Lediga lägenheter Kungälv

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Söker du efter lediga lägenheter i Kungälvs kommun? En trevlig kommun som ligger ca 2 mil norr om Göteborg. Du har i Kungälv nära till både skog, sjöar och hav. Det är i Kungälv dock svårt att hitta lediga lägenheter och väntetiden är lång via hyreskön. Du kan dock använda våra kontaktuppgifter nedanför till olika privata hyresvärdar i Kungälv och kanske den vägen hitta en lägenhet.

Privata hyresvärdar i Kungälv

​Den 1 april 2010 upphörde Kungälvs Bostads AB (Bostadsbyrån) med sin verksamhet. Här i listan kan du hitta både kommunala och privata hyresvärdar.

Vill du ligga med i listan som hyresvärd?

Maila oss på ekonomifokus@gmail.com

Anmälan till bostadskö sker numera till respektive bostadsbolag, Förbo och Kungälvsbostäder, när det gäller hyresrätter. Du måste, till skillnad från tidigare, anmäla dig till båda köerna eftersom de har olika utbud. Båda köerna är avgiftsfria.
Vill du anmäla dig till tomtkö gör du det till Bokab.

HSB Göteborg har ingen bostadskö utan intresserade medlemmar får anmäla sitt intresse för de lägenheter som utannonseras.

Anmälan till bostadskö sker via bostadsbolagens hemsidor, se länkarna nedan. För ytterligare information vänd dig till respektive bostadsbolag (telefonnummer och telefontider finns på bolagens hemsidor), eller kontakta kommunens medborgarservice, telefon 23 80 10.

Medborgarservice kan vara behjälplig med ansökningar till bostadsköerna.

Förbo, telefon 031-746 50 00, utvecklar och förvaltar hyresbostäder. Kungälvs kommun är delägare i detta bolag. Förbo (extern länk)

Kungälvsbostäder, telefon 0303-23 98 50, är ett kommunägt bolag som utvecklar och förvaltar hyresbostäder. Kungälvsbostäder (extern länk)

Bohusläns kommunala Exploaterings AB, BOKAB, telefon 0303-23 80 00, är ett kommunägt markägande bolag som har uppgiften att utveckla och sälja mark för näringslivets behov samt villatomter. Bokab (extern länk)

Privata

 • AB Brämaregården Trädesgatan 4, 0303-94760
 • City i Kungälv Fastighetsförv. Kommanditbolag, 0303-245030
 • Digiled Fastighets AB, 0303-208500
 • Drottninggatan 9 Marstrand Handelsbolag, 0303-60145
 • Duose Aktiebolag, 070-3228185
 • Fastighets Ab Biocapar 2, 0303-220210
 • Gustafsson, 0303-51185
 • Kavak & Co. AB, 0707-147167
 • Kommanditbolag Kajplats 23, 0303-61525
 • Kungälvs Glas & Porslin AB, 0303-16675
 • Lindqvist, 073-6190274
 • Mjf Inwest Fastigheter AB, 0303-50312
 • Par-B Aktiebolag, 0303-12608
 • Röda Grind Fastighet Kommanditbolag, 0303-57800
 • Storgärdets Fastighets AB, 0303-18380
 • Söderström, 0303-228335
 • Trädal Kommanditbolag, 0303-245555
 • Tungebostäder Aktiebolag, 0303-94850
 • Waltersäng AB, 070-9144101
 • Öbo Fastighetsförvaltning Aktiebolag, 0303-13490
 • Örnklippan AB, 0303-227750

Om Kungälv

Kungälv är Bohusläns sydligaste tätort belägen 20 km norr om Göteborg där Göta älv förgrenas i Nordre älv. Kungälv är centralort i Kungälvs kommun, Västra Götalands län. Staden passeras av motorvägen på E6, och har en station på Bohusbanan i Ytterby, 4 km väster om centrum.

kungälv

Kungälv var förr centralort för södra Bohuslän och säte för regionala myndigheter och institutioner såsom lasarett och läroverk. Under senare delen av 1900-talet har den fått konkurrens av den starkt expanderade industriorten Stenungsund. Kungälv är hemort för Nordiska folkhögskolan.

