Lediga lägenheter i Bromölla kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du lägenhet i Bromölla? Här kommer kontaktuppgifter till alla privata hyresvärdarna i kommunen.

Bromölla är en tätort och centralort i kommunen, Skåne län. Bromölla växte upp kring Iföverken som etablerades där på grund av närheten till kalkstens- och kaolinbrytningen på Ivö, samt järnvägsstationen, på Sölvesborg-Kristianstads Järnväg, numera en del av Blekinge Kustbana. Stationen var i sin tur en följd av Årup, med Ivetofta fideikommiss strax söder om stationen. Järnvägsstationen fick sitt namn efter en betydande kvarn i Skräbeån.

Privata hyresvärdar i Bromölla

 • Akka egendom
  Mail: [email protected]
  Tel: 0771-33 03 00
  http://akkaegendom.se/
 • BromöllaHem, 0456-622 400
 • Fornells Fastigheter, 0708-49 01 13
 • Hovby Fastigheter, 044-20 82 59
 • HB Limsund & Son, 0739-13 45 07
 • Sydbo AB, 0456-255 20
 • Sölvedals Förvaltning AB, 0456-156 71

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

bromölla

Bromölla samhälle är ett typiskt brukssamhälle och har vuxit upp runt Ifö-verken. Samhället består dels av en stor villabebyggelse och en mindre del flerfamiljshus. Dessa är framförallt lokaliserade till den nuvarande järnvägsstationen. Runt den gamla järnvägsstationen finns fortfarande en del industrier, bland annat LB-hus.

bromölla

Mer information om Bromölla

Det finns två grundskolor för årskurs 7-9 i Bromölla, nya Humleskolan strax norr om centrum och Dalaskolan (södra) i östra änden av samhället. Alvikenskolan och Dalaskolan Norra ligger bredvid Humleskolan respektive Dalaskolan södra och ansvarar för undervisningen i årskurs 1-6. Kommunen har tillsammans med Sölvesborgs kommun ett kommunförbund som ansvarar för den gymnasiala utbildningen med huvuddelen av den kommunala vuxenutbildningen förlagd till Tunnbyskolan i Bromölla medan kommunförbundets gymnasieskola ligger i Sölvesborg.

Torget vid Iföverken på Folkets husgatan i centrala Bromölla renoverades nyligen och fick nytt utseende, men de berömda ödlorna i fontänen, påminnande om de fossilfynd efter svanödlor från kritaperioden som har gjorts i trakten, finns fortfarande kvar. Runt omkring torget finns restauranger, ett par små butiker, den moderna Gallerian samt ett systembolag, Ivetofta Sparbank och ett konditori med en bowlinganläggning. Detta samt en samling flerfamiljshus, bland annat det berömda så kallade mosaikhuset utgör större delen av samhällets centrum.

bromölla

I sydöst finns flera dagligvaruhallar. Där finns även försäljare för motorcyklar, husvagnar och skor.

Ett stort hyreshusområde är Fäladen. Ågatan är också ett liknande område, egentligen en lång gata med hyreshus som leder från tätorten till skogen vid Dalaområdet. Tiansvägen, som leder centralt igenom byn från motorvägen i söder, bort mot Råby i norr, sammanbinder Humleskolan med affärsområdet vid nya järnvägsstationen.

I det sydvästra hörnet av Bromölla finns den välbesökta campingplatsen vid Strandängen nära Ivösjön. Hit kommer turister på sommaren från bl.a. Tyskland, Polen och Danmark. En bit från stranden finns ett mindre industriområde, med småhustillverkaren LB-hus samt övrig industriverksamhet som verkstäder, bilskrot och liknande.

Bromöllas vattentorn ligger i ett skogsområde i öster, vid Hantverkargatan, nära Dalaskolan. Det finns också ett badhus intill Humleskolan. Bromöllaortens simsällskap har sin verksamhet där.

Det finns fyra kyrkor i Bromölla, Ivetofta kyrka i Ivetofta, Katolska kyrkan på östra änden av Ivögatan och Centrumkyrkan som är en pingstkyrka, på Hantverkaregatan invid Tiansvägen. Dessutom finns en fristående frikyrka i Bromölla, församlingen Korsets kraft, vilken leds av pastor Sven-Erik Persson och som ligger på Fjälkingegatan

Ännu mer fakta om Bromölla klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.