Välj en bra hemförsäkring

När det kommer till att välja en bra hemförsäkring är det viktigt att göra ett noggrant övervägande. Hemmet är ofta en av våra mest betydande investeringar, och en bra hemförsäkring kan ge trygghet och skydd i händelse av oväntade händelser. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur du kan välja en hemförsäkring som passar dina behov och varför det är så viktigt.

Därför är en bra hemförsäkring viktigt

En bra hemförsäkring är avgörande av flera skäl. För det första kan den ge dig ett ekonomiskt skydd om olyckan skulle vara framme. Om ditt hem skulle skadas av brand, vattenskador eller andra olyckor kan försäkringen täcka kostnaderna för reparationer eller ersättning för förlorade ägodelar. Detta kan vara en stor lättnad och minska den ekonomiska bördan vid en sådan situation.

För det andra kan en hemförsäkring även ge ansvarsskydd. Om någon skulle skadas i ditt hem och det skulle leda till en skadeståndsanspråk, kan din försäkring täcka dessa kostnader.

För att hitta den bästa hemförsäkringen för dig är det viktigt att göra jämförelser mellan olika försäkringsbolag. Kolla in olika försäkringar och vad de täcker. Se även till att försäkringen passar dina specifika behov och omständigheter.

Att hitta en hemförsäkring som är billig är också viktigt för många. Att leta efter billigast hemförsäkring kan vara fördelaktigt för dig som vill spara pengar på din försäkring. Det är dock viktigt att inte kompromissa mellan pris och trygghet.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja en hemförsäkring med hänsyn till dina individuella behov och omständigheter. En bra hemförsäkring kan ge dig den trygghet du behöver i ditt hem och se till att du är väl skyddad om något oväntat skulle inträffa. Gör jämförelser och se till att din försäkring täcker det som är viktigt för dig och din bostad.

Att tänka på vid flytt

Är det dags att flytta? Då har du en hel del arbete framför dig. Det ska städas, packas, packas upp och städas igen innan flytten är över. Men vad bör man tänka på vid en flytt? Vad ska man göra för att få en så smidig och effektiv flytt som möjligt?

Planera i god tid

För att flytten inte ska bli jobbigare än nödvändigt bör du planera i god tid. Behöver du hitta flyttkartonger? Ska du anställa en firma för flyttstädning? Vill du hitta en flyttfirma som kan hjälpa till? Gör en lista över allt som behöver göras så att du inte glömmer bort något. Ju tidigare du börjar, desto enklare blir det att effektivisera arbetet.

Anlita en flyttfirma

En flytt blir betydligt enklare om du anlitar en flyttfirma. För det första blir det mindre arbete för dig och för det andra blir det inte lika tungt. Professionell flyttpersonal har stor vana av att lyfta och bära tunga föremål utan att skada sig. De kan även hjälpa dig att packa ner dina saker i flyttlådor. Flyttfirmor har försäkringar som täcker kostnaden för eventuella skador på dina saker och möbler vid flytten. Genom att kontakta Grabbarna flytt får du en betydligt enklare flytt, utan slit och stress. Grabbarna flytt är en flyttfirma som grundades i Finland (flyttfirma heter muuttofirma på finska).

Satsa på en god organisering

Oavsett hur litet eller stort du bor har du garanterat en hel del saker, antagligen fler än du tror. Därför är det viktigt att organisera dem när du packar. Då blir det enklare att hitta allt senare när du ska packa upp. Det kommer också att gå snabbare att inreda den nya bostaden. Ett enkelt sätt att organisera dina saker är att helt enkelt lägga dem i olika flyttlådor och markera dem. Lägg exempelvis alla serviser i samma flyttlådor, textilier i andra och så vidare. Se gärna till att allt som ska till sovrummet markeras ”sovrum” och samma princip gäller givetvis alla andra rum också.

Adressändring och abonnemang

Innan du flyttar är det viktigt att du gör en flyttanmälan. Det gör du online eller genom att skicka brev till Skatteverket. Kom även ihåg att kontakta exempelvis el- och internetleverantörer i god tid innan du flyttar. Se också över abonnemangstjänster, exempelvis tidningar som du prenumererar på, så att de skickas till rätt adress. Ett tips är att även fundera på om du verkligen behöver alla tjänster eller abonnemang och avsluta dem som kanske inte är lika intressanta längre.

