Lediga lägenheter i Orsa kommun

Orsa har Lediga lägenheter.

Hyresvärdar i Orsa

Fastigheten Boken Nr 2 Aktiebolag, 0250-40053

Fryksås Fastighets AB, 070-2236969

Grönklittsbostäder AB, 0250-42035

HSB Dalarna 0243-25 71 00

Skattungbyns byutvecklingsförening

Hyr ut lägenheter i Skattungbyn.Telnr: 073-045 48 43

Vill ni också synas här ?

Ring : 0721-707 145

eller maila: info@ledigalagenheter.org

Lediga lägenheter berättar lite mer information om kommunen, som kanske blir er nästa boplats!

Centralort är Orsa vilket gör kommunen till en av de 42 som har ett tidigare municipalsamhälle som centralort.

Funderar du på att flytta till Orsa? Letar du lägenhet, villa eller gård? Eller vill du kanske bygga ett hus efter eget tycke och smak? Orsas fördelar som boendemiljö är det vackra kulturlandskapet, nära till riktigt bra bad, skidåkning i toppklass och vacker natur/vildmark, nästan oavsett var i kommunen du bosätter dig.

Orsa

Kommunen omfattar idag samma område som vid inrättandet av kommuner 1863 och motsvarar territoriellt Orsa socken. Centralorten var municipalsamhälle 1902-1966.

I Kommunen bor ca 6 800 människor. Största arbetsgivare är Orsa kommun med ca 500 anställda. Detta är en liten kommun. Vi har korta avstånd mellan människor och vill få saker gjorda utan att krångla till det. Orsa -helt enkelt!
Kommunen ligger i norra delen av Siljansbygden. Genom kommunen går såväl Inlandsbanan som Inlandsvägen – Inlandets pulsåder. Övergången mellan det öppna landskapet vid Orsasjön och de stora skogarna har gett kommunen en mångfald som saknar motstycke. Bygden sjuder av liv – här finns livskvalitet och möjligheter.

Vår litenhet är vår styrka. Det är nära till vänner och kolleger. Beslutsvägarna är korta och samverkan är omfattande.

Kommuns näringsliv består främst av små och medelstora företag inom skogs- och verkstadsindustrin samt turistnäringen. Till de största industriföretagen hör AB Kandre (toalettsitsar) och Orsa Link AB (järnkättingar), båda belägna i centralorten. De flesta arbetstillfällena finner man dock inom offentlig sektor och turistnäringen.

Tillverkning av slipstenar har skett länge i trakten och en sådan finns också på ett sockensigill från 1720. Vapnet fastställdes av Kungl. Maj:t år 1943.[3] Kommunen berördes inte av 50- och 70-talens indelningsreformer, men vapnet registrerades i PRV enlig de nya reglerna för kommunala vapen år 1974.

Ännu mer fakta om Orsa klicka HÄR

2 reaktioner på ”Lediga lägenheter i Orsa kommun”

  1. 2-3 rum sökes i Orsa med omnejd. Önskar inflytt till våren/sommaren 2018. Jag är 46 år med katt som vill fly från Stockholm. Har ordnad ekonomi och inga skulder/lån.

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.