Lediga lägenheter i Sigtuna

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg.se och skapa ett konto helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

Letar du lediga lägenheter i Sigtuna?

 

Sigtuna kommun är en kommun i Stockholms län. Centralort är Märsta. Inom kommunen ligger Stockholms internationella flygplats Arlanda.

Inom Sigtuna kommun bor merparten av kommunens cirka 40 000 invånare i tätorterna Märsta, Sigtuna stad och Rosersberg. Över 5 500 invånare är bosatta inom kommunens landsbygdsområden. Kommunens översiktsplan anger allmänt att ett variationsrikt utbud av bostäder som svarar mot de olika kommundelarnas behov och olika sorters hushålls efterfrågan ska eftersträvas.

Bostadsbyggandet bör ske inom och i anslutning till tätorterna och byggande på landsbygden tillåts i den mån det är förenligt med allmänna intressen samt kommunens behov av framtida handlingsfrihet angående bebyggelseutvecklingen.

Kommunens bebyggelse påverkas starkt av Arlanda flygplats. Av kommunens invånare bor mer än 75% på mindre än 25% av kommunens yta. Detta beror på att majoriteten av kommunens yta ligger under Arlanda flygplats bullermatta och därmed följande byggnadsrestriktioner.

Sigtuna är en av de första städerna i det svenska rike som sakteliga började växa fram i skiftet mellan vikingatid och medeltid.

Sigtuna

Det finns olika teorier om Sigtunas uppkomst. Sigtuna anläggs på sin nuvarande plats omkring 980. Från omkring 995 förekommer myntning i staden.

En teori går ut på att Sigtuna anlades som handelsort eftersom det hade ett bättre försvarsläge än Birka. En annan att det var en önskan att hitta en ur fiskaliska synpunkter lämplig plats för riksenhetens förverkligande. En tredje pekar mot en kristna missionens intresse att finna en motvikt mot hednatemplets i Gamla Uppsala dominerande inflytande.

En teori är att Sigtuna grundades på initiativ av Östergötland och Västergötland för att få en stödjepunkt i strävandena att ta kontroll över Mälarelandskapen.

För Sigtunas utveckling har två faktorer varit av stor betydelse, det kungliga myntverket och biskopsresidenset. Staden kan primärt ha anlagts som en maktpolitisk stödjepunkt och ett centrum för kyrka och mission. Handeln fick efterhand också betydelse. Myntningen, som började cirka 995 med engelska förebilder, vittnar om Sigtunas betydelse för handel. Under Olof Skötkonungs och hans efterträdare Anund Jakobs tid slogs under en 30-årsperiod ett par miljoner silvermynt. På 1000-talet var Sigtuna en internationellt känd ort med en rad namnkunniga utländska besökare. Staden nämns i flera västnordiska skaldedikter.

Från 1000-talet härstammar också ett 30-tal runstenar och fragment av runstenar som påträffats i Sigtuna.

Dagens Sigtuna är byggt på kulturlager från medeltiden, “den svarta jorden”, som kan vara tre meter tjocka eller mer. Ett antal stora arkeologiska undersökningar har genomförs mellan 1988 och 2006 som inte bara gett en oerhörd mängd fynd utan också avslöjat hur den äldsta staden planerades och hur husen byggdes.

Det har visat sig att staden nästan från början anlades efter en regelbunden plan, med cirka 8 meter breda, långsmala tomter med kortsidan mot en huvudgata, i stort sett motsvarande dagens Stora gatan. Stora gatan drogs längs Mälarens dåvarande strandlinje, och är den äldsta bevarade i Sverige med ursprunglig sträckning. Tvärgränderna till den var från början långa bryggor.

Kungsgårdstomten låg mitt i staden, och här byggdes vid 1000-talets slut den första stenkyrkan i Mälarområdet. Omkring 1060 grundades i Sigtuna Svealands första biskopssäte med Adalvard d.y.. Ovannämnda stenkyrka var biskopens kyrka, den första domkyrkan. Den revs under högmedeltiden men rester av murarna finns bevarade under mark. På denna tomt ligger numera Sigtuna museum. Om stadens dåtida betydelse vittnar Adam av Bremen, som omkring 1070 kallar Sigtuna civitas magna. År 1130 flyttades biskopssätet till Gamla Uppsala.

