Homestyling

Vikten av homestyling inför försäljning

I samband med försäljningen av en bostad finns det mycket att förbereda för att allt ska fungera så smidigt som möjligt, samt inte minst för att fånga intresset hos potentiella köpare. En bra grundförutsättning är förstås en bostad som i största möjliga mån är fri från fel samt är välstädad. Dock stannar det inte där; för att verkligen väcka intresset och samtidigt boosta värdet på det objekt som ska säljas krävs ytterligare medel. En vanlig metod att ta till i dessa sammanhang är homestyling. Här nedan ska vi reda ut begreppet.

Få köparen att känna sig som hemma

Homestyling handlar kort och gott om att styla hemmet så att det ska öka ha-begäret hos besökaren. Spekulanten ska helt enkelt kunna se sig själv bo där, en känsla som är särskilt svår att åstadkomma i en tom bostad. Dock behöver även fullt möblerade bostäder en hel del hjälp på traven. Kanske ser den befintliga inredningen lite ”trött” ut eller – i värsta fall – är hela bostaden i behov av ett rejält ansiktslyft. Homestyling kan således innebära en hel del jobb, samtidigt som det i vissa fall enbart handlar om en enklare uppfräschning av enskilda ytor som lyfter helhetsintrycket. Hur mycket resurser som läggs på homestyling får bedömas från fall till fall av säljaren, eftersom det trots allt innebär en viss kostnad. Något som dock är bra att känna till i sammanhanget är att kostnaden för homestyling är avdragsgill på deklarationen.

Homestylingtjänster där du bor

I stort sett var du än bor i landet finns det firmor som specialiserat sig på just homestyling. Detta oavsett om det gäller homestyling i Göteborg, Stockholm, Malmö eller någon annan plats. De lokalt förankrade homestylingfirmorna har fördelen att känna till den lokala marknaden och vad som fungerar bäst i respektive ort.

Stort ökat värde vid försäljning

Att homestyling lönar sig har visat sig gång på gång i samband med försäljning av både villor och bostadsrätter. En mycket bra aspekt med homestyling är att du som säljare har nytta av tjänsten både i samband med fotografering av bostaden och vid visningen av densamma. Snygga bilder får många potentiella köpare att se fram emot visningen av objektet, samtidigt som de kan identifiera sig själva i de boendemiljöer de ser. När det sedan är dags för budgivning kommer resultatet av homestylingen, när alla som upplevt bostaden ”tävlar” i samband med budgivningen om vem som ska få köpa den.