Östergötlands län

Östergötlands län

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Östergötlands län är ett av Sveriges län, beläget i landets sydöstra del. Länets residensstad är Linköping.Kommuner med hyresvärdar i Östergötlands län

Boxholm
Finspång
Kinda
Linköping
Mjölby
Motala
Norrköping
Söderköping
Vadstena
Valdemarsvik
Ydre
Åtvidaberg
Ödeshög

Länet omfattar landskapet Östergötland och mindre delar av angränsande landskap. Länets yta är 11 630 km², varav 10 562 km² är landareal. Nio procent av den totala arealen är vatten. En del av detta vatten är Göta kanal. Stenabohöjden i Ydre kommun är länets högsta punkt, som mäter 327 meter över havet. I öster gränsar länet mot Östersjön.

I skärgården, med cirka 6 300 öar, sträcker sig tre djupa vikar in i länet: Bråviken, Slätbaken och Valdemarsviken. Linköping och Norrköping är landets sjunde respektive tionde största tätorter med ett inbördes avstånd på drygt 40 km. Kommunernas invånarantal kommer på femte respektive åttonde plats i Sverige och utgör tillsammans landets fjärde största storstadsregion. Tillsammans marknadsför sig kommunerna som East Sweden.

När landstinget bygger om och bygger nytt läggs stor vikt vid att skapa förutsättningar för framtidens sjukvård med hög patientsäkerhet och medicinsk kvalitet.

Inom landstinget pågår flera omfattande byggprojekt. Våra två största sjukhus – Universitetssjukhuset i Linköping och Vrinnevisjukhuset i Norrköping – håller på att omvandlas och Lasarettet i Motala har precis genomgått en omfattande renovering. I Vadstena pågår ett stort byggprojekt, där den Rättspsykiatriska Regionkliniken ska få nya lokaler som motsvarar framtidens krav på vårdkvalitet, säkerhet och miljö.

Lokaler anpassas efter vårdens behov
På sjukhuset bygger vi bygger nytt för att vården ska kunn arbeta på bästa sätt – i dag och i framtiden. Därför byggs det med beredskap för förändringar i arbetssätt, rutiner och vårdbehov.

Flexibla lokaler underlättar i framtiden
Det handlar till exempel om att skapa vårdrum som ser likadana ut överallt. Det för att lätt kunna flytta verksamheter utan krav på ombyggnad i framtiden, för att underlätta för samverkan mellan yrkeskategorier och verksamheter och för att skapa en säkrare miljö för både patienter och medarbetare.

Enkelrum blir standard och ger bättre skydd för patienten
Två- eller flerbäddsrum byggs också om till enkelrum för att minska risken för smitta och för att öka patienternas integritet. Lokalerna anpassas även för att förbättra möjligheterna för forskning och utbildning.

 

Fynda mat – alltid med 20-90% rabatt

Hemsidan Matsmart.se minskar matsvinnet i Sverige och gör att du kan fynda mat med skyhög rabatt. Det fungerar i hela Sverige och du får maten hemkörd till dörren. Kika in på Matsmart.se och se hur mycket pengar du kan spara på dina matköp.

2 reaktioner på ”Östergötlands län”

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.