Lediga lägenheter i Kävlinge kommun

Söker du lägenhet i Kävlinge kommun?

Kävlinge kommun står för det småskaliga, gröna boende-
alternativet. Miljöerna är variationsrika och det finns gott om områden för rekreation.

Kävlinge

Kävlinge har goda kommunikationer med omvärlden. Med Pågatåg och Öresundståg tar man sig snabbt både norr- och söderut.

kävlinge

Löddeköpinge

Löddeköpinge är kommunens näst största ort. Orten präglas till stor del av 70-talets grönavågenideal. I Löddeköpinge har du god tillgång på rekreationsområden, till exempel Sandskogen.

Furulund

Furulund ligger strax söder om Kävlinge och cirka tio minuter från Lund.

Hofterup

De flesta Hofterupsbor pendlar till sina arbeten i Malmö, Lund eller Landskrona. Ortens läge utmed E6:an gör det till ett attraktivt boendealternativ för de som vill ta vara på landsbygdens alla kvaliteter men samtidigt inte bo alltför långt från stadens myller.

Barsebäckshamn

I Barsebäckshamn är efterfrågan på bostäder mycket stor. Barsebäckshamn är ett gammalt fiskeläge och är beläget i ett område som är av riksintresse för kulturmiljö.

1893 byggdes linjen mot Landskrona som kallas Landskrona-Kävlinge järnväg (LaKJ). 1906 byggdes först linjer mot Sjöbo och året därpå linjer mot Barsebäckshamn som går under beteckningen Kävlinge-Barsebäcks järnväg (KjBJ). I dag bedrivs pendeltågstrafik, med Pågatåg och Öresundståg på linjerna mot Lund, Landskrona och Teckomatorp.

På 1950-talet började järnvägarna mot Sjöbo och Barsebäck bli olönsamma och de lades så småningom ner. Numera är det Västkustbanan som korsar Godsstråket genom Skåne i Kävlinge. Kävlinge kommuns vapen (som fastställdes 1955) symboliserar de sex utstrålande järnvägslinjerna.

kävlinge

I Kävlinge finns en högstadieskola, Korsbackaskolan. Biblioteket i Kävlinge ritades 1926 av arkitekten Erik Lallerstedt. Byggnaden har tidigare rymt bland annat brandstation, häkte, bibliotek, tvätteri, badhus och gymnastiksal. Kävlinge bibliotek är ett av två folkbibliotek i Kävlinge kommun.
Kävlinge kommun har tre olika 18-hålsgolfbanor och lika många 9-hålsgolfbanor och gör därmed anspråk på att vara en “golfkommun” enligt Roland Palmqvist, politiker i Kävlinge. Den mest kända av golfbanorna är Barsebäcks Golf & Country Club där bl.a TPC Hosted By Annika, Scandinavian Masters, har spelats.

I april 1996 spårade ett godståg med ammoniakvagnar ur i Kävlinge, cirka 9 000 människor evakuerades i vad som är den största evakueringen i Sverige i modern tid.

Komediserien Starke man spelas in i Kävlinge.

Hyresvärdar i Kävlinge

Detta är en del av Kävlinge kommuns fastighetsägare med hyreslägenheter.

KKB Fastigheter AB, 046-28 73 100

Akropol Fastigheter, 0733-558252

Akelius, 046-198550

Er-Ho Bygg AB, 046-70 58 00

Löddeköpinge Bygg AB, 046-70 60 00

Solkärnan AB, 046-70 60 93

SYDBO förvaltning, 046-776350

STIGBORG FÖRVALTNING AB, 046-12 57 00

Vill ni också synas här ?

Ring : 0721-707 145

eller maila: info@ledigalagenheter.org

Kävlinge

Kävlinge är en tätort och centralort i Kävlinge kommun i Skåne län . Historia: Kävlinge tros ha vuxit upp som ett vadställe vid Kävlingeån

Kävlinge köping

Kävlinge köping var en tidigare kommun i Malmöhus län . Administrativ historik: Kävlinge köping bildades 1946 genom en ombildning av
 Ännu mer fakta om Kävlinge klicka HÄR

8 reaktioner på ”Lediga lägenheter i Kävlinge kommun”

 1. Hej. mitt namn är sabrina. Jag är ensamstående med tre barn. jag söker boende omgående. Minst en stor två men helst en trea eller större. Mvh sabrina

 2. Familj på två vuxna och tre barn söker lägenhet i Kävlinge. Bor i hus idag på landet men saknar att bo i centrum.
  Vi är intresserade utav en 4 RoK eller större.
  Båda med fasta inkomster.

 3. Söker 4-5 rumslägenhet i Löddeköpinge. Bor i stort hus som jag tröttnat på. Vill gärna ha något med lite grönt område utanför bostaden. Stillsam pensionär

 4. Söker lägenhet i Kävlinge Kommun (kanske liten utanför) till livsnjutare som gillar landet/skogen, men även som är motorintresserad. Har även en stor fotohobby för natur/landskap och Motorsport.

  En 2:a men garage/förråd och uteplats för ensamnjutning med grillning och en öl på sommaren, min idyllplats för mitt liv.

  Är en kille på 27 år, fast jobb i 7 år på samma ställe. Är ordentlig, sköter mig själv men är social och trevlig. Hjälper gärna en granne med hjälp om dem frågar.

  Låter jag som en bra hyresgäst? Hör gärna av dig! Diskuterar gärna mellan fyra ögon.

  Mvh, Jimmy S.

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.