karta, Vindelns kommun

Lediga lägenheter i Vindelns kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Vindelns kommun är en kommun i Västerbottens län. Två stora företag är Indexator samt Cranab. I Vindeln ligger även en folkhögskola. De grundskolor som finns är Renforsskolan och Älvbrinken.

Kommunen är förebilden för den fiktivia orten Vindsele i böckerna Tvillingdeckarna av den kollektiva pseudonymen Sivar Ahlrud. Ena halvan av Sivar, Sid Roland Rommerud, hade Vindeln som hemort.

Degerfors landskommun inrättades när 1862 års kommunalförordningar trädde i kraft den 1 januari 1863. I denna landskommun inrättades tre municipalsamhällen, Vindeln (1924), Hällnäs (1937) och Granön (1941). Kommunreformen 1952 påverkade inte området, men municipalsamhällena upplöstes omkring 1960.

Nästa stora kommunreform innebar namnbyte för kommunen då det fanns två kommuner med namnet Degerfors i Sverige, förutom denna också Degerfors köping (blivande Degerfors kommun) i Örebro län. Detta var inte längre möjligt varför den blivande centralorten valdes som nytt namn för kommunen. Degerfors landskommun bytte därför namn till Vindelns landskommun 1969[5] och blev Vindelns kommun när enhetlig kommuntyp infördes två år senare, utan territoriell förändring.

Privata hyresvärdar i Vindeln

 • Allebo, 0933-10007
 • Br. Löfdahl i Vindeln Aktiebolag, 0933-61570
 • Eliasson, 0933-61923
 • Lidström, 0933-10070
 • Lundström, 0933-10331
 • Sixth Sense Investment AB, 090-129300
 • Vindeln Bostäder Aktiebolag, 0933-14032

Vill du synas här som hyresvärd?

Maila: [email protected]

Hur du hittar lediga lägenheter i Vindelns kommun – Guide

📋 Hur du hittar lediga lägenheter med förstahandskontrakt

 1. Använd vår lista med hyresvärdar som du hittar ovan. Kontakta alla hyresvärdar och anmäl intresse.
 2. Besök kommunens hemsida. De har ibland listor med hyresvärdar.
 3. Kontakta kommunen och fråga om de har några tips eller vägledning att erbjuda.
 4. Gå med i den kommunala bostadskön i kommunen du önskar bo i.
 5. Gå med i den kommunala bostadskön i angränsande kommuner. Ibland kan det vara enklare att få en bostad i en lite mindre kranskommun. Där kan du bo fram tills du får en lägenhet i den kommun du egentligen vill bo i.

📋 Hur du hittar lediga lägenheter som hyrs ut i andra hand

Om du inte lyckas få tag i en lägenhet med förstahandskontrakt kan du leta lägenheter att hyra i andra hand. Det finns massor med hyresrätter, bostadsrätter och villor som hyrs. Det är oftast enklare att få tag i en bostad att hyra i andrahand.

 1. Besök Samtrygg.se – Skapa ett konto gratis och se vilka lediga bostäder de kan erbjuda just nu
 2. Besök Blocket.se – se vilka lediga bostäder som hyrs ut där
 3. Undersök om det finns en Facebook-grupp för bostäder i kommunen. Sök även i andra lokala grupper på Facebook. Det är ofta folk som lägger ut bostäder som de vill hyra ut i lokala köp, byt och sälj grupper.
 4. Skriv ett inlägg på dina sociala medier att du önskar hyra en bostad. Ibland kan vänner känna någon som hyr ut eller liknande.

Att tänka på innan du börjar söka lägenheter

 • Bestäm vilken eller vilka kommuner och stadsdelar du kan tänka dig att bo i
 • Bestäm din budget, hur mycket kan du betala i hyra?
 • Ha alla dina intyg & dokument redo, exempelvis anställningsavtal, referenser från tidigare hyresvärdar osv. Läs vår artikel ”Hyresvärdars krav på blivande hyresgäster”.

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.