Lediga lägenheter i Säters kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Säters Kommun präglas av både småstad och landsbygd. Att bo i vår kommun är vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning, arbete och kommunikationer inom räckhåll. Lycka till med att hitta lediga lägenheter i Säter. Vi hoppas du får glädje av listan nedanför med hyresvärdar som kan erbjuda hyresrätter.

Privata hyresvärdar i Säter

Här nedanför hittar du kontaktuppgifter till flertalet av alla privata hyresvärdar som finns att söka hyresrätter hos. Vi rekommenderar att du kontaktar dom och lämnar intresseanmälan och sätter dig i kö. Du kan också testa tjänsten Samtrygg.se där man kan hyra av andra privatpersoner. Till sist vill vi önska dig lycka till med bostadssökandet och förhoppningsvis har någon hyresvärd en ledig lägenhet över. Du kan också som en privat hyresvärd i Säter annonsera helt gratis på sajten genom att kontakta oss.

 • Säterbostäder AB Telefon: 0225-55 400
 • Kopparledens Uthyrnings AB Telefon: 0240-59 29 33
 • Klippingens Fastigheter AB Telefon: 0225-59 71 90
 • LarsBo Fastighets AB Mobiltelefon: 070-585 29 49
 • Faghed Fastigheter AB Telefon: 0225-59 69 30
 • Select Fastigheter AB Telefon: 0243-21 18 61
 • Säterhem AB Mobiltelefon: 0767-85 44 95
 • Christer Lindborg Telefon: 0243-183 70, 070-207 55 96
 • Maria Neufeld Telefon: 08-660 57 88
 • Bygg Larsson Telefon: 0225-148 00
 • Eva Emanuelsson Tel: 0225-100 83, 070-665 54 71
 • Mikael Larsson Tel: 0225-514 61
 • Dalaporten AB Tel: 0243-877 77
 • Krister Klaar Tel: 0225-515 06

Vill ni synas här som en hyresvärd?

Maila: [email protected]

säter

Trästaden Säter erbjuder boende i genuin småstadsmiljö med närhet till butiker, caféer och restauranger. I våra övriga kommundelar finns unika landsbygdsmiljöer med röda dalagårdar, åkrar och skogar som ibland delas där Dalälven flyter fram.

Lev livet på rätt plats

 

Här hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för dina barn.

Vi lovar. Det är lätt att bli tokig i Säter.

Kommunreformen 1952 innebar att kommunerna Silvberg och Gustafs bildade storkommunen Gustafs samt att Säters stad inkorporerade Säters landskommun. Stora Skedvi förblev oförändrad. Säters kommun bildades 1971 genom sammanläggning av Gustafs och Stora Skedvi med Säters stad.

Kommunens största sjö är den vid tätorten liggande Ljustern. Utöver denna finns en mängd mindre sjöar. Ett antal berg, utan alltför höga toppar, återfinns i kommunen. Mest signifikant är Bispbergs klack.

På platsen låg tidigare en kungsgård men staden Säter planlades 1630 och fick stadsprivilegium 1642. Stadens centrala delar är en av landets bäst bevarade trästäder.

Säters sjukhus som öppnades 1912 var då en av Sveriges största mentalsjukhus. Säter är även känt för Säterdalen, SÄVIK och för sitt myntverk som tillverkade s.k klippingar. Stora triathlontävlingar arrangeras årligen på orten, med kringarrangemang såsom sambakarneval.

Ännu mer fakta om Säter klicka HÄR 

Hur du hittar lediga lägenheter i Säters kommun – Guide

📋 Hur du hittar lediga lägenheter med förstahandskontrakt

 1. Använd vår lista med hyresvärdar som du hittar ovan. Kontakta alla hyresvärdar och anmäl intresse.
 2. Besök kommunens hemsida. De har ibland listor med hyresvärdar.
 3. Kontakta kommunen och fråga om de har några tips eller vägledning att erbjuda.
 4. Gå med i den kommunala bostadskön i kommunen du önskar bo i.
 5. Gå med i den kommunala bostadskön i angränsande kommuner. Ibland kan det vara enklare att få en bostad i en lite mindre kranskommun. Där kan du bo fram tills du får en lägenhet i den kommun du egentligen vill bo i.

📋 Hur du hittar lediga lägenheter som hyrs ut i andra hand

Om du inte lyckas få tag i en lägenhet med förstahandskontrakt kan du leta lägenheter att hyra i andra hand. Det finns massor med hyresrätter, bostadsrätter och villor som hyrs. Det är oftast enklare att få tag i en bostad att hyra i andrahand.

 1. Besök Samtrygg.se – Skapa ett konto gratis och se vilka lediga bostäder de kan erbjuda just nu
 2. Besök Blocket.se – se vilka lediga bostäder som hyrs ut där
 3. Undersök om det finns en Facebook-grupp för bostäder i kommunen. Sök även i andra lokala grupper på Facebook. Det är ofta folk som lägger ut bostäder som de vill hyra ut i lokala köp, byt och sälj grupper.
 4. Skriv ett inlägg på dina sociala medier att du önskar hyra en bostad. Ibland kan vänner känna någon som hyr ut eller liknande.

Att tänka på innan du börjar söka lägenheter

 • Bestäm vilken eller vilka kommuner och stadsdelar du kan tänka dig att bo i
 • Bestäm din budget, hur mycket kan du betala i hyra?
 • Ha alla dina intyg & dokument redo, exempelvis anställningsavtal, referenser från tidigare hyresvärdar osv. Läs vår artikel ”Hyresvärdars krav på blivande hyresgäster”.

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.