Lediga lägenheter i Bjuvs kommun

Hitta lediga lägenheter eller hyr ut din egen lägenhet i andra hand

Hemsidan Samtrygg.se hjälper både privatpersoner som vill hyra bostad och även privatpersoner som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand på ett smidigt sätt.

Kika in Samtrygg och skapa ett konto. Det är helt gratis oavsett om du vill hyra eller om du vill hyra ut.

 

 

 

Söker du lägenhet i Bjuv? Här kan du hitta privata och kommunala hyresvärdar som innehar hyresbostäder i kommunen. Vi vill göra det enklare att hitta lediga lägenheter i Sverige och erbjuder därför alla uppgifter gratis till dig som söker bostad.

Bjuvs kommun är en kommun i nordvästra Skåne län. Centralort är Bjuv. Kommunen gränsar till Svalövs, Åstorps och Helsingborgs kommun.

Privata hyresvärdar i Bjuv

 • Akka egendom
  Mail: [email protected]
  Tel: 0771-33 03 00
  http://akkaegendom.se/
 • AB Bjuvsbostäder, 042-85150
 • Sjödin Fastigheter AB, Växel: 042-383080 kl 9-11 på vardagar
  www.sjodinfastigheter.se
 • Bolestad Fastighets Aktiebolag, 0435-21133
 • Carlsson & Carlsson i Viken AB, 042-72400
 • Petersen, 042-76884
 • Rasmusson, 042-74102

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Samhället växte snabbt under sent 1800-tal som en gruvort. Den sista kolgruvan i Bjuv stängdes 1981 där ligger idag kommunens gruvmuseum. Dessutom kan man se spåren efter gruvorna, som sträcker sig under stora delar av Bjuv. På en del ställen syns det i husgrunder som spruckit, eller i olyckliga fall gruvgångar som rasat in, vilket dock inte är vanligt förekommande.

bjuv

I Bjuv ligger bland annat de stora företagen:

Livsmedelsfabriken för Findus Sverige AB, där det produceras frysta färdigrätter och årligen tusentals ton frysta ärtor som finns till försäljning i hela Sverige, men även runt om i Europa.

Fabriken för eldfasttegel, Höganäs Bjuf AB.

Vid årsskiftet 2009 hade Bjuvs kommun 224 aktiebolag, varav 153 är fåmansföretag med mellan 0-4 anställda, och 688 andra bolag. Företagen omsatte 7 miljarder kronor och sysselsätter ca 5.000 personer.

De största företagen är: Findus Sverige AB, Saint Gobain Isover AB, Höganäs-Bjuf AB, CC Höganäs Byggkeramik AB, Cargotec (MacGregor Bulk AB), Ceres i Skåne AB och Ekeby Möbelaffär AB

Tillverkningsindustrin står för ca 40% av alla arbetstillfällen i kommunen.

Historia och lägesbeskrivning Två industrier i kommunen har sina rötter i gruvepoken – klinkertillverkaren Höganäs Byggkeramik samt Höganäs-Bjuf som producerar eldfast tegel. Kommunens andra stora industrier är livsmedelsföretaget Findus, isoleringsmaterialtillverkaren Saint-Gobain Isover AB och MacGregor Bulk AB som tillverkar lastnings– och lossningsutrustning till bulkfartyg. Idag genomgår flera av dessa en strukturomvandling för att anpassa sig till den globala ekonomin, men tillverkningsindustrin står ännu för 42% av alla arbetstillfällen i kommunen.

Kommunens näringsliv består av ytterligare ca 900 företag av vilka ett 60-tal med mer än 5 anställda. Här finner vi bilhandlare, verkstadsföretag med inriktning på konstruktioner i rostfritt stål, åkerier, möbelvaruhus, anläggningsfirmor, industriella bagerier och andra livsmedelsföretag.

Handel och service utgörs bl a av livsmedelshallar, banker, postkontor, systembolag, skomakeri, tandläkare/tandhygienist, bensinstationer, fiskaffär, hårvård, fotvård, jourbutiker, hälsobutik, herr- och damkonfektion, blomsterhandlare, restauranger, pensionat caféer m.m.

Kommunen själv är en av de större arbetsgivarna. 300 jobbar med vård och omsorg och drygt 400 med utbildning, 100 inom områdena teknik och kök och ett 80-tal med kommunens administration. Andra områden är biblioteken, räddningstjänsten och fritidsverksamheten.

Kommunen har idag tre industriområden med avstyckningsbar mark; Bjuvs industriområde Bjuvstorp, Billesholms industriområde Skruvgatan och Ekeby industriområde Spannmålsgatan.

Från Bjuv når man väldigt långt på 25 minuter. Bjuv ligger i centrum av region Skåne Nordväst. Inom en radie av 25 km ligger Helsingborg, Helsingör, Ängelholm, Landskrona, Höganäs, Svalöv, Åstorp och Klippan med tillsammans 300.000 människor. Här finns 25.000 företag med 75.000 arbetstillfällen, kommersiell flygplats, hamnar, järnvägar, motorvägar och mycket mer.

Ännu mer fakta om Bjuv klicka HÄR

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.