Kungälv har en rik och långvarig historia. Staden låg ursprungligen 3 km längre västerut vid Nordre älv, och hette då Kongahälla. Enligt isländska sagor, där staden omtalas vid flera tillfällen, ska den ha funnits redan under 900-talet, men säkra arkeologiska fynd finns först från 1100-talet.

kungälv

Enligt Snorre Sturlasson ska Kongahälla ha varit platsen för trekungamötet 1101, då de nordiska kungarna slöt ett fredsavtal. Därefter ska kung Sigurd Jorsalafare ha gjort den till en av Norges främsta städer. Till minne av mötet restes Arvid Källströms staty Tre kungar på Nya torget 1959.

Redan 1135 jämnades emellertid staden med marken av venderna. Kongahälla återuppbyggdes, men skulle förstöras fler gånger: 1368 brändes den ner av hanseaterna, och svenskarna brände ner den 1563 och 1612.

1645 flyttades staden, som nu börjat kallas Kungälv, till Bagaholmen (nuvarande Fästningsholmen), för att komma i skydd under Bohus fästning. Det hindrade inte Sverige att 1645 ännu en gång bränna ner den.

Vid Freden i Roskilde 1658 blev Kungälv svenskt, men brändes på nytt av svenskarna 1676, för att förhindra den dansk-norska hären att under Gyldenløve få fäste. 1680 byggdes slutligen staden upp på sin nuvarande plats, och har sedan dess i stort sett levt fredligt.

Över 400 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 400 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut på Samtrygg.se

20 reaktioner på ”Lediga lägenheter Kungälv”

 1. Hej! Mitt namn är Madelen, 25 år gammal. Jag och min man letar boende i Kungälv för att komma närmare familjen. Vi har två småbarn och är rök- och djurfria.
  Vi har båda har anställning.

 2. Hej! Mitt namn är Monica Söderman och söker bostad 3:a i Kungälv med omnejd. Jag är ensamstående, röker inte, inga husdjur. Bor i eget hus i Åmål men vill komma närmre mina barn och barnbarn i Göteborg.
  Har fått erbjudande om tjänst på drottnings Sivias barnsjukhus.

  Vänlig hälsning
  Monica Söderman

 3. Hej! Vi är en familj på 4:a. (3,6,38,42) Vi bor i en bostadsrätt i Stockholm men vill gärna prova på att hyra en bostad i Kungälv alt Göteborg. Gärna i nyskick alt nyproduktion. Inflyttning önskas till våren 2019 ev senare. Önskar hyra för minst 1 år framåt. God inkomst och inga anmärkningar, rök & djurfria.

 4. Hej
  Jag är en kvinna med tre barn i övre tonåren som söker en lägenhet omgående, fast arbete o stabil inkomst. Skötsam o rökfri.
  Med vänlig hälsning,
  Linda

 5. Hej! Jag heter Khaty och söker boende i Kungälv till min familj på 6 personer. Vi bor nu i Motala men ska flytta till Kungälv och börja jobba på den nybyggda Kongahälla köpcentrum. Jag har sökt runt men det var svårt och hitta lägenheter att hyra i Kungälv. Jag hoppas att få hjälp att hitta en lägenhet till min familj så vi kan flytta och börja ett nytt liv i Kungälv. Då Kongahälla köpcentrum börjas öppna i slutet av mars hoppas jag kunna få en lägenhet innan dess.
  Om ni undrar något mer så är det bara att kontakta mig!

  Mvh
  Khaty

 6. Hej
  Söker en fyra rums lägenhet i kungälvsområdet m omnejd
  Vi är en familj på 2 vuxna och 3 barn 7,14 och 19
  Inne katt
  Bor idag i äganderätt Villa önskar tillträde i November December

 7. Hej.
  Jag heter Peter och kommer att sälja mitt radhus i Munkegärde Kungälv och söker hyreslägenhet 4 eller 3 rum gärna med uteplats eller balkong. Har fast jobb som besiktningsingenjör inom raffinaderi och petrokemi branschen. Önskar inflyttning tidigast juli 2018.

 8. Hejsan
  Jag och min sambo (48 & 51) söker lägenhet/hus att hyra i Kungälvs kommun.
  Minst 3 rum och kök.
  Djur och rökfria.
  Inga betalningsanmärkningar. Fast inkomst.

