Lediga lägenheter i Kiruna kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du efter en ledig lägenhet i Kiruna kommun? Här kommer alla hyresvärdarna med hyresrätter att söka lägenhet hos. Här kan du öka din chans till en framtid i Kiruna.

Kiruna är en tätort och centralort i  kommun i nordligaste Sverige och är den största tätorten i landskapet Lappland med 18 148 invånare.

För tillväxten i kommunen är det avgörande att det finns en fungerande bostadsmarknad. Det måste finnas attraktiva bostäder att erbjuda både för dem som flyttar till Kiruna och de som redan bor här. Kiruna är och ska fortsätta vara en attraktiv stad att bo och leva i.

Kirunabostäder AB är ett kommunalt bostadsbolag som äger och förvaltar bostäder i hela  kommun.

I centralorten kan Kirunabostäder erbjuda bostäder i följande områden:

 • Kiruna centrum
 • Högalidsområdet
 • Glaciären
 • Lombolo backe
 • Lombolo strand
 • Luossavaaraområdet
 • Triangelområdet
 • Tuolluvaaraområdet

Lägenheter finns också i Jukkasjärvi, Svappavaara, Vittangi, Karesuando och Abisko samt övriga byar i östra kommundelen.

Privata hyresvärdar

 • K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB
  Telefon: 010-510 55 10
  Hemsida: www.k2a.se

Hyresvärdar i Kiruna

Här hittar ni alla hyresvärdar som finns tillgängliga i Kiruna kommun. Ni får gärna kontakta oss på sajten ifall ni själva är en hyresvärd i Kiruna. Det är helt kostnadsfritt att ha sina kontaktuppgifter här på sajten.

Kirunabostäder AB

BesöksadressG:a Brandstationen
Gruvvägen 3
Postadress981 85 Kiruna
Telefon0980-708 50
E-postadressSkicka e-post
Fax0980-101 20
Organisationsnr.556531-8622

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

I kommunen finns mycket uppskattad och vacker arkitektur, en fantastisk natur och ett rikt djur- och växtliv.

Här finns Kirunas stadshus som designades av Artur von Schmalenseé och stod klart 1962. Inte långt efteråt blev det utsett till Sveriges vackraste byggnad. Även Kiruna kyrka av Gustaf Wickman har blivit utsedd till Sveriges vackraste byggnad.

I kommunen finns Sveriges högsta berg, Kebnekaise och på grund av att kommunen är så stor till ytan, finns det stora variationer när det gäller klimat och väder. I kommunen finns till exempel Sveriges nederbördsrikaste och nederbördsfattigaste plats.

Trots Kirunas karga klimat finns här både en omfångsrik flora och en varierande fauna. Många av de växter som finns i fjällvärlden är både sällsynta och väldigt tåliga, vissa växer på över 1000 meters höjd över havet. När det gäller djurlivet så börjar många av arterna med ordet fjäll, t.ex. fjällräven och fjällämmeln, som är två av de arter som finns i kommunen. Annars är renen ett vanligt förekommande djur här då samebyarna tillsammans har drygt 50 000 renar.

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.