Lediga lägenheter i Orsa kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Centralort är Orsa vilket gör kommunen till en av de 42 som har ett tidigare municipalsamhälle som centralort.

Funderar du på att flytta till Orsa? Letar du lägenhet, villa eller gård? Eller vill du kanske bygga ett hus efter eget tycke och smak? Orsas fördelar som boendemiljö är det vackra kulturlandskapet, nära till riktigt bra bad, skidåkning i toppklass och vacker natur/vildmark, nästan oavsett var i kommunen du bosätter dig. Här nedanför hittar du hyresvärdar i Orsa som kanske kan erbjuda lediga lägenheter.

Hyresvärdar i Orsa

  • Fastigheten Boken Nr 2 Aktiebolag, 0250-40053
  • Fryksås Fastighets AB, 070-2236969
  • Grönklittsbostäder AB, 0250-42035
  • HSB Dalarna 0243-25 71 00
  • Skattungbyns byutvecklingsförening
  • Hyr ut lägenheter i Skattungbyn.Telnr: 073-045 48 43

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Kommunen omfattar idag samma område som vid inrättandet av kommuner 1863 och motsvarar territoriellt Orsa socken. Centralorten var municipalsamhälle 1902-1966.

I Kommunen bor ca 6 800 människor. Största arbetsgivare är Orsa kommun med ca 500 anställda. Detta är en liten kommun. Vi har korta avstånd mellan människor och vill få saker gjorda utan att krångla till det. Orsa -helt enkelt!

Kommunen ligger i norra delen av Siljansbygden. Genom kommunen går såväl Inlandsbanan som Inlandsvägen – Inlandets pulsåder. Övergången mellan det öppna landskapet vid Orsasjön och de stora skogarna har gett kommunen en mångfald som saknar motstycke. Bygden sjuder av liv – här finns livskvalitet och möjligheter.

Vår litenhet är vår styrka. Det är nära till vänner och kolleger. Beslutsvägarna är korta och samverkan är omfattande.

Kommuns näringsliv består främst av små och medelstora företag inom skogs- och verkstadsindustrin samt turistnäringen. Till de största industriföretagen hör AB Kandre (toalettsitsar) och Orsa Link AB (järnkättingar), båda belägna i centralorten. De flesta arbetstillfällena finner man dock inom offentlig sektor och turistnäringen.

Tillverkning av slipstenar har skett länge i trakten och en sådan finns också på ett sockensigill från 1720. Vapnet fastställdes av Kungl. Maj:t år 1943.[3] Kommunen berördes inte av 50- och 70-talens indelningsreformer, men vapnet registrerades i PRV enlig de nya reglerna för kommunala vapen år 1974.

Ännu mer fakta om Orsa klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.