Privata hyresvärdar Åkersberga

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du efter en ledig lägenhet i Österåker eller Åkersberga? Här kan du hitta alla privata och kommunala hyresvärdar som har hyresrätter till dig som söker bostad.

Österåker har en unik blandning av landsbygd, skärgård och tätort. Det gör Österåker till en populär kommun som expanderar snabbt. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser — ofta i naturnära lägen med närhet till skog och hav. Dessutom omvandlas gradvis många fritidshusområden till permanentboende. Svinninge är ett exempel.

Lista med privata hyresvärdar

Behöver du skaffa ett boende i Österåkers kommun kan du höra av dig till något av följande fastighetsbolag. Du kan via dessa privata hyresvärdar även hitta boende i Åkersberga.

 • AB Marums Gård, 08-6795380
 • Armada Fastighets AB,
 • Företagssupport i Åkersberga AB, 08-52230060
 • Grannstalten AB, 0708-522278
 • Handelsbolag Fransbo, 08-54022141
 • Hgf Förvaltning i Åkersberga AB, 070-5931873
 • Lagerfastigheter Stockholm AB, 0708-694055
 • Manzang Fastighetsförvaltning Aktiebolag, 08-54021125
 • Nordic Vicinity Group AB, 0709-172231
 • Per Hans Fastigheter Aktiebolag, 08-54063510
 • Rescado Fastigheter AB, 0709-797909
 • Svealands Förvaltning AB, 020-544022
 • Svenska Stads Fastigheter AB, 0708-848584
 • Östra Ryds Förvaltnings AB, 08-7329385
Fastighetsbolag
Armada fastighets AB 08-54080800
Akelius lägenheter AB

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Om Österåker

Österåker jobbar för att bli Sveriges bästa skärgårdskommun. Ett led i det arbetet är Kanalstaden som ska integrera havet med tätorten Åkersberga. Genom byggandet av Kanalstaden skapas centralt beläget boende med tillgång till hav och skärgårdsmiljö.Kommunen ligger i södra Roslagen i Uppland. Österåkers kommun är i hög grad präglad av närheten till havet i öster och innefattar flera stora öar i den norra delen av Stockholms skärgård, bland annat Ljusterö, Siarö, Vättersö, Husarö, Ingmarsö och Särsö.

österåker

Österåkers landskommun bildades ur Österåkers socken i samband med kommunreformen 1862. Kommunen ingick då tillsammans med Kulla, Riala och Ljusterö i Åkers skeppslag.

Kommunens tidigare bebyggelse nära Åkers Kanals inlopp från Garnsviken minskade i betydelse när Roslagsbanan byggdes och vid järnvägsstationen Åkersberga växte kommunens största samhälle och framtida centralort fram.

Ett starkt föreningsliv och fantastisk natur bäddar för ett rikt fritidsliv i Österåker. Här ges många möjligheter till olika upplevelser för både kropp och själ. I kommunen finns flera strövområden, till exempel Domarudden och Näsuddens naturreservat. Vi har flera idrottsanläggningar, bland annat fyra konstgräsplaner, simhall och sporthall, ett brett kulturutbud på Kulturknuten. Även Österåkers konsthall — Länsmansgården är väl värd ett besök.

Vid kommunreformen 1952 bildade Österåkers landskommun storkommun genom att inkorporera Östra Ryds landskommun med 670 invånare lades till Österåkers 3 470 invånare. 1962 beslöts om ännu en riksomfattande kommunreform som genomfördes stegvis. Redan 1967 lades Ljusterö landskommun (937 invånare) och Roslags-Kulla landskommun (360 invånare, utbruten ur den 1952 bildade Roslags-Länna landskommun) samman med Österåker (9 789 invånare innan ändringen).

1974 lades Vaxholms kommun (4 952 invånare) samman med Österåker (19 806 invånare). Den tidigare staden Vaxholm, som inte velat ge upp sin självständighet, fick namnge kommunen medan Åkersberga blev centralort i den nya kommunen. Denna konstruktion visade sig inte hållbar. Den gamla ”Vaxholmsdelen” ville bryta sig ur. Med omkring 5 000 invånare ansågs denna dock som för liten. Lösningen blev att Bogesundslandet (196 invånare) i Östra Ryds församling och Resarö (903 invånare) i Österåkers församling 1983 fördes över till Vaxholms församling och området fick bilda en ny Vaxholms kommun som nu fick totalt 6 061 invånare.

Den kvarvarande delen med 25 039 invånare återtog samtidigt namnet Österåkers kommun. Österåkers och Östra Ryds församlingar slogs ihop från och med 1992 och fick namnet Österåker-Östra Ryds församling.

Tre mil nordost om Stockholm finns den fantastiska skärgårdskommunen Österåker. Österåker är en kommun med många smultronställen. Är du på tillfälligt besök eller är boende i kommunen, kan du här hitta nya utflyktsmål. Här lockar friluftsliv, naturupplevelser och en storslagen skärgård.
Den som vill paddla kan följa vikingarnas spår genom Åkers kanal och Långhundraleden från Trälhavet till Helgösjön.
Har du något eget ställe i kommunen som du vill dela med dig av, så kan du höra av dig till den som är sidansvarig. Klicka på länken här nedan. Vi kan då tipsa andra om det du har upptäckt..

De första människorna kom till Lappdal i Österåker på stenåldern. Under vikingatiden gick Långhundraleden mellan Östersjön och Uppsala, i dag en naturskön kanotled kantad av gravfält. Med landhöjningen blev Österåker jordbruksbygd. Bönder och adel byggde gårdar och slott som dominerade bygden till början av 1900-talet. Vid sekelskiftet byggdes Roslagsbanan till Åkersberga, som då blev knutpunkt för södra Roslagen. Roslagsbanan förlängdes till Österskär vid havet. Där byggdes snickarglada sommarvillor och trakten blev ett sommarparadis för stockholmare vilket gav Österåkersborna nya servicearbeten.
Vid 50-talets slut började man bygga bostäder här för att minska bostadsbristen i Stockholm. Åkersberga utvecklades på kort tid från ett stationssamhälle vid Roslagsbanan till en populär bostadsort i Storstockholm.

Ännu mer fakta om Österåker klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.