Lediga lägenheter Stenungsund

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Stenungsund är en tätort i Bohuslän och centralort i Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Stenungsund är beläget vid Västerhavet innanför öarna Orust och Tjörn, till vilka fastlandsförbindelse utgår härifrån. E6 passerar strax utanför samhället, som ligger 47 km norr om Göteborg och 43 km söder om Uddevalla. Här finns också en station på Bohusbanan. Här på sajten ska vi försöka hjälpa dig hitta en ledig lägenhet. Vi kommer nedanför tipsa om hur du enklast kan gå tillväga.

Privata hyresvärdar i Stenungsund

Det kan bli en lång väntan att hitta en ledig lägenhet via den traditionella hyreskön. Här nedanför hittar du flera av alla kommunala och privata hyresvärdar som finns att söka hos. Du kan öka din chans genom att kontakta en privat hyresvärd och lämna intresseanmälan eller sätta upp dig i kö. Ett annat sätt är att gratis skapa ett konto hos Samtrygg och via den vägen söka efter lediga lägenheter. Du kan också annonsera på sajten helt gratis som en privat hyresvärd i Stenungsund. Lycka till med ditt bostadssökande!

Vill du ligga med i listan som hyresvärd?

Maila oss på [email protected]

Källhänvisning: www.stenungsund.se

stenungsund

Stenungsunds historia

Stenungsund har ett förflutet som lastageplats, och kom under 1800-talet att bli en populär badort för göteborgare. Den kommersiella och industriella utvecklingen började på 1940-talet och sköt ordentlig fart på 1950-talet, då ångkraftverket och den petrokemiska industrin etablerades på orten. Under 1960-talet tredubblade Stenungsund sin befolkning, och gick om bland andra Strömstad och Lysekil i storlek. Då Stenungsund växte snabbt, blev det ont om utrymme i det lilla samhället. Stenungstorg anlades genom att bygga igen den vik som tidigare sträckt sig ända upp till järnvägsspåret. Det idylliska stationssamhället omvandlades till vad som närmast kan liknas vid en stad.

stenungsund

Stenungsunds kapell, beläget på Kyrkberget (också benämnt Vetteberget), togs i bruk i december 1925, men invigdes först i januari 1927. Det var församlingsbor från Stenungsön och Stora Askerön som drev på kyrkbygget och det betalades med insamlade medel. Kyrkan ägdes av Stenungsunds kapellbyggnadsförening till och med 1993, då det överlämnades som gåva till Norums församling.​

Petrokemi

Stenungsund är idag en av Sveriges viktigaste orter inom framställning av polyeten, som används vid tillverkning av plastprodukter. Grunden till industrialiseringen lades i och med uppförandet av Vattenfalls oljekraftverk på orten, vilket är Europas största bergrumsinsprängda oljekraftverk, Stenungsunds Kraftverk. Det har gett orten dess karakteristiska siluett i form av kraftverkets fyra jättelika skorstenar.

Övrigt näringsliv

Stenungsund har sommartid en betydande turism, och är också handelscentrum för stora delar av södra Bohuslän året runt. Det är också hemvist för programvaruföretaget Hogia.

Tåg

Bohusbanan går från Strömstad till Göteborg och stannar på stationerna Stora Höga – Stenungsund – Svenshögen i Stenungsunds kommun. Det tar 39 minuter till Göteborgs Central med tåg och 33 minuter till Uddevalla.

Busstrafik

Inom Stenungsunds tätort finns väl utbyggd busstrafik. Restid från Stenungsunds station till Göteborgs centralstation är cirka 50 minuter. Vissa bussar från Göteborg till Uddevalla och vidare norrut samt omvänt stannar vid Munkeröds bussterminal i östra Stenungsund. Stenungsund är också knutpunkt för busstrafiken till Tjörn och Orust.

Nyheter

Kaoset i Stenungsund! – Search Magazine

I helgen segaldes LIROS Nordic Race på Hakefjorden utanför Stenungsund. Startskottet för regattan gick redan 1994 i samarbete med svenska E-jolle förbundet och var tänkt som en bra start på säsongen för alla E-jolle …

VISNING I BUTIKEN | Stenungsund – Smycka

Öppettider. Måndag — Fredag 10–19. Lördag 10–16. Söndag 11–16. Postadress. Strandvägen 7 444 31 Stenungsund. Kontakt. Tfn: 0303-77 01 66. Fax: 0303-677 82 [email protected] …

Helt övertänd villa i centrala Stenungsund

Villan ligger på Furuliden i centrala Stenungsund och när räddningstjänst kom till platsen var huset helt övertänt. – Det ska vara en äldre dam som äger huset. Men hon är ute, sa Joakim Hansson biträdande vakthavande på polisen i Västra Götaland.

Samarbete ger mer att låna på bibliotek

Publicerat: kl 10:21 , Nyheter P4 Göteborg Kommentera. Sex kommuner i Bibliotek i Väst utökar sitt samarbete för att ge ett samlat ökat utbud och en ny interaktiv webbplats – biv.se I Stenungsund betyder det ett ökat utbud från 100 000 till 500 000 titlar.

Ny katalog för Explosionsskyddat elmateriel

Geografiskt finns Malux nära till hands genom våra kontor i Stockholm, Stenungsund, Malmö, Bräkne-Hoby och Kalmar. Vi garanterar god leveranskapacitet som uppfyller era önskemål. Vi är certifierade enligt ISO 9001. Kontakta oss på Malux! Vxl. 0660-29 

Nu springer Kajsa omkring som vanligt

Kajsa fördes i ilfart till veterinären i Stenungsund för vidare transport till Blå Stjärnan där hon opererades för svåra inre skador. SKYDDSJAKT. Naturvårdsverket har delegerat rätten att besluta om skyddsjakt på varg till länsstyrelserna i län med 

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.