Lediga lägenheter i Staffanstorps kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du lägenhet i Staffanstorps kommun? Här kommer lite information kommunen och vilka privata hyresvärdar som finns att kontakta.

Staffanstorp är en tätort i Skåne och centralort i Staffanstorps kommun, Skåne län. Staffanstorp ligger sydost om Lund och nordost om Malmö och har cirka 14 000 invånare. I orten finns Brågarps kyrka som är uppförd under 1100-talet.

staffanstorp

Platsen omnämns i skrift första gången år 1304, då i formen Stafnsthorp. Enligt Svenskt ortnamnslexikon hänger förleden troligen samman med ett gammalt mansnamn Stafn. Detta namn skulle inte ha samband med namnet Stefan/Staffan, utan ha innebörden ”stäv” (på ett skepp). Byns namn förvandlades sedan i dagligt tal till Stanstorp. När en järnvägsstation byggdes 1875 fick den namnet Staffanstorp.

staffanstorp

Denna form hade tillkommit tidigare på 1800-talet och valdes för att undvika förväxling med ett annat Stanstorp. När den nuvarande församlingen bildades år 2000 fick den namnet S:t Staffans församling och på församlingens hemsida hävdar däremot författaren Ivan Pfeifer att ”den helige Stefanus ytterst gett Staffanstorp dess namn”. Av detta har sedan församlingen fått sitt namn. Två olika tolkningar av ortnamnet, alltså.

Några kilometer norr om orten går motorvägen E22 utanför Lund och några kilometer väster om går E6/E20/E22 (Yttre Ringvägen). Precis utanför Staffanstorp går länsväg 108 och riksväg 11. Via yttre ringen i Malmö når man med bil Öresundsbron på ca 15 minuter, Kastrup på ca 30 minuter och Köpenhamns centrum på ca 45 minuter. Via väg 108 är restiden till Sturup ca 15 minuter. Till centrala Malmö är restiden med bil ca 15 min via väg 11 eller E22 och till centrala Lund via väg 108 ca 15 minuter.

staffanstorp

Hyresvärdar i Staffanstorp

Här hittar du bostäder av alla typer, allt från hyreslägenheter via bostadsrätter till större tomter med fribyggda villor. I Staffanstorps och Hjärups tätorter finns tätare bebyggelse med lägenheter där kommunikationer, service och nöjen finns runt hörnet, här finns också villa- och radhusområden där du ofta har en tomt att njuta av. Beger du dig sedan utanför tätorten hittar du både lantgårdar och annan typ av boende där naturen oftast är en viktig faktor.

  • Crendo Fastighetsförvaltning AB,  040-23 15 30
  • Brågarp Fastighets AB, 046-59 00 870
  • Bo i Villa, 046-25 79 88
  • SuPer Bygg AB, 046-30 44 50
  • Starfast AB, 0413-109 63
  • Paulssons Fastighet KB, 046-33 50 30
  • Jakri AB, 040-30 03 65
  • Stigborg Förvaltning AB, 046-12 57 00

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Staffanstorps kommun

Staffanstorps kommun är en kommun i Skåne län . Centralort är Staffanstorp . Kommun en gränsar till Burlövs , Lomma , Lunds , Svedala

Grevie och Beden

Grevie och Beden är en tätort i Staffanstorps kommun i Skåne län , belägen några hundra meter söder om centralort en Staffanstorp .

Mölleberga

Mölleberga är kyrkby n i Mölleberga socken i Staffanstorps kommun i Skåne belägen någon kilometer söder om Staffanstorp . Mölleberga
 Ännu mer fakta om Staffanstorp klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.