Allt om att skaffa solceller till BRF

I samarbete med Hemsol.se

Solceller är nästan alltid en bra investering, oavsett om man installerar ett solcellssystem på villataket eller som bostadsrättsförening. Men vilka regler är det som gäller för bostadsrättsföreningar egentligen, och när är det en bra idé att installera solceller när man förfogar över en BRF?

Dessa frågor och fler besvarar vi i den här artikeln, som är en heltäckande resurs med information om allt som rör solceller till BRF.

Utvärdera de förutsättningar som gäller

Förutsättningar gällande solinstrålningen

Takets lutning spelar ingen större roll, men det är viktigt att ett eller flera av taken på din BRF är skuggfria. Det är även fördelaktigt om din BRF har tak som lutar i sydlig riktning, men tak som pekar åt väst eller öst fungerar nästan lika bra. En effektminskning på cirka 20 % gäller vid väst- eller öst-pekande tak.

Taket ska vara i bra skick

Om du tillsammans med styrelsen bestämmer dig för att installera ett eller flera solcellssystem kommer systemet sitta på taket i minst 30 år. Detta då moderna solcellssystem producerar rikligt med solel under en väldigt lång tid. Det är därför viktigt att taket är i bra eller mycket bra skick.

Att behöva montera ner solcellerna för att byta tak, för att sedan installera solcellssystemet ännu en gång är både onödigt och kostsamt. Om taket på din BRF är i dåligt skick, byt eller renovera det innan du installerar ett komplett solcellssystem.

Läs mer: Så kan du spara pengar på att jämföra elavtal

Din BRF ska ha en elförbrukning på minst 5 000 kWh per år

Om elanvändningen för din BRF överstiger 5 000 kWh per år är det lönsamt att investera i solceller. Det är även fördelaktigt om de boende går med på att säga upp sina befintliga elavtal för att i stället köpa el som de själva producerar. Då är ett elanvändningsmål på minst 5 000 kWh per år mycket lätt uppnått.

Ta reda på hur mycket solceller din BRF behöver

Det är generellt sett en dålig idé att producera mer solel än vad man behöver. Det är därför viktigt att du som beslutsfattare i din BRF väljer att bara installera så mycket solceller som ni behöver för att täcka elkonsumtionen, men inte mycket mer än så.

Via den här länken får du tag på en bra resurs för dessa typer av uträkningar, som bland annat inkluderar hur mycket el man förbrukar i en lägenhet.

Du måste även försäkra dig om att solcellspanelerna får plats på taket. 1 kW solceller tar upp en takyta på cirka 7 kvadratmeter, så om solcellspanelerna inte får plats får du och din BRF leta efter en annan lösning. Ett större solcellssystem som monteras på marknivå är en helt acceptabel andrahandsåtgärd.

Om du bor i en hyresrätt kan du tipsa din hyresvärd om att installera solceller och hjälpa till med omställningen mot miljövänlig energi.

Skatteregler gällande huvudsäkringen

  • Om din BRF har en huvudsäkring på 63 A eller lägre. Då får ni en skattereduktion på 60 öre per kWh. En ny elmätare inkluderas kostnadsfritt.
  • Om din BRF har en huvudsäkring på mellan 63 och 100 A. Då får ni också en skattereduktion på 60 öre per kWh. Bytet av elmätare får ni dock bekosta själva.
  • Om din BRF har en huvudsäkring på över 100 A. Då har ni inte rätt till någon skattereduktion.

Ta reda på om ni behöver ett bygglov för solceller

Som BRF behöver man i regel aldrig ansöka om bygglov när man installerar ett solcellssystem. Så länge solcellssystemet följer byggnadens form och inte är K-märkt behöver man inte ansöka om bygglov. Vi rekommenderar dock att du och styrelsen kontaktar byggnadsnämnden i er kommun för ett utlåtande.

Hos Länsstyrelsen kan du läsa mer om de regler som gäller för att en byggnad ska klassificeras kom K-märkt, eller ett byggnadsminne.

Ta in solcellsofferter från installatörer

Det är en bra idé att jämföra de priser som gäller, installatörerna emellan. I synnerhet då det är både kostsamt och tidsödande att skaffa solceller som BRF.

