Lediga lägenheter i Vaxholms kommun

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Söker du lediga lägenheter i Vaxholm?

vaxholm

Vaxholm, skärgårdens huvudstad, är en kulturell stad med en småstadsidyll och är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet.

Kommunen omfattar ca 70 öar varav 57 bebodda samt den stora gröna halvön Bogesundslandet. Naturskönhet, goda möjligheter till friluftsliv och den omedelbara närheten till Stockholms innerstad är några av de faktorer som bidrar till att så många vill bo och arbeta i Vaxholm.

vaxholm

Vaxholm har sedan tidigt 1500-tal på många sätt utvecklats till en centralort [källa behövs]för den mellersta delen av Stockholms skärgård, inte minst genom den intensiva trafiken med så kallade “Vaxholmsbåtar” som inleddes runt sekelskiftet 1900, på samma sätt som Dalarö blev en centralort vid kusten för Stockholms södra skärgård. Vaxholm fick fast förbindelse med fastlandet först 1926 via Pålsundsbron över södra Vaxholmsfjärden.

Vaxholmen med Vaxholms kastell, som ligger i sundet mellan Vaxön och Rindö, kallas även enbart “Kastellet”. Bogesundslandet som utgör en betydande del av kommunens totala landareal, är ett till största delen orört naturområde med det anrika Bogesunds slott som mest betydande kulturminnesmärkta byggnad som idag förvaltas av Statens fastighetsverk.

vaxholm

Vaxholm har trots det stora avståndet in till Stockholms centrala delar utvecklats till en populär bostadsort för många kända profiler. Närheten till havet och ortens tydliga karaktär av skärgårdsort och småstadsidyll anses var de faktorer som främst har bidraget till en hög attraktionskraft för många personer. Närmaste större köpcentrum och industriområde ligger i Arninge norr om Täby.

Ursprunget till namnet Vaxholm är oklart. Den mest troliga teorin är härledningen ur det fornsvenska ordet vak (= signaleld, vårdkase). Andra försök till härledningar är Vaktsholm – en holme där man håller vakt, och Vaksholm – en holme där man vakar in rätt vindar för vidare färd in till Stockholm eller ut i skärgården (dock långsökt).

Grönstruktur och naturvård

 

Vaxholm är en kommun med fantastiska natur- och kustområden som är betydelsefulla för många, både för Vaxholms invånare och turister men också för den biologiska mångfalden. För att kunna värna om dessa områden har kommunen tagit fram en grönplan och inom kort kommer det även att finnas en naturvårdsplan.

 

 

Upplevelser i Vaxholm

Upplev en liten stad med stor personlighet, med skärgårdsluft, hav, måsar och historia. I småstadsidyllen Vaxholm finns upplevelser för alla åldrar – året om.

Använd länkarna till vänster för att hitta information om dina favoritintressen.

Vandra i Vaxholm

Gå på en stadsvandring och se Vaxholm i din egen takt. I den gamla delen av staden finns trähus med pittoreskt, utsmyckade fasader. I små och hemtrevliga butiker finns keramik, mode, båttillbehör och presenter. När det blir dags att ta en paus väntar restauranger, caféer och glassbarer med fin utsikt.

För dig som vill uppleva konst, kultur och historia finns det gallerier, museer och historiska platser på Vaxön, Vaxholms Kastell och Rindö.

Fångarna på fortet

Vill du uppleva ”Fångarna på fortet” i verkligheten är Vaxholms kastell perfekt för mindre och större grupper. För de allra yngsta finns det flera lekplatser bland annat på gamla exercisplatsen lägret.

Vaxholm har runt 11 000 invånare och kommunen består av cirka 60 öar inklusive det natursköna Bogesundslandet. Totalt är 57 öar bebodda, flest invånare har de tre största öarna – Vaxön, Resarö och Rindö. Vaxholm tar emot över en miljon personer per år, de flesta kommer under sommarhalvåret. Drygt 200 000 personer stiger på och lika många stiger av Waxholmsbolagets båtar i Vaxholm.

Resarö

En före detta sommarö med blandad bebyggelse av grosshandlarvillor och sportstugor. De flesta husen på ön har blivit permanentbostäder. Många stora tomter har styckats av och fler nya hus har byggts, även radhus.

Här finns den numera nedlagda Ytterby gruva där man upptäckt flera nya grundämnen. Gruvan har utsetts till historiskt minnesmärke av ASM, American Society of Metals, Amerikanska sällskapet för gruvteknik. Gruvutställning finns på Vaxholms Fästning Museum. Gruvan stängdes 1933.

Resarö har flera daghem, F-6 skola, affär, orörd natur med fina ströv- och ridområden. Ön har även ett eget kapell som tillhör Vaxholms församling och där hålls gudstjänster och under sommartid ”Musik i sommarkvällen”.

Hyresvärdar i Vaxholms kommun

Aktiebolaget Facasea, 08-541 325 46

Lindahl Görling, 08-54130623

Ove & Christina Ahlström AB, 08-54133430

Togust Fastigheter i Vaxholm Aktiebolag, 08-7325015

Vill ni också synas här ?

