Lediga lägenheter i Österåkers kommun

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Söker du lediga lägenheter i Österåker?

österåker

Österåker har en unik blandning av landsbygd, skärgård och tätort. Det gör Österåker till en populär kommun som expanderar snabbt. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser — ofta i naturnära lägen med närhet till skog och hav. Dessutom omvandlas gradvis många fritidshusområden till permanentboende. Svinninge är ett exempel.

Österåker jobbar för att bli Sveriges bästa skärgårdskommun. Ett led i det arbetet är Kanalstaden som ska integrera havet med tätorten Åkersberga. Genom byggandet av Kanalstaden skapas centralt beläget boende med tillgång till hav och skärgårdsmiljö.Kommunen ligger i södra Roslagen i Uppland. Österåkers kommun är i hög grad präglad av närheten till havet i öster och innefattar flera stora öar i den norra delen av Stockholms skärgård, bland annat Ljusterö, Siarö, Vättersö, Husarö, Ingmarsö och Särsö.

österåker

Österåkers landskommun bildades ur Österåkers socken i samband med kommunreformen 1862. Kommunen ingick då tillsammans med Kulla, Riala och Ljusterö i Åkers skeppslag.

Kommunens tidigare bebyggelse nära Åkers Kanals inlopp från Garnsviken minskade i betydelse när Roslagsbanan byggdes och vid järnvägsstationen Åkersberga växte kommunens största samhälle och framtida centralort fram.

Ett starkt föreningsliv och fantastisk natur bäddar för ett rikt fritidsliv i Österåker. Här ges många möjligheter till olika upplevelser för både kropp och själ. I kommunen finns flera strövområden, till exempel Domarudden och Näsuddens naturreservat. Vi har flera idrottsanläggningar, bland annat fyra konstgräsplaner, simhall och sporthall, ett brett kulturutbud på Kulturknuten. Även Österåkers konsthall — Länsmansgården är väl värd ett besök.

Vid kommunreformen 1952 bildade Österåkers landskommun storkommun genom att inkorporera Östra Ryds landskommun med 670 invånare lades till Österåkers 3 470 invånare. 1962 beslöts om ännu en riksomfattande kommunreform som genomfördes stegvis. Redan 1967 lades Ljusterö landskommun (937 invånare) och Roslags-Kulla landskommun (360 invånare, utbruten ur den 1952 bildade Roslags-Länna landskommun) samman med Österåker (9 789 invånare innan ändringen).

1974 lades Vaxholms kommun (4 952 invånare) samman med Österåker (19 806 invånare). Den tidigare staden Vaxholm, som inte velat ge upp sin självständighet, fick namnge kommunen medan Åkersberga blev centralort i den nya kommunen. Denna konstruktion visade sig inte hållbar. Den gamla “Vaxholmsdelen” ville bryta sig ur. Med omkring 5 000 invånare ansågs denna dock som för liten. Lösningen blev att Bogesundslandet (196 invånare) i Östra Ryds församling och Resarö (903 invånare) i Österåkers församling 1983 fördes över till Vaxholms församling och området fick bilda en ny Vaxholms kommun som nu fick totalt 6 061 invånare.

Den kvarvarande delen med 25 039 invånare återtog samtidigt namnet Österåkers kommun. Österåkers och Östra Ryds församlingar slogs ihop från och med 1992 och fick namnet Österåker-Östra Ryds församling.

Tre mil nordost om Stockholm finns den fantastiska skärgårdskommunen Österåker. Österåker är en kommun med många smultronställen. Är du på tillfälligt besök eller är boende i kommunen, kan du här hitta nya utflyktsmål. Här lockar friluftsliv, naturupplevelser och en storslagen skärgård.
Den som vill paddla kan följa vikingarnas spår genom Åkers kanal och Långhundraleden från Trälhavet till Helgösjön.
Har du något eget ställe i kommunen som du vill dela med dig av, så kan du höra av dig till den som är sidansvarig. Klicka på länken här nedan. Vi kan då tipsa andra om det du har upptäckt..

Och..

De första människorna kom till Lappdal i Österåker på stenåldern. Under vikingatiden gick Långhundraleden mellan Östersjön och Uppsala, i dag en naturskön kanotled kantad av gravfält. Med landhöjningen blev Österåker jordbruksbygd. Bönder och adel byggde gårdar och slott som dominerade bygden till början av 1900-talet. Vid sekelskiftet byggdes Roslagsbanan till Åkersberga, som då blev knutpunkt för södra Roslagen. Roslagsbanan förlängdes till Österskär vid havet. Där byggdes snickarglada sommarvillor och trakten blev ett sommarparadis för stockholmare vilket gav Österåkersborna nya servicearbeten.
Vid 50-talets slut började man bygga bostäder här för att minska bostadsbristen i Stockholm. Åkersberga utvecklades på kort tid från ett stationssamhälle vid Roslagsbanan till en populär bostadsort i Storstockholm.Hyresvärdar i Österåkers kommun

Behöver du skaffa ett boende i Österåkers kommun kan du höra av dig till något av följande fastighetsbolag.

Fastighetsbolag
Armada fastighets AB 08-54080800
Akelius lägenheter AB
KE Partners Fastighetsförädling AB

AB Marums Gård, 08-6795380

Armada Fastighets AB,

Företagssupport i Åkersberga AB, 08-52230060

Grannstalten AB, 0708-522278

Handelsbolag Fransbo, 08-54022141

Hgf Förvaltning i Åkersberga AB, 070-5931873

Lagerfastigheter Stockholm AB, 0708-694055

Manzang Fastighetsförvaltning Aktiebolag, 08-54021125

Nordic Vicinity Group AB, 0709-172231

Per Hans Fastigheter Aktiebolag, 08-54063510

Rescado Fastigheter AB, 0709-797909

Svealands Förvaltning AB, 020-544022

Svenska Stads Fastigheter AB, 0708-848584

Östra Ryds Förvaltnings AB, 08-7329385

Vill ni också synas här ?

Ring : 0721-707 145

eller maila: info@ledigalagenheter.org

Ännu mer fakta om Österåker klicka HÄR

Räkna på om du istället kan köpa en bostad

Har du möjlighet att köpa bostad istället för att hyra? Hemsidan Consector.se kan hjälpa dig att räkna på om du kan få lånelöfte för att köpa en bostad. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan hos Consector.se.

3 reaktioner på ”Lediga lägenheter i Österåkers kommun”

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.