Lediga lägenheter i Sjöbo kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du lägenhet i Sjöbo kommun? Här kan du hitta alla privata hyresvärdar som innehar hyresbostäder i kommunen.

Sjöbo är en tätort och centralort i Sjöbo kommun i sydöstra Skåne, cirka 35 kilometer öster om Lund, 25 kilometer norr om Ystad och 45 kilometer väster om Simrishamn.

Privata hyresvärdar i Sjöbo

Är du intresserad av att hyra en lägenhet, radhus eller villa, kontakta fastighetsägarna direkt. Att kontakta privata hyresvärdar kan öka dina chanser till en ledig lägenhet.

  • AB Sjöbohem, 0416-271 32
  • LENY Fastighets AB, 0416-192 90 Hemsida: www.leny.se
  • Karangua Fastighets AB, 0416-304 26
  • Bertil Rohlin – Fastigheter i Blentarp, 0416-241 55
  • Fastighets AB Exxit, 042-21 26 40
  • Stigborg Förvaltning AB, 046-12 57 00

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Information om Sjöbo

Sjöbo växte fram som en järnvägsknut för trafik mellan Malmö-Simrishamn (Simrishamnsbanan) och Landskrona-Kävlinge-Sjöbo, järnvägstrafiken finns dock inte längre kvar. I Sjöbo möts riksväg 11 och riksväg 13.

sjöbo

Varje år hålls en stor marknad i Sjöbo, Sjöbo marknad. Sjöbo har ingen officiell gågata men på stråket Västergatan/Norregatan ligger en stor andel av alla butiker. Sjöbo blev känt i slutet på 80-talet för att man höll en folkomröstning om flyktingmottagning, där nej-sidan vann. Ledande politiker bakom folkomröstningen var Sven-Olle Olsson, som bildat sitt eget parti Sjöbopartiet efter att han blivit utesluten ur Centerpartiet. Efter kommunvalet 1998 hade kommunstyrelsen majoritet för en ny politik i frågan. Man ansåg resultatet av folkomröstningen 1988 som föråldrat, och 2001 skrev kommunen slutligen avtal med Migrationsverket om flyktingmottagande på 25 personer årligen. Parkteatern i Stockholm spelade en pjäs med namnet ”Senor Sjöbo” som anspelade på invandrarfrågan.

För att ta sig inom samt till och från kommun används främst riksväg 11 mot Lund och Tomelilla samt riksväg 13 mot Ystad och Hörby. Kollektivtrafik av buss utförs av Skånetrafiken genom busslinje 5 mot Simrishamn och Lund samt 6:an mot Ystad och Lund. Buss finns även till Malmö, Hörby samt inom kommunen.

sjöbo

Tidigare fanns det även järnvägstrafik genom Sjöbo kommun. 1893 öppnade järnvägen mellan Malmö-Tomelilla. Trafiken varade fram till 1970 då all persontrafik och det mesta av godstrafiken upphörde. 1906 invigdes järnvägen mellan Landskrona-Kävlinge-Sjöbo, tågtrafiken på denna sträckningen lades ner 1953. Bland godstrafiken var jordbruksprodukter vanligast, från kommunen fraktades även gjutgods från Sjöbo bruk samt virke/trävaror från sågverken i Sjöbo och Sövdesborg. Järnvägsspåren låg kvar till 1990, eftersom de fram till dess användes som s.k. beredskapsbana.

2002 bildades nätverket Simrishamnsbanan som arbetar för en ny järnvägsträckning mellan Malmö och Simrishamn som går över Sjöbo. För närvarande utreder Trafikverket den första etappen mellan Malmö-Staffanstorp-Dalby

Nyheter

Sjöbo

Sjöbo är en tätort och centralort i Sjöbo kommun i sydöstra Skåne , cirka 35 kilometer öster om Lund , 25 kilometer norr om Ystad och

Sjöbo kommun

Sjöbo kommun är en kommun i Skåne län . Centralort är Sjöbo . Administrativ historik: Sjöbo som namn på en administrativ enhet började sin

Sjöbo IF

Sjöbo IF är en svensk fotboll sklubb, baserad i Sjöbo . Klubben bedriver fotbollsverksamhet för damer, herrar och ungdomar.
 Ännu mer fakta om Sjöbo klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.