Privata hyresvärdar Karlsborg

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du lediga lägenheter i Karlsborg? Alltid hos oss hittar du hyresvärdar som kan ha lediga lägenheter i Karlsborg utan att det kostar dig någonting.  Varsågoda här kommer listan med hyresvärdar till dig helt gratis!

Lista med privata hyresvärdar

Vill du synas hos oss som en privat hyresvärd?

Maila oss på [email protected]

Källhänvisning: www.karlsborg.se

Om Karlsborg

Karlsborg är en tätort och centralort i Karlsborgs kommun, lokaliserad vid Vätterns västra strand. Staden avgränsas i öster av Bottensjön.

karlsborg

Karlsborg är känt för Karlsborgs fästning som byggdes under åren 1819-1909 som en del i det så kallade centralförsvarssystemet där en rad starka fästningar planerades i det inre av Sverige. Karlsborg är Sveriges reservhuvudstad, med plats i fästningen för bland annat riksdag, regering, valutareserv och kungahus vid krig eller annan fara. Karlsborgs slogan är Sveriges reservhuvudstad.

I Karlsborg finns bland annat Polishundtjänsten, med order att utbilda svenska polisens hundförare (instruktörer). Dessutom har polisen diverse kravallutbildningar förlagda till Karlsborg.

karlsborg

I Karlsborg ligger Karlsborgs garnison där bland annat Västgöta flygflottilj F6 ingick mellan åren 1939 och 1994. Flottiljområdet och byggnaderna används idag till skolor och företag. Vissa delar har på senare år köpts tillbaka av Försvarsmakten för bl.a. utbildning av luftburen bataljon vid Livregementets husarer.

I Karlsborg fanns mellan åren 1916 och 2001 Karlsborgs radiostation.

Den första militära brevduva verksamheten i Sverige fanns i Karlsborg. 1887 började man träna duvor på sträckorna Örebro-Karlsborg och Bråviken-Karlsborg. Denna verksamhet lades dock ned i slutet av 1890-talet.

Nyinflyttad

Välkommen till Karlsborg! Vi hoppas förstås att du ska trivas här och uppleva Karlsborg som ett härligt ställe att leva, bo och verka i.

Välkomstbrev

När du har flyttat till Karlsborg skickar vi ett välkomstpaket till ditt hushåll.
I paketet finns information, karta och en särskild hälsning från flera Karlsborgsföretag i form av ett kuponghäfte med massor av fina rabatterbjudanden i butiker, på fritidsanläggningen och hos andra företag. Passa på att fynda!

Om du inte har fått ett inflyttarpaket ta kontakt med kommuninformatören. Se kontaktuppgifter till höger.

Nyinflyttarträffar

Du som är nyinflyttad till Karlsborg och vill veta mer om kommunen är varmt välkommen till någon av våra nyinflyttarträffar. Vi samlas vid Paviljongen som ligger vid Vätternstranden, strax utanför Götiska valvet på fästningen. Vi fortsätter sedan med att gå den guidade Äventyrsturen på Karlsborgs Fästning. Därefter beger vi oss tillsammans till Soldathemskonditoriet för att fika. I samband med fikat informerar vi om Karlsborg och vad som finns att göra här.

Vi ordnar nyinflyttarträffar 1-2 gånger per år. Du som har flyttat till Karlsborg från och med senaste nyinflyttarträffen kommer att få en personlig inbjudan per brev. Vi kommer också att annonsera på vår webbplats samt i tidningen SLA.

När är man nyinflyttad?

Vi har inte bestämt någon tidsgräns för hur länge man ska ha varit bosatt i Karlsborg för att ha något utbyte av våra träffar. Det känner du bäst själv. Du är varmt välkommen oavsett om du har hunnit bo här i ett halvår eller bara några dagar!

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.