Lediga lägenheter i Haninge kommun

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

 

 

 

Söker du lediga lägenheter i Haninge?

Haninge kommun är en skärgårdskommun som ligger ytterst på Södertörn i södra delen av Stockholms län. Centralort är Handen (en del av tätorten Stockholm). Grannkommuner är Huddinge, Botkyrka, Tyresö, Värmdö och Nynäshamn.

Vid den riksomfattande kommunreformen 1952 bildades i området tre ”storkommuner”: Västerhaninge av de tidigare kommunerna Muskö och Västerhaninge, Dalarö av Dalarö, Ornö och Utö, samt Österhaninge (oförändrad från tidigare). Redan 1959 gick dock Dalarö upp i Österhaninge. Vid 1971 års kommunreform sammanlades Västerhaninge och Österhaninge till Haninge kommun. Inom Dalarö utgjorde tätorten mellan åren 1877-1951 ett municipalsamhälle.

Tätortsbebyggelsen i kommunens norra delen som bland annat omfattar Handen, Vendelsö, Brandbergen, Norrby, Vendelsömalm och Vega, ingår i tätorten Stockholm.

Söder om Jordbro ligger Jordbro gravfält som anses vara Nordens största från äldre järnåldern.

Området var bebott redan på stenåldern och har som synlig gravplats åtminstone nyttjats sen bronsåldern. De flesta gravarna tillkom dock under järnåldern och det upphörde i samband med vikingatidens kristnande. På åsen i gravfältets anslutning förlades, troligen på medeltiden, en avrättningsplats vid den så kallade Galgstenen. De som här mötte sitt öde dömdes i Tingshuset och kom från hela Sotholms härad.

I området runt Tornberget, som med sina 111 m. ö. h. är Stockholms läns högsta punkt, har man hittat ett stort antal lämningar efter flera tusen år gamla bosättningar. Överhuvudtaget är Haninge rikt på fornlämningar och i farvattnen utanför Dalarö finns ett flertal kända vrak som Riksäpplet, Dalarövraket, Ingrid Horn och Jutholmsvraket.

Haninge kulturhus erbjuder bibliotek med hembygdsrum, cafeteria, samlings- och utställningslokaler, samt studieplatser. Byggnaden är ritad av Thelaus/Michelsen.

I Haninge ingår en omfattande arkipelag med flera tusentals öar, holmar, kobbar och skär där några av de större är Björnholmen, Utö, Ornö, Fjärdlång, Muskö, Kymendö och Huvudskär, samt halvön och naturreservatet Gålö.

I Haninge ligger också Tyresta nationalpark med 55 km vandringsleder genom orörd vildmark. Söder om kommundelen Jordbro finns ett litet naturreservat med namnet Gullringskärret. På linje i skogsområdet Hanveden ligger Rudans-, Paradisets- och Tornbergets naturreservat. Totalt 17 reservat finns inom kommunens gränser.

Hyresvärdar i Haninge

Akelius
Bobutik i Brandbergen
jungfruns Gata 411 B
136 60 Haninge
08-60633 00
www.akelius.se
Graflunds
Vallavägen 87 A
136 41 Handen
08-522 966 00
www.graflunds.se

Haninge Bostäder
Rudsjöterrassen 2
136 22 Handen
08-606 89 00
www.haningebostader.se
Fastighetsägarna Stockholm AB
Bostäder i Jordbro
Alströmerg. 14,
Box 1287
112 98 STOCKHOLM
08 617 75 00

Proventum AB
Vallagränd 29
136 41  Handen
08-777 28 10
Kontaktperson: Jacob Ericsson
www.proventum.se
Stena Fastigheter
Poseidons Torg 4
136 46 Handen
075-241 50 00
Fax 075-241 56 95
Kontaktperson: Roger Forslund
www.stenafastigheter.se
  • Colive ( bostad för unga vuxna 21-35 år) Colive.se

Vill ni också synas här ?

Ring : 0721-707 145

Maila: [email protected]

Lediga Lägenheter berättar lite information om att hyra lägenhet

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Vissa som flyttar in i en lägenhet har länge letat efter lägenheter, och det vi på ledigalagenheter.org gör är att leverera hyresrätter där du vill bo, när du har hittat rätt lägenhet, hyresrätt som finns för uthyres gör enkelt valet att välja den bostad som du vill hyra.

Ännu mer fakta om Haninge klicka HÄR

Över 400 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 400 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut på Samtrygg.se