4 saker att tänka på när man väljer solcellsinstallatör som BRF

  1. Ska vaktmästaren sköta underhållet, eller ska installatören göra det? Det är i regel bäst att lämna underhållsuppgifterna åt proffsen.
  2. Be installatören att dimensionera solcellssystemet på rätt sätt. Så att överproduktionen av solel blir så liten som möjligt.
  3. Vill ni kunna läsa av elproduktionen med en applikation? Om ja, då måste ni i regel inkludera det som tillval.
  4. Går de boende med på att skaffa ett gemensamt elavtal. Det är ett måste för att en stor solcellsanläggning ska bli lönsam för din BRF.

Hyra bostad i Spanien

Många drömmer sig bort till länder som bjuder på sol, bad och värme året runt. För många förblir det endast en dröm medan vissa faktiskt tar steget. När det kommer till att hyra hus är Spanien ett populärt land för bosättning. Det är inte svårt att förstå varför då Spanien bjuder på behagligt väder och god mat. I helhet är Spanien ett väldigt trevligt land och även billigare än Sverige. Därför anser många att man får bättre livskvalité i Spanien än i Sverige.

Populära städer för svenskar

Några av de populäraste ställena att bo på i Spanien är Malaga, Alicante, Torrevieja och Fuengirola. Även Mallorca och Kanarieöarna är väldigt populära att hyra bostad på. Innan man väljer att flytta till Spanien är det bra att förbereda sig. Då Spanien är ett EU-land behöver man inte tänka på att ansöka om visum. Man kan flyga till Spanien och vara där i upp till 3 månader innan man behöver registrera sig hos de spanska myndigheterna.

Skatt och registrering

När det kommer till skatt och registrering skiljer det sig från land till land. I Spanien använder man sig av NIE-nummer vilket är ditt skatteidentifikationsnummer. Efter att du fått detta nummer kan du göra nödvändiga saker som att öppna bankkonto, öppna internet- och telefonabonemang och teckna försäkringar. Planerar man att stanna utomlands i mer än ett år måste man även anmäla detta till Skatteverket. Detta är så att Skatteverket vet att du är bosatt någon annanstans. Man behåller fortfarande sitt personnummer och sin rösträtt i Sverige.

En viktig men liten detalj som man ofta glömmer bort är adressändring. Detta behöver man göra först i Sverige och då kan man uppge sin nya adress i Spanien. Därefter är det bra att skicka eftersändning vilket kostar en liten slant. På så sätt kan du vara säker på att din post inte hamnar i fel händer.

Fördelar med att anlita flyttfirma

När det är dags att flytta finns det flera fördelar med att få hjälp av en flyttfirma . En flytt är väldigt ansträngande och kräver stor planering. Genom att anlita en flyttfirma slipper du en stor del av stressen. De kan ta hand om allt från packning och transport till att packa upp i din nya bostad. Många står även för flyttkartonger om det finns ett behov av det.

En flyttfirma kan skräddarsy en lösning för dig

Ingen flytt är den andra lik och alla har olika behov. Om du anlitar en flyttfirma har de möjlighet att skräddarsy en lösning för just dig. Du bestämmer själv vilka delar du vill ha hjälp med och vad som ska prioriteras. Ett exempel på en firma som är väldigt duktig på det är Grabbarnaflytt som även finns i Finland (flyttfirma heter förövrigt muuttofirma på finska). De hjälper alla som har någon form av flyttbehov och är beredda att fixa allt.

Du sparar din rygg

En av de jobbigaste delarna med en flytt är allt bärande och kånkande. Det är risk att ryggen tar mycket stryk och att du sliter ut dig. Har du många otympliga möbler kan det också vara svårt att hitta en bra lösning. Anlitar du en flyttfirma behöver du inte tänka på bärandet överhuvudtaget. Det överlåter du istället till proffs. Flyttfirmor vet också hur de ska hantera allt från pianon till stora bokhyllor.

Du slipper hyra transport

Oavsett om du ska flytta inom samma stad eller om du ska flytta mer långväga måste du säkerligen hyra en transport om du ska flytta själv. Det kan vara svårt att hitta en släpvagn eller större bil som rymmer allt. Det betyder alltså att du får köra flera gånger mellan dina bostäder. Under högsäsong kan det också vara svårt att få tag på en släpvagn till ett vettigt pris. Om du istället väljer en flyttfirma slipper du oroa dig för det. Istället är det något som ingår i priset.

