Privata hyresvärdar i Sollentuna

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Sollentuna är en kommun som utvecklas i hög takt. Läget är attraktivt för både boende och företagande, nära såväl centrala Stockholm som Arlanda.

Kommunen har goda kommunikationer med E4:an och pendeltågstrafiken som går igenom kommunen från nord till syd. Det finns goda tvärförbindelser för både bil och buss, och en förlängd spårväg mellan Sollentuna och Storstockholms västra förorter diskuteras. Utbudet av bostäder är stort och nya bostadsområden etableras. Här finns också flera stora köpcentra, en väl fungerande service och närhet till grönområden och vacker natur.

Privata hyresvärdar i Sollentuna

  • Aktiebolaget Sollentunahem, 08-6260800
  • Byggvesta Bo Kajutan AB, 013-254562
  • Frestahuset AB, 070-5593630
  • Förvaltningsaktiebolaget Kanalen, 08-965096
  • Inari AB, 08-352386
  • Lunden Care And Tech Handelsbolag, 08-962504
  • Pertre AB, 08-359099
  • Utvecklingspedagogik Förvaltning Sverige, 08-51707124
  • Wennerström, 073-5006671
  • Åx Fastigheter Handelsbolag, 076-8873261

Länkar till bostadsföretag

Sollentunahem
HSB
JM
NCC
Skanska

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Mer information om Sollentuna

Vid slutet av 1800-talet var Sollentuna en jordbruksbygd där den största delen av befolkningen på cirka 1 150 invånare ägnade sig åt jord- eller skogsbruk. Bygdens marker och gårdar ägdes till största del av familjen Rudbeck. Samhället förändrades då kommunikationerna förbättras, bland annat genom att norra stambanan byggdes genom Sollentuna. Den första järnvägsstationen blev den i Rotebro som stod färdig 1866. En mindre hållplats för tågen byggdes även i Tureberg, den utvecklas till station år 1900. Även arbetstillfällen förändrades då flera industrier flyttade in i Sollentuna, bland annat en sprängämnesfabrik och en jästfabrik.

Under 1900-talet början styckades de gamla herrgårdarnas mark upp och såldes som villatomter, något som sätter fart på villabyggandet. Mellan 1906 och 1910 byggs 114 villor i det nya samhället Norrviken vilket leder till att kommundelen får sin egen järnvägsstation. Samma utveckling skedde i kommundelarna Rotebro och Tureberg.

Huvuddelen av tätbebyggelsen i Sollentuna kommun räknas sedan tätortsavgränsningen 1995 till tätorten Stockholm. Däremot är Sjöberg ännu en egen tätort, då den omges av mer än 200 meter obebyggda områden. Eftersom gränsen till Täby kommun går något öster om Rösjön räknas dessutom ett område med 11 invånare till tätorten Täby.

I Sollentuna finns det ett större bibliotek och två mindre filialer, i anknytning till det större biblioteket finns det en utställningslokal. En större utställningslokal finns på Stallbacken, en gammal bondgård bredvid Edbergs slott.

Sollentuna kommuns kulturstipendier ges för att stödja och stimulera förtjänstfull konstnärlig verksamhet, bildningsverksamhet och kulturvårdande verksamhet. Stipendiet kan även ges som belöning för förtjänstfulla insatser inom kulturområdet. Stipendiet kan användas till fortbildning, studieresor, arbetsmaterial e dyl.

Sollentuna är en attraktiv kommun där många vill bo och arbeta. Det byggs mycket bostäder i Sollentuna just nu, varav flertalet är bostadsrätter eller småhus. Men det finns även hyresrätter, bland annat hos kommunala Sollentunahem.

I Sollentuna kommun finns ingen kommunal bostadskö. Det finns heller inte möjlighet att söka förtur genom socialtjänsten. Du som söker bostad i Sollentuna får kontakta hyresvärdarna direkt och ställa dig i deras köer. Den största hyresvärden i Sollentuna är Sollentunahem, som har en egen kö. Kötiden hos Sollentunahem varierar på önskat bostadsområde och lägenhetsstorlek.

Lediga Lägenheter berättar lite information om att hyra lägenhet

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Vissa som flyttar in i en lägenhet har länge letat efter lägenheter, och det vi på ledigalagenheter.org gör är att leverera hyresrätter där du vill bo, när du har hittat rätt lägenhet, hyresrätt som finns för uthyres gör enkelt valet att välja den bostad som du vill hyra.

Ännu mer fakta om Sollentuna klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.