karta på Åsele kommun

Lediga lägenheter i Åsele kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Åsele kommun i sydligaste Lappland, Västerbottens län. Åsele ligger längs riksväg 92 50 km väster om Fredrika. Riksväg 90 passerar strax öster om tätorten. Ångermanälven flyter genom Åsele, som är ett månghundraårigt centrum för administration och näringsliv. Orten var tingsställe för Åsele tingslag, vilket förr omfattade i stort sett hela södra Lappland upp till gränsen mot Norge.

Nu är Åsele en handels- och serviceort och har viss industri. Åsele hembygdsområde innehåller mycket av kulturellt intresse. Varje år anordnas dessutom Sveriges största marknad, Åsele marknad, vilket räknas som Norrlands största folkfest med 150 000 besökare under 4 dagar, vilket kan jämföras med Stora Nolia med cirka 125 000 besökare under 7 dagar.

När 1862 års kommunalförordningar trädde i kraft inrättades i Åsele socken som Åsele landskommun. Den nuvarande centralorten Åsele utgjorde ett municipalsamhälle (även kallat Åsele kyrkoplats) inom kommunen 1901-1958. Det upplöstes då hela kommunen 1959 blev till Åsele köping, den sista köpingsbildningen i landet. Vid kommunreformen 1971 bildades en ny Åsele kommun genom sammanläggning med Fredrika och Dorotea. 1980 bröts Dorotea åter ut för att bilda nya Dorotea kommun.

Kommunala hyresvärdar

Asele kommun har 3 stycken byggnader med lägenheter för uthyrning. Det finns både 2:or och 3:or som du kan hyra.

Privata hyresvärdar i Åsele

Stadir Fastigheter – mer info finns på deras hemsida: Stadir.se
Häggen i Åsele Aktiebolag, 070-2848448
Klädhuset Ba:S Fastighets Aktiebolag, 0941-66210

  • Åselehus
    Vasagatan 5
    919 32 Åsele
    Telefon: 0941-142 20

Åselehus är en stiftelse som äger och förvaltar bostadshus med knappt 300 lägenheter, omfattande ca 20 700 m2 inrymda i sedvanliga hyreshus, radhus, tvåfamiljshus och parhus. Företaget äger och förvaltar också fastigheter som innehåller lokaler för stor del av servicen i Åsele, t.ex. Handelsbanken och Försäkringskassan.

Vill du synas här som hyresvärd?

Maila: [email protected]

Lite fakta om Lägenhet, Lägenheter, Hyresrätt, Hyresrätter, Uthyres för dig som vill hyra bostad

Vissa som flyttar in i en lägenhet har länge letat efter lägenheter, och det vi på hyresläget gör är att leverera hyresrätter där du vill bo, när du har hittat rätt lägenhet, hyresrätt som finns för uthyres gör enkelt valet att välja den bostad som du vill hyra.

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.