Lediga lägenheter i Markaryds kommun

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Söker du lägenhet i Markaryds kommun?

Markaryd är en tätort och centralort i Markaryds kommun i Kronobergs län i Småland. Markaryd ligger i folklandet Finnveden, Sunnerbo härad, längs den betydelsefulla motorvägen E4 mellan Helsingborg och Stockholm, nära den skånsk-småländska gränsen.

Markaryd

Markaryd var fram till Roskildefreden 1658 en viktig gränsort för Sverige. 1638 anlades Sveriges andra poststation på orten för att knyta an Stockholm med posttrafiken från Danmark och resten av Europa. Efter att Skåne erövrades av Sverige minskade ortens betydelse.

Under slutet av 1800-talet anlades en järnväg från Åstorp till Jönköping och en från Hässleholm till Halmstad. Dessa banor kom att få sin korsningpunkt i just Markaryd som blev en järnvägsknutpunkt. Järnvägarna har i dag minskat i betydelse så järnvägen till Åstorp är nedlagd liksom järnvägen norrut (finns kvar som museibana upp till Strömsnäsbruk-Traryd, se www.ssjf.se). Banan mellan Hässleholm och Halmstad finns kvar, men används i dag endast för godstrafik samt för SJ:s tåg mellan Malmö-Göteborg och nattågen mellan Malmö-Stockholm/Oslo via Hässleholm och Göteborg. Ett InterCity-tåg i veckan i vardera riktningen gör uppehåll i Markaryd sedan 2008.

Markaryd rondell

I och med att landsvägen mellan Helsingborg och Stockholm gick igenom samhället sedan tidigare växte ortens betydelse och blev Markaryds köping 1916. Framförallt växte en industri fram baserad på verkstads- och skogsproduktsföretag, och under 1960-talet förlades Rikspappersskolan (numera KCM, kunskapcentrum Markaryd) hit för utbildning inom massa- och pappersindustri.

Hyresvärdar i Markaryd

Graflunds,  0433-52 70 70

JOWY Fastighets AB, 076 – 808 63 13

Habi Bygg, 0433-123 86

3-K Bygg, 0433-791 70

Olle A Byggservice, 0435-500 02

Lasse på Backen, 0433- 106 84

Tydesjö Förvaltnings AB, 044-413 77

Traryd Fastigheter AB,0476-302 00

Vill ni också synas här ?

Maila: ekonomifokus@gmail.com

Inflyttarservice

Välkommen till Markaryds kommun!

Flytta till en annan kommun eller ett annat land är spännande. Kultur, människor, arbete, språk, dialekter och hemmiljö – allting är nytt och Du kastar Dig in i det helhjärtat. Det är precis som det skall vara, och därför är vi till för Dig/Din familj…en liten bit på vägen. Säkert har Du många frågor som Du vill ha besvarade

Inflyttarservice är till för alla som är intresserade av att etablera sig här.
Vi kan ge tips och information i samband med flytten till Markaryds kommun.
Bland annat kan vi ge besked om hur man går vidare för att hitta jobb, bostad, barnomsorg, fritidsaktiviteter med mera.
Det är många som den senaste tiden valt just vår kommun som bostadsort!

Ännu mer fakta om Markaryd klicka HÄR 

Fynda mat – alltid med 20-90% rabatt

Hemsidan Matsmart.se minskar matsvinnet i Sverige och gör att du kan fynda mat med skyhög rabatt. Det fungerar i hela Sverige och du får maten hemkörd till dörren. Kika in på Matsmart.se och se hur mycket pengar du kan spara på dina matköp.

3 reaktioner på ”Lediga lägenheter i Markaryds kommun”

  1. Söker mindre hus eller vinterbonad stuga i Markaryds kommun. Helst med trädgård. Behov av mindre rep.inget hinder Har hund

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.