälaren och vidare ut i världen!

De västra delarna av kommunen ligger mycket nära Ludvika, vilket kanske är orsaken till att många arbetspendlar. Med antalet inpendlare inräkat blir det cirka 1300 personer som pendlar ut från kommunen för arbete i andra kommuner. (2002)

I kommunen finns många tätorter och byar, bland annat Smedjebacken, Morgårdshammar, Hagge, Gubbo, Åsmansbo, Jobsbo, Söderbärke, Nor, Larsbo, Vad, Vanbo, Tolvsbo, Huggnora, Björsbo, Lernbo, Österbo, Björsjö, Saxehammar, Nyfors och Malingsbo.

Ännu mer fakta om Smedjebacken klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.