Maila: ekonomifokus@gmail.com

Fynda mat – alltid med 20-90% rabatt

Hemsidan Matsmart.se minskar matsvinnet i Sverige och gör att du kan fynda mat med skyhög rabatt. Det fungerar i hela Sverige och du får maten hemkörd till dörren. Kika in på Matsmart.se och se hur mycket pengar du kan spara på dina matköp.

11 reaktioner på ”Lediga lägenheter i Vaxholms kommun”

 1. Glad Norrläning i 30 års åldern,
  Fast heltids anställning med grundlön och fin provision som säljare,
  bott bofast i Stockholm sedan 2005.

  Lite less på andra handsboenden och har dålig erfarenhet av andra lösningar på kontrakt..

  Älskar sjölivet och kör en mindre day cruiser åt vännerna om sommrarna när tid finns.
  Tanken är att så småningom ta skepparexamen när tid finns över för den ”sidohobbyn”.

  Fastnade för en eran skärgård nu under sommaren och kan se mig själv promenera runt under sena höstkvällar ute hos er.

  Oftast borta under helger särskilt vintertid då jag vistas i mitt hus i Härjedalen för skidåkning och vintersport.

  Trevlig som få och hjälper till å hugger gjärna i på städdagar.

  Önskar något i den mindre storleken då det blir en del veckopendlande under året pga. arbete och fritidsintressen.

  Gick även gymnasiet i Åkersberga och bott i Täby under många år med tidigare sambo så har vänner i omnejd och familj som arbetar inom sjöfartsindustrin.

  Önskar ett Hem jag kan ”Love long time.”
  Referenser & vitsord kan givetvis ordnas.

  Väll Mött!
  /Stephanié

  PS. Är för tillfället i Härjedalen och volentärarbetar med eftersläckning av skogsbränderna som härjat så samtal undanbedes v.30 då vi arbetar jour och har obekväma arbetstider.
  Sms går alldeles utmärkt under veckan som kommer dock.

  Kontakt:
  Stephanié Vicktoria Jungsand
  079-073 12 04
  Stephanie.jungsand@gmail.com

 2. Hej! Är en kvinna på 37 år som söker boende i Vaxholm med omnejd. Kommer påbörja en tillsvidareanställning i Vaxholm i augusti. Jag söker lägenhet eller stuga ej enbart rum. Är ordningssam, och har inga betalningsanmärkningar mm. Mvh Anna 0707592139

 3. Hej . Vi är ett gift par i 50 årsåldern , söker större lägenhet i Vaxholm 3:a eller större. Båda fast arbete jag arbetar inom Vaxholmsstad som anhörigstöd och min make på tåg. Hör jätte gärna av er . Allt som är större än 2:a är av intresse.
  Mvh Nilla o Lelle

 4. Hej
  Ett gift par i 45 års ålden söker minst en 3:a omågående i Vaxholm eller inflytt vår/ sommar 2018. Vi bor idag i Täby men längtar nu tillbaks till vårt Vaxholm. Vi arbetar som två konsulter inom it och socialt arbete.
  Tacksam om ni ringer eller mailar så fort det finns något ledigt!

  Med vänliga hälsningar
  Sofie & Joakim
  SVARA

 5. Hej, jag söker bostad i vaxholm, 1:a-2:a i vaxholm, snarast..
  Skötsam och arbetar heltid är 67.
  Hyra för längre tid.

 6. Hej
  Jag och min man söker minst en 3:a i Vaxholm (helst 1:a hands kontrakt). Önskemål är att flytta i sommar eller höst 2018. Vi bor på Gotland sedan 10 år tillbaks men längtar nu hem igen! Jobb är inget problem då jag är sjuksköterska(distriktsköterska).
  Tacksam om ni ringer eller mailar så fort det finns något ledigt!

  Med vänliga hälsningar
  Jannice Larsson

 7. Hej!

  Vi är ett skötsamma par som nu söker bostad här i Stockholm vi
  kommer ifrån Nyköping. Våran önskan få bo på ett lugnt område.

 8. Hej!

  Vi är ett par som bor i Nyköping och som nu vill flytta till Stockholm.
  Vi vill helst bo där det är lugnt område och nära till naturen.
  Så om det kommer lediga lägenheter så kan ni kontakta oss.

 9. Hej! Jag heter Susanna, är en ordningsam kvinna med 1 barn och söker boende i Stockholms län.

  Arbetar heltid på ISS. Lever ett stillsamt liv med sonen och är väldigt lugn och skötsam mamma. Har inga betalningsanmärkningar och kan ge referenser från nuvarande hyresvärden om så önskas. Röker och dricker inte.
   
  Är flexibel med inflyttningstid och gärna ett längre kontrakt om möjligt.
   
  Kontakt:
   
  Telefonnummer – 0764240155
  Mailadress – Susannak91@hotmail.com

 10. Hej! 58- årig man som söker rektorstjänster runt Stockholm boende i Småland .

  Intresserad av mindre lägenhet, även möblerad sådan. Inbokad på intervju 5 mars och kommer förhoppningsvis att ha behov av snabbt boende under kortare eller längre tid. Vid eventuell tjänst måste frun få arbete och villan säljas innan vi köper nytt boende i Stockholmstrakten. Mycket intresserad? Ring mig gärna. Mvh Thomas. thomas.as.lundgren@gmail.com

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.