Hyresvärdar

För dig som söker lediga lägenheter och hyresvärdar så har vi gjort på följande sätt!

Om du söker hyresvärdar och lediga lägenheter så genom att välja först och främst vilket län du vill bo i, sedan väljer du vilken kommun du vill bo i eller veta mer om som finns med på listan i respektive läns sida.

Tänk på att du kan inte titta bara på en kommun utan även de kommuner som ligger nära varandra så du väljer rätt kommun att hitta rätt hyresvärd som kan ha lediga lägenheter.

Länen med våra hyresvärdar

Blekinge län
Dalarnas län
Gotlands län
Gävleborgs län
Hallands län
Jämtlands län
Jönköpings län
Kalmar län
Kronobergs län
Norrbottens län
Skåne län
Stockholms län
Södermanlands län
Uppsala län
Värmlands län
Västerbottens län
Västernorrlands län
Västmanlands län
Västra Götalands län
Örebro län
Östergötlands län

Lediga lägenheter finns kanske i grannkommunen, glöm ej att kolla det!

Vi beskriver alla kommuner så du får avgöra själv vilken kommun du vill flytta till. Information om kommuner finner du på varje kommun sida som du går till via länet. Vi har blivit tvungna att göra det så nu när vi har blivit så stora.. Lättare att hitta nu med andra ord..

Om du har mer information om kommunerna så är du välkommen att informera oss vi ett mail till info@ledigalagenheter.org så vi kan hela tiden upp datera hemsidan med viktig och bra att veta information. Och glöm ej att lediga lägenheter uthyres i hela Sverige var dag hos våra hyresvärdar!

Så hittar du din nya hyreslägenhet

Att hitta en hyreslägenhet kan vara svårt och ganska tidskrävande. Till din hjälp har du oss på ledigalagenheter.org

Du kan hitta en lägenhet att hyra kan gå till på flera sätt. Det första du måste göra dock,  är att ta reda på vilka som hyr ut lägenheter där du bor och sedan ringa dem. På kommunernas hemsidor finns det oftast länkar till de kommunala bostadsbolagen, vi har samlat dem alla här.

Ett bra tips för dig som söker en lägenhet eller hyresrätt i ett visst hus är att titta i trappuppgången – hyresvärdarna måste nämligen informera där om vem som förvaltar huset och lämna kontaktuppgifter om var de kan nås. Du kan även hitta lediga rum, lägenheter och annonser om lägenhetsbyten i dagstidningar och hos oss på Lediga Lägenheter.

En del kommuner har egen bostadsförmedling. Fastighetsägare föreningar på vissa orter har startat egna förmedlingar och det finns även privata förmedlingar.

Både kommunala och privata förmedlingar måste följa regler som till exempel styr vilka avgifter de får ta ut. Några kostar det att vara med i medan andra är gratis.  Vi är gratis, rakt igenom.
Hyreslägenhet betalar du endast hyra för!

Det är bara när man köper bostadsrätt och hus som det får kosta pengar i handpenning. Det innebär att det inte är tillåtet att ta betalt för ett hyreskontrakt. Det gäller också när hyresvärden vill ta orimligt betalt för till exempel möbler. Den som begär ekonomisk ersättning, så kallade svarta pengar, kan dömas för det. Även om du som köpare inte gör något brottsligt när du betalar för ett hyreskontrakt, så är det riskabelt eftersom du riskerar att förlora både lägenheten och pengarna, kanske inte så bra då.

Diskriminera eller inte till en bostad

Det är olagligt att diskriminera bostadssökande på grund av ras, hudfärg, nationell eller etnisk bakgrund, religion eller sexuell läggning. Detta regleras i lagen. Din kommunala konsumentvägledare och Diskrimineringsombudsmannen, kan ge dig mer information om hur du går till väga om du känner dig diskriminerad.

Vad är en hyresrätt och vad gäller?

En hyresrätt är en lägenhet som du hyr. Du kan hyra lägenheten av ett kommunalt bostadsbolag (allmännyttan), en privat hyresvärd eller i andra hand.

Att bo i hyresrätt innebär att du får ganska mycket service från din hyresvärd. Om det uppstår problem i lägenheten är det bara att ringa efter hjälp. Däremot har du mindre möjlighet att påverka ditt boende så som byta golv eller slå ut väggar. Men om du har samråd med din hyresvärd så kan många saker lösa sig.

OM du/jag vill bo i husvagn eller i en stuga på en camping?

Det har ju alltid vart populärt att hålla nere kostnaderna och många väljer ju därför att bo på en camping i stället.  Vill du veta var dessa campingar finns? Besök i så fall svenskacampingar.com