Lediga lägenheter i Vaxholms kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du efter en ledig lägenhet i Vaxholm? Här kan du söka bostäder hos olika privata hyresvärdar som har hyreslägenheter.

Vaxholm, skärgårdens huvudstad, är en kulturell stad med en småstadsidyll och är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet.

Privata hyresvärdar i Vaxholm

Här finner du alla privata hyresvärdarna som erbjuder hyresrätter på Vaxholm.

  • Aktiebolaget Facasea, 08-541 325 46
  • Lindahl Görling, 08-54130623
  • Ove & Christina Ahlström AB, 08-54133430
  • Togust Fastigheter i Vaxholm Aktiebolag, 08-7325015

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Information om kommunen

Kommunen omfattar ca 70 öar varav 57 bebodda samt den stora gröna halvön Bogesundslandet. Naturskönhet, goda möjligheter till friluftsliv och den omedelbara närheten till Stockholms innerstad är några av de faktorer som bidrar till att så många vill bo och arbeta i Vaxholm.

vaxholm

Vaxholm har sedan tidigt 1500-tal på många sätt utvecklats till en centralort [källa behövs]för den mellersta delen av Stockholms skärgård, inte minst genom den intensiva trafiken med så kallade ”Vaxholmsbåtar” som inleddes runt sekelskiftet 1900, på samma sätt som Dalarö blev en centralort vid kusten för Stockholms södra skärgård. Vaxholm fick fast förbindelse med fastlandet först 1926 via Pålsundsbron över södra Vaxholmsfjärden.

Vaxholmen med Vaxholms kastell, som ligger i sundet mellan Vaxön och Rindö, kallas även enbart ”Kastellet”. Bogesundslandet som utgör en betydande del av kommunens totala landareal, är ett till största delen orört naturområde med det anrika Bogesunds slott som mest betydande kulturminnesmärkta byggnad som idag förvaltas av Statens fastighetsverk.

vaxholm

Vaxholm har trots det stora avståndet in till Stockholms centrala delar utvecklats till en populär bostadsort för många kända profiler. Närheten till havet och ortens tydliga karaktär av skärgårdsort och småstadsidyll anses var de faktorer som främst har bidraget till en hög attraktionskraft för många personer. Närmaste större köpcentrum och industriområde ligger i Arninge norr om Täby.

Ursprunget till namnet Vaxholm är oklart. Den mest troliga teorin är härledningen ur det fornsvenska ordet vak (= signaleld, vårdkase). Andra försök till härledningar är Vaktsholm – en holme där man håller vakt, och Vaksholm – en holme där man vakar in rätt vindar för vidare färd in till Stockholm eller ut i skärgården (dock långsökt).

Grönstruktur och naturvård

 

Vaxholm är en kommun med fantastiska natur- och kustområden som är betydelsefulla för många, både för Vaxholms invånare och turister men också för den biologiska mångfalden. För att kunna värna om dessa områden har kommunen tagit fram en grönplan och inom kort kommer det även att finnas en naturvårdsplan.

 

Upplevelser i Vaxholm

Upplev en liten stad med stor personlighet, med skärgårdsluft, hav, måsar och historia. I småstadsidyllen Vaxholm finns upplevelser för alla åldrar – året om.

Använd länkarna till vänster för att hitta information om dina favoritintressen.

Vandra i Vaxholm

Gå på en stadsvandring och se Vaxholm i din egen takt. I den gamla delen av staden finns trähus med pittoreskt, utsmyckade fasader. I små och hemtrevliga butiker finns keramik, mode, båttillbehör och presenter. När det blir dags att ta en paus väntar restauranger, caféer och glassbarer med fin utsikt.

För dig som vill uppleva konst, kultur och historia finns det gallerier, museer och historiska platser på Vaxön, Vaxholms Kastell och Rindö.

Fångarna på fortet

Vill du uppleva ”Fångarna på fortet” i verkligheten är Vaxholms kastell perfekt för mindre och större grupper. För de allra yngsta finns det flera lekplatser bland annat på gamla exercisplatsen lägret.

Vaxholm har runt 11 000 invånare och kommunen består av cirka 60 öar inklusive det natursköna Bogesundslandet. Totalt är 57 öar bebodda, flest invånare har de tre största öarna – Vaxön, Resarö och Rindö. Vaxholm tar emot över en miljon personer per år, de flesta kommer under sommarhalvåret. Drygt 200 000 personer stiger på och lika många stiger av Waxholmsbolagets båtar i Vaxholm.

Resarö

En före detta sommarö med blandad bebyggelse av grosshandlarvillor och sportstugor. De flesta husen på ön har blivit permanentbostäder. Många stora tomter har styckats av och fler nya hus har byggts, även radhus.

Här finns den numera nedlagda Ytterby gruva där man upptäckt flera nya grundämnen. Gruvan har utsetts till historiskt minnesmärke av ASM, American Society of Metals, Amerikanska sällskapet för gruvteknik. Gruvutställning finns på Vaxholms Fästning Museum. Gruvan stängdes 1933.

Resarö har flera daghem, F-6 skola, affär, orörd natur med fina ströv- och ridområden. Ön har även ett eget kapell som tillhör Vaxholms församling och där hålls gudstjänster och under sommartid ”Musik i sommarkvällen”.

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.