Under den tidiga medeltiden byggdes inte mindre än sex eller sju andra stenkyrkor med omgivande kyrkogårdar. Alla utom domkyrkan lades längs en nyanlagd gata utanför det gamla bebyggelseområdet. Av dessa kyrkor står S:t Per, S:t Lars och S:t Olof kvar som ruiner, av de övriga syns inget ovan mark. Gustav Vasa lät använda stenarna från ruinerna som byggnadsmaterial till Svartsjö slott. Johan III befallde sedermera att ruinerna skulle bevaras.

Hyresvärdar i Sigtuna

 • SigtunaHem
  Telefon: 08-591 796 00
  Adress: Stationsgatan 6, Märsta

 

 • Graflunds
  Telefon: 08-522 966 00
  Adress: Tingvallavägen 9 M, Märsta

 

 • HSB Arlanda
  Telefon: 08-594 510 80
  Adress: Stationsgatan 4, Märsta

 

 • Märsta Cetrum AB
  (Fastighetspartner)
  Telefon: 08-591 215 65, 08-402 34 60
  Adress: Nymärsta Kulle 2, Märsta

 

 • Aspholmen fastigheter
  Telefon: 018-60 66 60
  Adress: Kristallen, Uppsala

 

 • Gunnar Bystedt
  Telefon: 08-82 31 41, 08-27 94 40
  Adress: Kristinelundsvägen 26, Solna

 

 • Wåhlin Fastigheter AB
  Telefon:  08-514 935 00
  Adress: Forngränd 1, 169 68 Solna
  Box 515  169 29 Solna

Vill ni också synas här ?

Maila: ekonomifokus@gmail.com

Lediga Lägenheter berättar lite information om att hyra lägenhet

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Vissa som flyttar in i en lägenhet har länge letat efter lägenheter, och det vi på ledigalagenheter.org gör är att leverera hyresrätter där du vill bo, när du har hittat rätt lägenhet, hyresrätt som finns för uthyres gör enkelt valet att välja den bostad som du vill hyra.

Ännu mer fakta om Sigtuna klicka HÄR

Fynda mat – alltid med 20-90% rabatt

Hemsidan Matsmart.se minskar matsvinnet i Sverige och gör att du kan fynda mat med skyhög rabatt. Det fungerar i hela Sverige och du får maten hemkörd till dörren. Kika in på Matsmart.se och se hur mycket pengar du kan spara på dina matköp.

8 reaktioner på ”Lediga lägenheter i Sigtuna”

 1. Jag söker 2 rums lägenhet gärna på 1:plan med uteplats eller grön gård i mindre fastighet minst 50 kvadratmeter och en hyra som ej överstiger 6.500 kr/mån. Rymligt kök och badrum önskas.
  Jag är en pigg pensionär som är ordentlig. Jag har inte några husdjur.
  Har 2 döttrar som kan intyga att jag är en bra person utan betalningsanmärkningar.

 2. Hej! Jag söker en liten etta, är 20 år och flyttar från Åland till Sverige i slutet på sommaren! Bostad i Sigtuna Kommun eller någon annan ort norr om sholm funkar också bra!

  1. hej, jag heter Hamida och jag jobbar som personlig assistent, jag söker ett rum eller två. jag har ett barn som är 5 år. Jag söker precis här i Märsta.

 3. Hej!
  Jag är designer och därtill nyutbildad modestylist som har fått en praktikplats i Stockholm på en PR byrå under några månader, som jag hoppas sedan leder till fast anställning.
  Jag undrar därför om ni har någon ledig 1:a eller 2:a i Sigtuna att erbjuda mig från och med februari månad 2018? Jag har god ekonomi, röker ej och har inga barn eller husdjur.
  Kan även bifoga referenser från tidigare hyresvärdar om så önskas.
  Med vänlig hälsning
  Elisabeth Borgecrona
  email: E.Borgis@gmail.com

 4. Hej, jag är en kvinna (55år) med en dotter som är 10 år. Vi söker en lägenhet att hyra i Sigtuna kommun så snart som möjligt.
  Referenser kan jag ge om så önskas.
  Tacksam för svar/ Maria Lundmark

 5. hej,jag är pensionär, söker ett boende,även korttid,är ensamstående så snart som möjligt,tacksam för svar,MVH elsagunilla,tack.

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.