Badhusparken Pajala

Lediga lägenheter i Pajala kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du lägenhet i Pajala kommun? Här kan du hitta alla kommunala och privata hyresvärdar i Pajala som erbjuder hyresrätter till dig som bostadssökande.

Pajala är en tätort och centralort i Pajala kommun i Norrbotten.
I Pajala finns morgondagen och vi är en framtidskommun. Vi har fantastisk skola och förskola samt ett brett förenings- och kulturliv.

Vi har vacker natur med goda möjligheter till strandnära boende.
I  kommun finns flera bostadsområden både för de som vill bo i flerfamiljshus och för de som önskar bo i, eller bygga, villa.
Kommunägda Pajalabostäder planerar även att bygga nya lägenheter och villor till uthyrning.

Hyresvärdar i Pajala

  • Pajalabostäder AB, 0978-715 90
  • Tornehem AB, 0978-101 95

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Kulturliv

I kommunen har vi en ett levande och brett kulturliv som innefattar såväl konst, teater, litteratur och musik inom olika genres.

Tornedalsteatern där föreställningarna framförs på finska, svenska och meänkieli är en stor och viktig del i scenvärlden. Där sätts både föreställningar för barn, med amatörer samt större satsningar till sommaren.

Mikael Niemi, författare till Populärmusik från Vittlua och nu aktuell med sin senaste roman Fallvatten, är bördig från- och bor i Pajala. Förutom att skriva böcker är han även verksam med många manus till Tornedalsteatern.Även Bengt Pohjanen och Mona Mörtlund är erkända författare med verk som utspelar sig i Pajala.

Fakta om kommunen

Befolkning:
Idag är det drygt 6.200 invånare i Pajala kommun med den politiska målsättningen är att vi ska bli 10.000 år 2020. En stor anledning är att en järnmalmsgruva öppnades i oktober 2012.

Språk:
I kommunen är finska och meänkieli våra två officiella minoritetsspråk. Tack vare närheten till Finland har språken en stark kulturanknytning.

Väder:
Vi har tydliga årstider med snörika vintrar, friska vårar, sköna somrar och härliga höstar.

Årsnederbörd: cirka 600 millimeter per år.
Medeltemperatur juni-augusti: +17˚C
Medeltemperatur november-februari: -15˚C

Kultur:
Vi har en rik kultur där våra minoritetsspråk spelar en stor roll. Tornedalsteatern sätter årligen upp flera föreställningar av hög kvalitet med manusförfattare som Mikael Niemi och Bengt Pohjanen.

Även väckelsepredikanten och botanisten Lars Levi Laestadius har haft en stor inverkan i vårt kulturarv.

Hans pörte är intakt och idag ett museum precis som prästgården vilken byggdes intill pörtet.

Ännu mer fakta om Pajala klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.