Hyresvärdar

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

För dig som söker lediga lägenheter och hyresvärdar. Här nedanför har vi samlat alla kommunala och privata hyresvärdar att söka bostäder hos.

Välj i listan nedan vilket län du vill söka hyresvärdar i och sedan kan du välja även mellan kommuner i ditt valda län.
Tänk på att inte endast titta på en enskild kommun utan även grann-kommunerna. På så sätt kan du hitta fler hyresvärdar som kan ha lediga lägenheter. Du kan också hitta fler listor med privata hyresvärdar hos Ekonomifokus. Glöm inte att bli medlem på hyresvärdens hemsida eller lämna ansökan vid möjlighet för att öka chansen till en lägenhet.

Välj län för att hitta hyresvärdar

Blekinge län
Dalarnas län
Gotlands län
Gävleborgs län
Hallands län
Jämtlands län
Jönköpings län
Kalmar län
Kronobergs län
Norrbottens län
Skåne län
Stockholms län
Södermanlands län
Uppsala län
Värmlands län
Västerbottens län
Västernorrlands län
Västmanlands län
Västra Götalands län
Örebro län
Östergötlands län

Lediga lägenheter finns kanske i grannkommunen?

Vi beskriver alla kommuner så du får avgöra själv vilken kommun du vill flytta till. Information finner du på respektive kommuns sida som du kommer till genom att först välja län.

Så hittar du din nya hyreslägenhet

Att hitta en hyreslägenhet kan vara svårt och ganska tidskrävande. Till din hjälp har du vår sajt.

Du kan hitta en lägenhet att hyra på flera olika sätt. Det första du måste göra  är att ta reda på vilka som hyr ut lägenheter där du bor och sedan är det bara att plocka upp telefonen och börja ringa.
På kommunernas hemsidor finns det länkar till de kommunala bostadsbolagen, vi har samlat dem alla men även privata hyresvärdar som kan vara svårare att hitta på nätet.

Ett bra tips för dig som söker en lägenhet eller hyresrätt i ett visst hus är att titta i trappuppgångarna – hyresvärdarna måste nämligen informera där om vem som förvaltar huset och lämna kontaktuppgifter om var de kan nås.

En del kommuner har egen bostadsförmedling.
Fastighetsägarföreningar på vissa orter har startat egna förmedlingar och det finns även privata förmedlingar i vissa fall.

Både kommunala och privata förmedlingar måste följa regler som till exempel styr vilka avgifter de får ta ut. Några tar betalt av dig om du vill stå i kö för att hyra bostad medan andra är gratis.

Hyreslägenhet betalar du endast hyra för

Det är bara bostadsrätter och friköpta hus som man får sälja.
Det innebär att det inte är tillåtet att ta betalt för ett hyreskontrakt.
Den som begär ekonomisk ersättning för att du skall få ett kontrakt, så kallade svarta pengar, kan dömas för det.  Även om du som köpare inte gör något brottsligt när du betalar för ett hyreskontrakt så är det riskabelt eftersom du riskerar att förlora både lägenheten och pengarna.

Diskriminera eller inte till en bostad

Det är olagligt att diskriminera bostadssökande på grund av ras, hudfärg, nationell eller etnisk bakgrund, religion eller sexuell läggning. Detta regleras i lagen. Din kommunala konsumentvägledare och Diskrimineringsombudsmannen, kan ge dig mer information om hur du går till väga om du känner dig diskriminerad.

Vad är en hyresrätt och vad gäller?

En hyresrätt är en lägenhet som du hyr. Du kan hyra lägenheten av ett kommunalt bostadsbolag (allmännyttan), en privat hyresvärd eller i andra hand av en privatperson.

Att bo i hyresrätt innebär att du får ganska mycket service från din hyresvärd. Om det uppstår problem i lägenheten är det bara att ringa efter hjälp. Däremot har du mindre möjlighet att påverka ditt boende så som byta golv eller slå ut väggar. Men om du har samråd med din hyresvärd så kan många saker lösa sig.

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.