ÖREBRO LÄN

Örebro län

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Örebro län är beläget i södra Svealand. Örebro län består av landskapet Närke samt delar av landskapen Värmland, Västergötland, Västmanland, Östergötland och Dalarna (mindre delar av Närke tillhör emellertid Västmanlands, Södermanlands respektive Östergötlands län).

Kommuner med hyresvärdar i Örebro län

Askersunds kommun
Degerfors kommun
Hallsbergs kommun
Karlskoga kommun
Kumla kommun
Lindesbergs kommun
Nora kommun
Örebro kommun

Länet har 12 kommuner där Ljusnarsberg är den minsta befolkningsmässigt med 4 844 invånare, och Örebro den största med 140 295. De största sjöarna är Vättern och Hjälmaren. Högsta berg är Eskilsberget i Hällefors kommun med sina 446 m ö.h.[4]. Länet har två nationalparker, Tivedens nationalpark och Garphyttans nationalpark Antalet naturreservat är drygt 120 stycken. Länssymbolen är den röda näckrosen som växer naturligt i sjön Fagertärn.

Regional utveckling

I det regionala utvecklingsarbetet ansvarar landstinget för en god hälso- och sjukvård med engagemang för forskning och högre utbildning. Genom delägarskapet i Länstrafiken erbjuds en säker, miljöanpassad och kostnadseffektiv kollektivtrafik. En god infrastruktur är en av grundförutsättningarna för en regional tillväxt.

Landstinget har det regionala ansvaret för kulturfrågor och ansvarar för de regionala kulturinstitutionerna Örebro läns museum och Länsteatern i Örebro AB samt till viss del Länsmusiken i Örebro AB. Landstinget ger också stöd via anslag till kultur- och föreningslivet i länet. Årligen delar också landstinget ut ett kulturpris samt kulturstipendier. Från 2012 kommer kulturstöd som tidigare gavs av regionförbundet att kunna sökas hos landstinget.

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.