Du kan överlåta flyttstädningen

Att flyttstäda är något som många bävar för. Det är slitsamt och tar väldigt mycket tid. Dessutom måste du vara extremt noggrann för att städningen ska gå igenom en besiktning. De flesta flyttfirmor erbjuder även flyttstädning som en extratjänst. Det betyder att en städfirma kommer ut till din bostad och tar hand om hela städningen. Normalt så ingår det garanti så du kan ta det helt lugnt. Städfirman går efter en checklista och ser till att bostaden uppfyller kraven.

Så inreder du lägenheten

I samarbete med codesign.se

Att inreda en lägenhet kan vara avgörande för både känslan i hemmet och även hur bostaden kommer att upplevas av gäster. Bor man i en mindre lägenhet vill man ofta skapa en luftig känsla i hemmet som medför att lägenheten kommer att upplevas som större än vad den egentligen är.

För att kunna skapa denna känsla kan man använda sig av en del knep. Hur man inreder ett rum eller en bostad har väldigt stor betydelse för intryck och känsla. Därför bör man inreda på ett sätt som är passande för just den specifika ytan. Bor man på en mindre yta finns det några saker att ha i åtanke om man vill skapa en luftigare känsla.
Genom att använda ljusa färger och speglar kan man ge en mindre lägenhet ett väldigt fint lyft som kommer att ge intryck av större utrymme. Eftersom både ljus och ljusa färger hjälper till med att skapa en luftig miljö, ger det i sin tur en känsla av att rummet eller lägenheten är mycket större.

Att inreda själv eller få hjälp?

Att inreda och renovera själv är inte alltid det enklaste. Det kan vara väldigt förvirrande att veta hur man ska börja och hur man ska få till det man tänkt sig. Det kan finnas mycket att fundera på och därför föredrar de flesta att få hjälp. Genom att använda sig av professionell hjälp, till exempel via företag som Codesign, kan man slippa all onödig huvudvärk och få allting gjort både snabbt och smidigt.

På så sätt kommer även allting att göras på rätt sätt och man får även hjälp med att skapa fina och passande idéer tillsammans. Man slipper all stress och press, man kan luta sig tillbaka och se hur en vision blir till tillverklighet på ett smidigare sätt än att göra det på egen hand.

Spara pengar på att jämföra elavtal

I samarbete med hittaelavtal.se

Det finns idag många olika aktörer på elmarknaden så det traditionella valet av elleverantör behöver inte alltid vara det bästa för dig. Om du tar dig tid att se över de alternativ du har innan du tecknar ditt avtal kan det finnas pengar att spara.

Generellt kring elavtal

När du ska teckna avtal för att få el levererad till dig är det uppdelat på två delar: elnät och elhandel. Elnätsbolagen är givna för olika geografiska områden då det är de bolagen som äger och opererar elnäten som kommer in i din bostad. Det vill säga alla kablar som är nedgrävda eller uppmonterade på master. Elnätsbolaget kan du alltså inte välja, utan du kommer ha det som äger näten i ditt område.

Men när det gäller elhandeln, det vill säga den konsumtion av el du gör, är det fritt fram för dig att välja mellan de många elleverantörerna som finns på marknaden. Oavsett vad du har för preferenser kommer du att hitta en aktör som passar just dig.

Att välja elhandelsleverantör

När du ska teckna ett avtal för elhandel finns det många olika kategorier du kan titta på. Exempelvis följande.

  • Typ av energi. Elhandelsleverantörer kan idag erbjuda el som producerats via många olika källor. Har du exempelvis miljömässiga preferenser finns det flera leverantörer som uteslutande erbjuder el som producerats via förnybara energikällor.
  • Avtalstyp. Du kan välja att teckna ditt avtal med fast pris, vilket innebär att du binder avtalet under en period och då betalar en given summa varje månad. Du kan även välja att ha ett fullt rörligt elavtal där dina kostnader följer elbolagets kostnader. Det går även att få kombinerade varianter där vissa delar är fasta och vissa rörliga.
  • Kundnöjdhet. Du kan se vad kunder tycker om de olika elleverantörerna för att välja bolag utifrån kundnöjdhet.

När du ska göra ditt val kan du med fördel använda hitta Elavtal för att smidigt kunna jämföra de olika aktörerna på marknaden.