  Ge oss gärna förslag 🙂

 9. Jobbar som specialistsjuksköterska på Kungälvs sjukhus, ensamstående 57 år, Äger en bostadsrätt som är mycket lågt belånad, söker hyresrätt nu för att kunna ha guldkant på tillvaron som pensionär. Söker stor tvåa, i acceptabelt skick. Min nuvarande bostad är topprenoverad. Jag jobbar mest hela tiden så för mig är det viktigt att det är tyst på kvällar och nätter.

 10. Hej,
  Benina heter jag och bor i Ytterby med mina två barn. Söker en 3:a eller 4:a i Kungälv eller Ytterby. Jag söker boende pga av att jag tycker min hyra nu på 9900kr/mån är lite väl hög.

 11. Hej.
  Jag har nu några år letat lägenhet i Kungälv med omnejd. Jag bor i Växjö och längtar efter att komma närmare mina släktingar i Kungälv. Jag har god ekonomi, är lugn, skötsam och varken röker eller dricker.
  Jag skulle bli väldigt lycklig om det går att hitta en lägenhet som fungerar för mig. Jag är rörelsehindrad och sitter i rullstol. Utbudet blir lite begränsat. Hiss eller bottenplan och inte allt för litet badrum. Inga trappor. En tvåa räcker. Idag har jag en fin trea för 8.200/mån. Jag skulle önska lite lägre hyra om det är möjligt.
  Jag hoppas på svar.
  Hälsningar
  Rolf Gustavsson

 12. Hej!

  Jag och min kille söker efter lägenhet/mindre hus att hyra. Minst 2 r o k.
  Vi är två lugna och skötsamma ungdomar men stabil inkomst. Djur- och rökfria.
  Allt runt Kungälv, Kode, bohus, Ytterby med omnejd är av intresse.
  Hör gärna av dig!

   1. Min särbo behöver boende då han jobbar i Göteborg. Min etta är för trång. Hah jobbar mycket, festar inte. Lugn. Kommer att vara en del hos mig. En pärla att ha som inneboende.. tacksam för inneboende. Du kommer inte att ångra dig. MVH Monica

 13. Hej!
  Jag är en kvinna som har 2 barn som söker en lägenhet i göteborg o i kommunerna runt om; partille, kungälv, mölndal, lerum, Ale, frölunda osv. Jag bor på en kvinnojour och önskar få hjälp för att kunna börja mitt liv igen.
  önskar få hjälp då kommunen anser att jag själv kan leta lägenhet, men det är mycket svårt! jag har också hyresvärdreferens från tidigare hyresvärd.

  mina bästa Hälsningar/ Sara

 14. Hej! 42 årig kvinna med ett barn söker 3:a. Bra fast arbete, god ekonomi, ordningsam o inga betalningsanmärkningar. Fina referenser o förskottshyra kan lämnas.

 15. Hej
  Jag heter Marita och jag söker ett boende i kungälv för mig och mina tre små gossar som bor hos mig varannan vecka. Jag driver blomsteraffär i Göteborg och har ordnad ekonomi. Älskar trädgård och att fixa, plantera mm. Så en liten täppa eller trädgård vore fantastiskt. Låter det spännande så kontakta mig gärna

  1. Hej!
   Jag är en tjej på 23 år, som söker en lägenhet/stuga-hyresrätt till mig och min innekatt (Malte), i Kungälv. Gärna en tvåa, men större etta fungerar med.

   Jag är lite lantlig av mig, och skulle därför gärna bo lite mot landet. Som t.ex Hålta, Ytterby, Romelanda, Kärna, Kareby, Kode och liknande.
   Maxhyra: 5500kr.
   Har inga betalanmärkningar. Och är en väldigt lugn tjej, som aldrig festar. Utan föredrar att sitta hemma med en bok en fredagskväll med katten. Eller ha en sällskapsspelkväll med vännerna. 🙂
   Jag bor för närvarande i Norrköping, men har kontakter och tidigare jobb i kungälv, så inkomst blir inget problem.
   Om ni undrar något mer, är det bara kontakta mig! 🙂
   Mvh
   Wendela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.