karta, Vilhelmina kommun

Lediga lägenheter i Vilhelmina kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Vilhelmina kommun är en kommun i Västerbottens län. Fram till 1799 hette orten och socknen Volgsjö. Vilhelmina har fått sitt namn från drottning Fredrika Dorotea Vilhelmina, Gustav IV Adolfs gemål. Efter hennes förnamn fick även socknarna Fredrika och Dorotea sina namn.

Privata hyresvärdar i Vilhelmina

  • Bo Bra i Vilhelmina Fastigheter & El AB, 070-6409148
  • Malgoviks Fastighets AB, 070-5328721
  • Vilhelmina Bostäder Aktiebolag, 0940-14370

Vill du synas här som hyresvärd?

Maila: [email protected]

Information om kommunen

Kommunen blev municipalsamhälle år 1917 och köping 1947. Vilhelmina Kyrkby blev Kyrkstad 1916 (K:m:t har fastställt länsstyrelsens förordnande den 10 juli 1916, att vad i byggnads, brand och hälsovårdsstadgan gäller för stad, skall gälla för Vilhelmina kyrkostad), men år 1921 härjade en allvarlig brand i orten varvid delar av denna försvann.

Från kommunen kommer bl a Lapp-Lisa (Anna-Lisa Öst), Johan Zacharias Bång (förebild för Sven Dufva i Fänrik Ståhls Sägner), riksspelmannen Jon-Erik Öst, Linda Isacsson samt många andra kända personer – se http://lappland-hall-of-fame.se.

Vilhelmina tillhör de kommuner i norra Sverige, som redan före kommunreformerna i mitten av 1900-talet var ytmässigt stora. 1917 inrättades ett municipalsamhälle. Detta bröts 1947 ut och bildade Vilhelmina köping. Köpingen och landskommunen återförenades dock redan 1965, nominellt som köping. Denna ombildades, liksom alla andra, 1971 till kommunen, dock utan territoriella förändringar.

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.