Lediga lägenheter i Falun kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Falun är en kommun som ligger i Dalarnas län. Du kan som sökande av hyresrätt hitta flertalet av alla hyresvärdar i Falun på denna sida. Du kan också som hyresvärd kontakta oss ifall du gratis vill synas här på sajten.

Hyresvärdar och fastighetsägare i Falun

 • Fastighetsägare i Falun som kan ha lediga lägenheter
 • KopparStaden AB  Tel 023-458 00
 • Affärsfastigheter i Dalarna AB  Tel 023-76 55 80
 • Byggnadsföreningen Vi Förenade Tel 023-71 10 31
 • Dalabostäder AB Tel 023-79 37 73
 • Dalecarlia Fastighets AB Tel 0243-257100
 • Fastighetsbolaget Kansliet Tel 023-632 77
 • GHG Bostäder AB Tel 023-194 35
 • Gruvstaden Uthyrning AB Tel 023-207 77
 • Kokillen Fastigheter AB Tel 08-755 79 43
 • Masmästaren Tel 023-70 46 40
 • MeaBona AB Tel: 070-307 14 11
 • Pilsundet Förvaltnings AB Tel: 023-690 90

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Falun, kommunen som kanske er nästa boplats

Lediga lägenheter i Falun och de andra fem landskommunerna och Falu stad förblev oförändrade. År 1967 inkorporerades Stora Kopparberg och Vika i Falu stad. Vid kommunreformen 1971 bildades Falu kommun genom att staden lades samman med landskommunerna Bjursås, Enviken, Sundborn och Svärdsjö.

Och Falun förknippas med den numera nedlagda Falu koppargruva, det likaledes nedlagda Dalregementet, Melkers korvfabrik och mycket, mycket kultur. Sport och idrott är en annan av kommunens områden och idrottsanläggningen Lugnet utgör en anläggning med riksintresse.

Arbeta, studera och bo i Falun

Funderar du på att flytta till Falun? Det glädjer oss! Välkommen hit!

Falun är en vacker stad, en genuint vacker stad. Att bo i Falun innebär livskvalitet på riktigt. Här är nära till allt; arbete, skola, natur, kultur och aktiv fritid. Kommunen satsar stort på att utveckla sina tre profilområden; Idrott/Hälsa, Media och Kultur/Turism.Vi satsar för att vinna! Vi siktar framåt och ska på så sätt fortsätta vår positiva utveckling. Ett tillväxtprogram där kommunen fokuserar på fler arbetstillfällen och en bra livsmiljö har tagits fram. Vi jobbar dessutom med ett miljöprogram och ett folkhälsoprogram, alltsammans för att få en hållbar utveckling. Vi vill vara ett bra alternativ för dig.
Kommunens reception och växel finns numer i Egnellska huset, Myntgatan 45, tel 023-830 00.

Lediga Lägenheter berättar lite information om att hyra lägenhet

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Stadsdelar och orter

Det är inte bara vårt fina centrum som är en attraktion. Falun har också tre stadsdelar med anor från 1600-talet och koppling till gruvdriften.

Gruvarbetarna hade sin egen stadsdel, Elsborg, som anlades på 1600-talet. Många gator och tomter och vissa av husen är ännu bevarade, så här finns fortfarande känslan från förr även om mycket har förändrats.
Elsborg är också känt som revykungen Ernst Rolfs födelseplats.Hyttarbetarna bodde i stor utsträckning i stadsdelarna Gamla Herrgården och Östanfors. Faluns kanske mest intressanta timmerhus, Vass brittas gård, ligger här, ännu svart av kopparröken.
I Östanfors har man anpassat ny bebyggelse till den gamla. Konstnären Carl Larssons ateljé finns bevarad i området. Här bodde han när han inte vistades på Lilla Hyttnäs i Sundborn. På gården i Falun avled Carl Larsson i januari 1919.
En stor andel av befolkningen i Falun arbetar inom offentlig sektor (kommun, landsting, länsstyrelse m fl) men Falun har även industrier där kända företag som Stora Enso, Ericsson AB och Cederroth International är representerade.
Runt om i kommunen finns livskraftiga, mindre tätorter med egen identitet. Här bor de som reser till jobb inne i Falun och även de som har sin utkomst där de bor. Störst av dessa tätorter är Svärdsjö följd av Bjursås och Sundborn. Andra tätorter är Aspeboda, Enviken, Grycksbo och Vika.
Kommunal service och goda allmänna kommunikationer ingår i kommunens uttalade strategi för att hela kommunen ska leva.Skogar och sjöar är typiskt för Falun. Bra för oss som gillar att plocka bär och svamp, fiska och bada, åka skidor och långfärdsskridskor. Skogarna gynnar förstås också skogs- och träindustribranscherna.
Söker du ett bra och tryggt liv för dig och din familj när det gäller skola, arbete och fritid faller det mesta på plats hos oss i Falun. Många sammanfattar det med begreppet livskvalitet.
 Ännu mer fakta om Falun klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.