Att tänka på vid flytt

Är det dags att flytta? Då har du en hel del arbete framför dig. Det ska städas, packas, packas upp och städas igen innan flytten är över. Men vad bör man tänka på vid en flytt? Vad ska man göra för att få en så smidig och effektiv flytt som möjligt?

Planera i god tid

För att flytten inte ska bli jobbigare än nödvändigt bör du planera i god tid. Behöver du hitta flyttkartonger? Ska du anställa en firma för flyttstädning? Vill du hitta en flyttfirma som kan hjälpa till? Gör en lista över allt som behöver göras så att du inte glömmer bort något. Ju tidigare du börjar, desto enklare blir det att effektivisera arbetet.

Anlita en flyttfirma

En flytt blir betydligt enklare om du anlitar en flyttfirma. För det första blir det mindre arbete för dig och för det andra blir det inte lika tungt. Professionell flyttpersonal har stor vana av att lyfta och bära tunga föremål utan att skada sig. De kan även hjälpa dig att packa ner dina saker i flyttlådor. Flyttfirmor har försäkringar som täcker kostnaden för eventuella skador på dina saker och möbler vid flytten. Genom att kontakta Grabbarna flytt får du en betydligt enklare flytt, utan slit och stress. Grabbarna flytt är en flyttfirma som grundades i Finland (flyttfirma heter muuttofirma på finska).

Satsa på en god organisering

Oavsett hur litet eller stort du bor har du garanterat en hel del saker, antagligen fler än du tror. Därför är det viktigt att organisera dem när du packar. Då blir det enklare att hitta allt senare när du ska packa upp. Det kommer också att gå snabbare att inreda den nya bostaden. Ett enkelt sätt att organisera dina saker är att helt enkelt lägga dem i olika flyttlådor och markera dem. Lägg exempelvis alla serviser i samma flyttlådor, textilier i andra och så vidare. Se gärna till att allt som ska till sovrummet markeras ”sovrum” och samma princip gäller givetvis alla andra rum också.

Adressändring och abonnemang

Innan du flyttar är det viktigt att du gör en flyttanmälan. Det gör du online eller genom att skicka brev till Skatteverket. Kom även ihåg att kontakta exempelvis el- och internetleverantörer i god tid innan du flyttar. Se också över abonnemangstjänster, exempelvis tidningar som du prenumererar på, så att de skickas till rätt adress. Ett tips är att även fundera på om du verkligen behöver alla tjänster eller abonnemang och avsluta dem som kanske inte är lika intressanta längre.