Lediga lägenheter i Sollentuna

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Söker du lediga lägenheter i Sollentuna?

​ Sollentuna är en kommun som utvecklas i hög takt. Läget är attraktivt för både boende och företagande, nära såväl centrala Stockholm som Arlanda.

sollentuna

Kommunen har goda kommunikationer med E4:an och pendeltågtrafiken som går igenom kommunen från nord till syd. Det finns goda tvärförbindelser för både bil och buss, och en förlängd spårväg mellan Sollentuna och Storstockholms västra förorter diskuteras. Utbudet av bostäder är stort och nya bostadsområden etableras. Här finns också flera stora köpcentra, en väl fungerande service och närhet till grönområden och vacker natur.

Vid slutet av 1800-talet var Sollentuna en jordbruksbygd där den största delen av befolkningen på cirka 1 150 invånare ägnade sig åt jord- eller skogsbruk. Bygdens marker och gårdar ägdes till största del av familjen Rudbeck. Samhället förändrades då kommunikationerna förbättras, bland annat genom att norra stambanan byggdes genom Sollentuna. Den första järnvägsstationen blev den i Rotebro som stod färdig 1866. En mindre hållplats för tågen byggdes även i Tureberg, den utvecklas till station år 1900. Även arbetstillfällen förändrades då flera industrier flyttade in i Sollentuna, bland annat en sprängämnesfabrik och en jästfabrik.

sollentuna

Under 1900-talet början styckades de gamla herrgårdarnas mark upp och såldes som villatomter, något som sätter fart på villabyggandet. Mellan 1906 och 1910 byggs 114 villor i det nya samhället Norrviken vilket leder till att kommundelen får sin egen järnvägsstation. Samma utveckling skedde i kommundelarna Rotebro och Tureberg.

Huvuddelen av tätbebyggelsen i Sollentuna kommun räknas sedan tätortsavgränsningen 1995 till tätorten Stockholm. Däremot är Sjöberg ännu en egen tätort, då den omges av mer än 200 meter obebyggda områden. Eftersom gränsen till Täby kommun går något öster om Rösjön räknas dessutom ett område med 11 invånare till tätorten Täby.

I Sollentuna finns det ett större bibliotek och två mindre filialer, i anknytning till det större biblioteket finns det en utställningslokal. En större utställningslokal finns på Stallbacken, en gammal bondgård bredvid Edbergs slott.

Sollentuna kommuns kulturstipendier ges för att stödja och stimulera förtjänstfull konstnärlig verksamhet, bildningsverksamhet och kulturvårdande verksamhet. Stipendiet kan även ges som belöning för förtjänstfulla insatser inom kulturområdet. Stipendiet kan användas till fortbildning, studieresor, arbetsmaterial e dyl.

Sollentuna är en attraktiv kommun där många vill bo och arbeta. Det byggs mycket bostäder i Sollentuna just nu, varav flertalet är bostadsrätter eller småhus. Men det finns även hyresrätter, bland annat hos kommunala Sollentunahem.

I Sollentuna kommun finns ingen kommunal bostadskö. Det finns heller inte möjlighet att söka förtur genom socialtjänsten. Du som söker bostad i Sollentuna får kontakta hyresvärdarna direkt och ställa dig i deras köer. Den största hyresvärden i Sollentuna är Sollentunahem, som har en egen kö. Kötiden hos Sollentunahem varierar på önskat bostadsområde och lägenhetsstorlek.’

Hyresvärdar i Sollentuna

Aktiebolaget Sollentunahem, 08-6260800

Byggvesta Bo Kajutan AB, 013-254562

Frestahuset AB, 070-5593630

Förvaltningsaktiebolaget Kanalen, 08-965096

Inari AB, 08-352386

Lunden Care And Tech Handelsbolag, 08-962504

Pertre AB, 08-359099

Utvecklingspedagogik Förvaltning Sverige, 08-51707124

Wennerström, 073-5006671

Åx Fastigheter Handelsbolag, 076-8873261

Länkar till bostadsföretag

Sollentunahem
HSB
JM
NCC
Skanska

Vill ni också synas här ?

Maila: ekonomifokus@gmail.com

Lediga Lägenheter berättar lite information om att hyra lägenhet

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Vissa som flyttar in i en lägenhet har länge letat efter lägenheter, och det vi på ledigalagenheter.org gör är att leverera hyresrätter där du vill bo, när du har hittat rätt lägenhet, hyresrätt som finns för uthyres gör enkelt valet att välja den bostad som du vill hyra.

Ännu mer fakta om Sollentuna klicka HÄR

Fynda mat – alltid med 20-90% rabatt

Hemsidan Matsmart.se minskar matsvinnet i Sverige och gör att du kan fynda mat med skyhög rabatt. Det fungerar i hela Sverige och du får maten hemkörd till dörren. Kika in på Matsmart.se och se hur mycket pengar du kan spara på dina matköp.

4 reaktioner på ”Lediga lägenheter i Sollentuna”

  1. Hej, vi är en familj av tre personer och vi beffiner oss i väldigt svårt situation i fallet av bostad. Vi båda är fast anställda och har väldigt bra ekonomi med bra referenser från andra hand hyresvärdar. Vi finnes i bostads köerna sedan 2008 men fortfarande kan inte få fast boende. Situationen är att min man har anmärkningar hos KFM och jag är skuldfri men jag har inte tillräklig fast lön på 28,000;- på Apotek Hjärtat och detta skaffar moment 22 som vi kan inte lösa. Vi bor i andra hand på Bergkällavägen i Sollentuna. Betalar 12,000;- i månad och sköter vår ekonomi utan problem. Vår 12 årig dötter trivs bra i skolan där vi bor efter vi bytade 5 skolor p.g.a boende problem.
    Vi vill ber er att ge till oss en enda shans för att bevisa att vi är väldigt pålitliga och skötsama hyresgäster som alltid betalar sina räkningar.Vi kan acceptera som prov boende kortidskontrakt.
    Hör gärna av sig då skulle vi boka ett personlig möte.
    Mvh Diana

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.