Uppsala kommun

Privata hyresvärdar i Uppsala

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Uppsala kommun växer snabbt. Bostadsbyggandet har ökat kraftigt det senaste året och i år planeras 800-900 nya bostäder. Det byggs olika typer av bostäder; hyresrätter, bostadsrätter och småhus. Här nedanför kommer vi presentera flertalet av alla privata hyresvärdar i Uppsala som finns att söka lägenheter hos.

Kungsängen och Kapellgärdet är exempel på nya centrala bostadsområden.

Bostadsförmedling

Uppsala kommun har ingen bostadsförmedling, kontakta respektive företag för att ansöka om en hyreslägenhet eller studentbostad. När det gäller bostadsrätter och villor hänvisas direkt till respektive byggbolag, mäklare eller annonsering i lokalpressen.

Lista med privata hyresvärdar

Här nedanför kan du hitta kontaktuppgifter till både kommunala och privata hyresvärdar som finns att tillgå i Uppsala. Du kan också som privat hyresvärd annonsera helt kostnadsfritt hos oss genom att mejla dina kontaktuppgifter. Du som bostadssökande bör kontakta följande hyresvärdar och fråga efter eventuell bostadskö eller möjlighet till en ledig lägenhet. Det kan i många städer vara väldigt svårt att hitta en hyreslägenhet, därför kan en privat hyresvärd vara lösningen. Du kan också testa att söka efter lediga lägenheter på Samtrygg.se. Du kommer på denna sajt hitta lediga objekt som andra privatpersoner valt att hyra ut.

I Uppsala finns 30.000 hyresrätter inklusive 9.900 studentbostäder. Kontakta respektive företag för att ansöka om bostad. Förutom följande större bostadsföretag finns även privata hyresvärdar i Uppsala där du kan söka efter lägenhet.

Läs mer om stadsplanering

Hyresrättsföretag i Uppsala

Uppsalahem AB

Uppsalahem AB har cirka 15 500 bostäder, inklusive Studentstaden, i Luthagen, Sala backe, Sävja, Kåbo och Gottsunda.
Telefon växel: 018-727 34 00
Uppsalahems webbplats

Diligentia

Diligentia äger 170 lägenheter i Sävja och 60-tal lägenheter på Gnejsvägen i Eriksberg.
Kontaktperson Christina Claeson
Telefon 08-573 656 17
Diligentias webbplats

Din bostad i Sverige AB

Din Bostad äger fastigheter på ett trettiotal orter i Sverige, bland annat i Slavsta och Kvarnbo Ängar i Uppsala.
Telefon: 026-54 55 80

Rikshem

Rikshem erbjuder bostäder i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Norrköping, Sundsvall, Halmstad, Solna, Lidingö, Sigtuna, Danderyd och Knivsta. De har ca 15 000 bostäder varav ca 4 300 studentbostäder genom Studentstaden i Uppsala.
Kundtjänst 010-70 99 200.
Rikshems webbplats

Graflunds

Graflunds förvaltar Fastighets AB Linrepan som äger 950 hyreslägenheter i Valsätra.
Graflunds kontor,
Telefon 018-27 87 90
Graflunds webbplats

Heimstaden

Heimstaden äger och hyr ut 2.000 studentlägenheter i Flogsta samt 300 hyreslägenheter i Nybygård.
Kundtjänst 018-56 16 50
Heimstadens webbplats

HSB

HSB har 670 lägenheter i Uppsala tätort. Bosparande och medlemsskap i HSB Uppsala ger förtur för att få en hyreslägenhet.
Huvudkontoret i Uppsala: 018-18 00 00
HSB Uppsala webbplats

Stena fastigheter

Stena fastigheter har 960 lägenheter i Uppsala tätort.
Kundtjänst: 075-24 15 000.
Stena fastigheters webbplats

Uppsala Akademiförvaltning

Registering i bostadskön och intresseanmälan på lediga lägenheter görs via webbplatsen.
Telefon: 018-471 75 00
Uppsala Akademiförvaltnings webbplats

Uppsala Kommuns Fastighets AB

Uppsala kommuns fastighets AB har 480 hyreslägenheter i Gottsunda och Kvarnen.
Telefon: 018-40 00 20
Uppsala kommuns fastighets AB:s webbplats

Läs mer på företagens egna webbplatser.

Över 400 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 400 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut på Samtrygg.se

10 reaktioner på ”Privata hyresvärdar i Uppsala”

 1. Hej! Mitt namn är Alva och är 21 år gammal. I januari ska jag börja studera på Uppsala Universitet på juristprogrammet. Bor för tillfället en bit utanför Stockholm men behöver ett boende i Uppsala from. januari. Med mig flyttar även min kille som planerar att börja studera ekonomi hösten 2020. Vi söker helst en tvåa som gärna ligger relativt centralt. Hyran får som mest vara på 10 000 kronor. Vi är lugna och ordningsamma. Ingen av oss röker. Inflyttning senast mitten av januari 2020. Tacksamma för all hjälp vi kan få!

 2. Hej!
  Mitt namn är Jennifer, jag och min sambo söker en lägenhet på helst 50 kvadrat, en två. En Max hyra på 9000 kr och tillträde innan mars då tiden på vårt nuvarande kontrakt går ut då. 🙂 vi har också en liten kissekatt, så djur ska vara tillåtet!
  Hoppas vi hörs av!
  Mvh Jennifer S & Rasmus W

  1. Hej, jag heter Alberto Crespin snart pensioner och ny anställd hos Allt i Städ i Uppsala söker någonstans att bo, det kan bli en etta eller tvåan varför inte ett källarrum. det är akut eftersom jag bor i Stockholm. ja kan betala mellan 3000 till 5000 kr/må… Mit tel 070 461 57 88 mi fru och min 16 årig dotter följer med.

 3. Mitt namn är Awil och jag söker nu en bostad och vi är familj som är nyanländ Sverige och vill komma inne samhälle .Vi kommer få hjälper från stadsförvaltning Hässelby och Vällingby ett tag men nu är ute i arbetet och studera men behöver första hjälp för att stiga upp.

  I vår familj är sju personer, två föräldrar, Ålder son arton och fyra barn mellan fjorton och åtta, Idag vi bor tillfällig boende men vill gärna bo vanligt hus, vi är lugn, skötsam, hjälpsam.

  Vi har inga betalningsanmärkningar, ej heller något inkasso eller hus kronofogden, vi rökar inte eller festar inte husdjur.

  Hoppas vi hörs i framtiden, med vänliga hälsningar Awil !

 4. hej jag behöver akut hjälp har inget bostad att bo i många år bor ute ibland hos vänner just nu har ingenstans att bo behöver akut hjälp. 🙁
  snälla hjälp mig att hitta bostad. tack
  mvh Ronia

 5. hej jag behöver akut hjälp har inget bostad att bo i många år bor ute ibland hos vänner just nu har ingenstans att bo behöver akut hjälp. 🙁
  snälla hjälp mig att hitta bostad. tack
  mvh Ronia
  mobil nr 0736462285

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.