Vikten av homestyling inför försäljning

I samband med försäljningen av en bostad finns det mycket att förbereda för att allt ska fungera så smidigt som möjligt, samt inte minst för att fånga intresset hos potentiella köpare. En bra grundförutsättning är förstås en bostad som i största möjliga mån är fri från fel samt är välstädad. Dock stannar det inte där; för att verkligen väcka intresset och samtidigt boosta värdet på det objekt som ska säljas krävs ytterligare medel. En vanlig metod att ta till i dessa sammanhang är homestyling. Här nedan ska vi reda ut begreppet.

Få köparen att känna sig som hemma

Homestyling handlar kort och gott om att styla hemmet så att det ska öka ha-begäret hos besökaren. Spekulanten ska helt enkelt kunna se sig själv bo där, en känsla som är särskilt svår att åstadkomma i en tom bostad. Dock behöver även fullt möblerade bostäder en hel del hjälp på traven. Kanske ser den befintliga inredningen lite ”trött” ut eller – i värsta fall – är hela bostaden i behov av ett rejält ansiktslyft. Homestyling kan således innebära en hel del jobb, samtidigt som det i vissa fall enbart handlar om en enklare uppfräschning av enskilda ytor som lyfter helhetsintrycket. Hur mycket resurser som läggs på homestyling får bedömas från fall till fall av säljaren, eftersom det trots allt innebär en viss kostnad. Något som dock är bra att känna till i sammanhanget är att kostnaden för homestyling är avdragsgill på deklarationen.

Homestylingtjänster där du bor

I stort sett var du än bor i landet finns det firmor som specialiserat sig på just homestyling. Detta oavsett om det gäller homestyling i Göteborg, Stockholm, Malmö eller någon annan plats. De lokalt förankrade homestylingfirmorna har fördelen att känna till den lokala marknaden och vad som fungerar bäst i respektive ort.

Stort ökat värde vid försäljning

Att homestyling lönar sig har visat sig gång på gång i samband med försäljning av både villor och bostadsrätter. En mycket bra aspekt med homestyling är att du som säljare har nytta av tjänsten både i samband med fotografering av bostaden och vid visningen av densamma. Snygga bilder får många potentiella köpare att se fram emot visningen av objektet, samtidigt som de kan identifiera sig själva i de boendemiljöer de ser. När det sedan är dags för budgivning kommer resultatet av homestylingen, när alla som upplevt bostaden ”tävlar” i samband med budgivningen om vem som ska få köpa den.

Köp drömlägenheten med lånad kontantinsats

För de allra flesta bostadsköpare är det största hindret som står emellan dem och drömlägenheten kontantinsatsen. När det kommer till köp av lägenheter och andra bostäder är nämligen uttrycket att “det krävs pengar för att tjäna pengar” väldigt påtagligt och sant.

Så hur ska man kunna ta sig in på bostadsmarknaden om man saknar en bostad att sälja, kanske du undrar? Svaret på denna fråga kommer vi att ge dig nedan, och det rör sig om en genväg som omedelbart kan ta dig ett steg närmare din drömlägenhet!

Om att låna till kontantinsatsen

När du ska köpa en lägenhet, d.v.s. investera i en bostadsrätt, är den köpeskilling som ska betalas uppdelad i tre olika delar:

  • en kontantinsats på minst 15 %,
  • en handpenning på omkring 10 %,
  • och den resterande köpesumman (cirka 75 % av köpeskillingen).

Storleken på handpenningen varierar något, men kontantinsatsen uppgår alltid till 15 % eller mer. Detta då du enligt lag behöver finansiera åtminstone en så pass stor del av köpet med hjälp av kontanta medel.

Det kan därmed vara svårt att skrapa ihop hela kontantinsatsen med sparade pengar, för vem har i ärlighetens namn flera hundra tusen kronor liggandes på ett sparkonto?! Som tur är kan du dock göra livet enklare för dig genom att låna till kontantinsatsen.

Det finns nämligen ingen lag eller regel som säger att du inte kan teckna ett privatlån som motsvarar den summa som ska betalas i kontantinsats. Detsamma gäller för övrigt även för handpenningen.

