Fördelar med att anlita flyttfirma

När det är dags att flytta finns det flera fördelar med att få hjälp av en flyttfirma . En flytt är väldigt ansträngande och kräver stor planering. Genom att anlita en flyttfirma slipper du en stor del av stressen. De kan ta hand om allt från packning och transport till att packa upp i din nya bostad. Många står även för flyttkartonger om det finns ett behov av det.

En flyttfirma kan skräddarsy en lösning för dig

Ingen flytt är den andra lik och alla har olika behov. Om du anlitar en flyttfirma har de möjlighet att skräddarsy en lösning för just dig. Du bestämmer själv vilka delar du vill ha hjälp med och vad som ska prioriteras. Ett exempel på en firma som är väldigt duktig på det är Grabbarnaflytt som även finns i Finland (flyttfirma heter förövrigt muuttofirma på finska). De hjälper alla som har någon form av flyttbehov och är beredda att fixa allt.

Du sparar din rygg

En av de jobbigaste delarna med en flytt är allt bärande och kånkande. Det är risk att ryggen tar mycket stryk och att du sliter ut dig. Har du många otympliga möbler kan det också vara svårt att hitta en bra lösning. Anlitar du en flyttfirma behöver du inte tänka på bärandet överhuvudtaget. Det överlåter du istället till proffs. Flyttfirmor vet också hur de ska hantera allt från pianon till stora bokhyllor.

Du slipper hyra transport

Oavsett om du ska flytta inom samma stad eller om du ska flytta mer långväga måste du säkerligen hyra en transport om du ska flytta själv. Det kan vara svårt att hitta en släpvagn eller större bil som rymmer allt. Det betyder alltså att du får köra flera gånger mellan dina bostäder. Under högsäsong kan det också vara svårt att få tag på en släpvagn till ett vettigt pris. Om du istället väljer en flyttfirma slipper du oroa dig för det. Istället är det något som ingår i priset.

Du kan överlåta flyttstädningen

Att flyttstäda är något som många bävar för. Det är slitsamt och tar väldigt mycket tid. Dessutom måste du vara extremt noggrann för att städningen ska gå igenom en besiktning. De flesta flyttfirmor erbjuder även flyttstädning som en extratjänst. Det betyder att en städfirma kommer ut till din bostad och tar hand om hela städningen. Normalt så ingår det garanti så du kan ta det helt lugnt. Städfirman går efter en checklista och ser till att bostaden uppfyller kraven.