Västmanlands län

Västmanlands län

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Västmanlands län är ett av Sveriges län, beläget i Svealand och vars residensstad är Västerås. Västmanlands län omfattar den östra delen av landskapet Västmanland, samt mindre delar av angränsande landskap. Länet består av 10 kommuner.

Kommuner med hyresvärdar i Västmanlands län

Carl Wilhelm von Sydow menade 1937 att Västmanland knappast har någon självständig prägel kulturellt “Kustlandet ansluter sig nära till de övriga Mälarlandskapen, medan de n. delarna närmast ansluta sig till Dalarne.”[4] Bergslagen hade medfört “egendomligheter” i husinredningen som gjutjärnskaminer i stället för öppna spisar och höga järnskorstenar. Även sägendiktningen dominerades av gruvrån och skogsrån. De glesast bebodda delarna i landskapet var skogsbygderna i nordväst.
Folkkulturen har präglats av mötet mellan sydliga och nordliga inflytanden, men också av näringslivstyperna: bergslags-, bruks- och jordbruksbygd. Bergsmannakulturen medförde ett tidigt accepterande av borgerliga, urbana kulturelement, men också kontakter med kontinental tradition i fråga om till exempel festseder.

Nordliga drag möter i slutna gårdsfyrkanter av samma typ som i Dalarna, medan särskilt i öster den centralsvenska gårdsformen med portlider mellan man- och fägård slagit igenom. Folktro och folkdikt är väldokumenterade och uppvisar många drag som förknippar dem med nordsvensk tradition, till exempel rikedom på motiv om föreställningar kring skogsrået. För utforskning av och skydd åt växt-, djur- och kulturminnen verkar den 1861 av Dybeck stiftade Västmanlands fornminnesförening, med museum i Västerås slott och Vallby friluftsmuseum.

Över 400 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 400 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut på Samtrygg.se

4 reaktioner på ”Västmanlands län”

  1. hejhopp! Då försöker jag igen LNDAMARIE eter jag som skriver jag söker fortfarande lägenhet med ljus och lykta då jag som jag tidigare skrev att jag tagit hand om min sjuka mamma och hon hade en trea vilket blir på tok förstort för mig,jag önskar hyra en stor 1-a eller helst en två-rummare,jag är lugn,positv,väldigt hjälpsam jag har 2st katter som är mitt liv, jag har nu en tid fått flytta runt hos kompisar och bott en tid i Västerås hos min bror med familj, jag kan betala deposition om det är så att ni eller dom som hyr ut skulle vilja det,jag ber på mina bara ben om att få hyra en lägenhet snarast möjligt .sköt om er så hoppas jag att någon vänlig själ vill hyra ut bostad till mig..

  2. Kvinna 45 fast inkomst söker 2 rok i 1 handskontrakt inga skulder inga djur.hyres från 1/11 svar seriöst till e post mvh Ulrica

  3. Hejsan! Jag är en kvinna på 43 år. Som nu önskar söka en stor etta eller tvåa i Sala Västmanland. Jag har under flera år tagit hand om min sjuka mamma. Som nu fått boende på ett demens boende. Och då vi hadde en trea blir det för stort för mig att bo kvar. Jag har fast inkomst och är en lugn och skötsam tjej, Hoppas och önskar att jag har turen med mig . Mvh Linda-marie Johansson

  4. Vi är ett pensionerat par som bott i bostadsrätt i 20 år, känner nu för att flytta till en hyresrätt för att kunna få göra något på ålderns höst, ev för att göra resor medan man kan, önskar att det finnen 3 rums lägenhet, gärna med hiss då vi har svårt för trappor, eller bottenvåning, hoppas på tur för oss Med vänlig hälsning Britt Samuelsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.