Du har med andra ord möjlighet att låna till hela lägenhetsköpet. Detta förutsätter att du har möjlighet att beviljas såväl ett bolån som täcker merparten av köpeskillingen samt ett privatlån som omfattar resterande del av summan. Via jämförelsetjänsten lånen.se kan du jämföra såväl privatlån som bolån och ansöka om det mest förmånliga alternativet inom bägge kategorier.

Högre kontantinsats kan vara fördelaktig

Om du har möjlighet att gå in med en större kontantinsats än 15 % för att finansiera ditt lägenhetsköp, kan det vara värt att överväga att göra detta. Genom att öka kontantinsatsen kan du ofta förhandla dig till en mer fördelaktig ränta på det lånade beloppet. Detta förutsätter naturligtvis att du inte behöver låna ihop hela kontantinsatsen – bolån har i regel betydligt lägre räntor än blancolån.

Avslutande tankar

Det finns flera olika sätt på vilka du som bostadsköpare kan finansiera din drömlägenhet. För att få ihop pengar till kontantinsatsen och handpenningen kan du till exempel välja att sälja en befintlig bostad, använda sparade pengar för att finansiera lägenhetsköpet, låna pengar från släkt och vänner eller sälja av värdefulla tillhörigheter.

Alla dessa alternativ har sina för- och nackdelar, men det allra bästa alternativet – om du inte äger en bostad som du ändå har tänkt sälja – är vanligtvis att teckna ett separat lån för kontantinsatsen och handpenningen. Genom att göra detta kan du på ett enkelt sätt frigöra kontanta medel att investera lägenhetsköpet med. Detta kan vara väldigt fördelaktigt, särskilt när räntorna ligger så pass lågt som de för tillfället gör.

Bolån och räntor – Gör förarbetet för en bra deal

Att köpa sin egen bostad är en dröm som många har. Det är dock ett av de dyraste köpen som du med största sannolikhet kommer att göra i livet, och det är ytterst få som har möjligheten att betala för sitt drömhem ur egen ficka. Lyckligtvis finns det möjligheter till bostadslån, men är du någon som inte är så insatt i frågan så kan det vara svårt att förstå innebörden av alla lånevillkor och räntesatser. Gör du din research innan du ansöker om ditt lån så ökar chanserna för att du ska få till en så bra deal som möjligt.

Ta inga förhastade beslut

Med tanke på den stora summa som du kommer att låna med ditt bostadslån så är det en god idé att undersöka så många alternativ som möjligt. Du jämför bolåneräntor enkelt genom att besöka en jämförelsesajt som kan ställa olika bankers aktuella räntor mot varandra. På så sätt kan du försäkra dig om att du får en så bra lånedeal som möjligt.

Se till att inte välja första bästa alternativ. Jämförelsesajter kan hjälpa dig att sålla agnarna från vetet, men för att beviljas lånet som du hoppas kan du behöva höra dig för med flera olika banker. Varje bank och handläggare gör sin egen bedömning över hur stort bolån du kan beviljas. Många gånger är det också möjligt att förhandla sig till en ännu bättre bolåneränta när låneavtalet väl ska sättas samman.

Det gäller för ett bolån

Bolånet är ett typ av privatlån med säkerhet som hjälper dig med möjligheten att köpa bostad. När du skriver ett avtal med en långivare för ett bolån så kommer bostaden du köper att fungera som en garanti. Banken tar alltså egendomen som en form av säkerhet ifall det skulle bli så att du inte kan betala av lånet. Att bostaden som köps används som säkerhet är en av anledningarna till att bolån för väldigt höga summor kan beviljas.

Det är mycket som väger in i hur mycket pengar du får låna, men de utgår alla från din ekonomiska status. Sådant som ses över är exempelvis din löneinkomst, kapital, jobbsäkerhet med mera. Lånet du sedan kommer att beviljas grundar sig också på hur mycket banken förutspår att du kan betala i månaden, baserat på den information som de har samlat.

En viktig detalj att ha med sig är att det inte är möjligt att låna hela summan för ett bostadsköp, utan lånet får inte vara på mer än 85% av priset på bostaden. De resterande procenten, den så kallade kontantinsatsen, måste du finansiera på annat sätt. Det kan ske genom pengar du har sparade eller genom andra typer av lån.

Om du gör grundarbetet och undersöker så många alternativ som möjligt, så kan du känna dig trygg när du väl skriver på låneavtalet och köper dig din alldeles egna bostad.