Lediga lägenheter i Vallentuna kommun

Söker du lediga lägenheter i Vallentuna?

vallentuna

Miljön kring och utformningen av bostaden betyder mycket för vår trivsel, trygghet och hälsa. Det gäller vare sig man bor i höghus eller villa, i tätort eller på landet.

Här finns ett urval av information för en bra boendemiljö och hur du kan få hjälp med att lösa problem där kommunen har en roll att spela.

vallentuna

Centralort är Vallentuna vilket för kommunen till en av de 52 som inte har en tidigare administrativ tätort som centralort.

Kommunen gränsar i norr mot Sigtuna kommun och Norrtälje kommun, i väster mot Upplands Väsby kommun, i söder mot Täby kommun och i öster mot Österåkers kommun.

Tätorten har vuxit fram längs Roslagsbanan, där mindre tätbebyggelser i södra delen av  kommunen och norra delen av Täby kommun successivt växt samman. Ett grönstråk från Vallentunasjön genom Karby mot Ullnasjön skiljer ännu tätorten Vallentuna från tätorten Täby i söder. I norr går tätorten upp till Ormsta.

vallentuna

Orten trafikförsörjs av bussar samt av Roslagsbanan. Inom Vallentunadelen av tätorten har Roslagsbanan fyra hållplatser: Ormsta, Vallentuna, Bällsta och Kragstalund. Norr om Ormsta ligger stationerna Molnby, Lindholmen, Frösunda, Ekskogen samt slutstationen Kårsta.

Biltrafiken går längs två leder: den nyare Arningeleden och den gamla förbindelsen Stockholmsvägen vilken leder till Täby kyrkby. En smidig trafikföring hindras i Vallentuna centrum av att korsningen Angarnsvägen/Roslagsbanan inte är planskild från korsningen Angarnsvägen/Stockholmsvägen. I folkmun kallas korsningen “röda korset” eller “bomkorset”. 

Hyresvärdar i Vallentuna kommun

 

JCP fastigheter KB
Tfn: 072-313 15 99
Hemsida: www.allehusetvallentuna.se

Össebyhus AB
Tfn: 08-587 850 79
Hemsida: www.vallentuna.se/ossebyhus/

Gastir Fastigheter AB
Tfn: 08-732 39 90
Hemsida: www.gastir.se

Vallentuna Rickeby 1:40 KB BFBER Sweden
Förvaltas av Savills
Tfn: 08-674 03 52 / 23

KF Fastigheter
Tfn: 010-743 43 00

Willhem AB
tfn: 08-400 24 800
http://www.willhem.se/

Vill ni också synas här ?

Ring : 0721-707 145

eller maila: info@ledigalagenheter.org

Samhällsplanering

Kommunens vision lyder: “Med det goda småstadslivet i en nära och högt värderad natur- och kulturbygd bidrar kommun aktivt till en växande och hållbar storstadsregion.”

Kommunen har i fler år varit bland de snabbast växande kommunerna i landet. År 2010 placerade vi oss på första plats, så det faller sig naturligt att det är mycket som planeras och byggs i kommunen. Den övervägande delen av nya bostäder, arbetsplatser, handel och service kommer att koncentreras till centrala Vallentuna, Lindholmen, Karby och Brottby.

Vallentunas utveckling som stad och landsbygd är beroende av bra transporter.

En levande landsbygd med kommunens natur- och kulturvärden förutsätter serviceorter men också en del glesare bebyggelse på landsbygden.

Ännu mer fakta om Vallentuna klicka HÄR

10 reaktioner på ”Lediga lägenheter i Vallentuna kommun”

 1. Hej, jag är en ensamstående mamma med varannan vecka
  2 ibland 3 barn. De är 10, 16 och snart 18 år gamla.
  Jag söker boende i Vallentuna med omnejd.
  Lägenhet eller åretruntbonad stuga, radhus..allt är intressant.
  Jag har fast jobb och en fast månadsinkomst och är skötsam.
  Inflyttning så snart det går att ordna.
  Hyra max 10 000/månad

 2. Hej! Jag och min pojkvän söker efter en lägenhet i Vallentuna. Stor 1:a eller 2:a går bra. Helst så snart som möjligt! Båda har jobb.
  / Angelica

 3. Hej.

  Jag och mina två barn söker boende i Vallentuna kommun (Brottby, Kårsta funkar alltså lika bra) med tillträde så snart som möjligt. Minst en 2:a.

  Med vänlig hälsning, Emma

 4. tre minderåriga barn bor på prästgårdsvägen2 i TÄBY. De är skrivna i Täby sedan 7 år.Svenska medborgare. Huset de bor i skall rivas och de reskerar att bli vräkta(ställda på gatan) De skall ut ur huset senast 29 augusti.Har ingenstans att ta vägen. Kommunen anser inte att det är ders sak att få fram en lägenhet -däremot är betalningen av hyran in´get problem. Kanske är Vallentna ett alternativ att hoppas på.

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.