Lediga lägenheter i Uppvidinge kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du lägenhet i Åseda och Uppvidinge kommun? Här finner du alla kommunala och privata hyresvärdar med hyresrätter.

Uppvidinge kommun är en kommun i Kronobergs län. Kommunen gränsar till kommunerna Högsby, Hultsfred, Vetlanda, Växjö, Lessebo och Nybro.

Hyresvärdar i Åseda och Uppvidinge

  • Aktiebolaget Uppvidingehus, 0474-47000
  • Amo Real Estate Aktiebolag, 0481-50878
  • Hjorten Handel & Konsult Handelsbolag, 0474-10870
  • Iversen, 073-3822918
  • J O Franssons Fastigheter Aktiebolag, 0474-20108
  • Kronblad, 0474-12070

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Information om  kommunen

När kommunalförordningarna trädde i kraft den 1 januari 1863 bestod området av fem (sex) socknar: Nottebäck med Granhults socken, Lenhovda socken, Herråkra socken, Åseda socken och Älghults socken. Ur dessa bildades också motsvarande landskommuner. År 1939 delades Herråkra, varvid en del bildade Lessebo köping. 1943 delades Åseda i Åseda köping och Åseda landskommun.

Vid kommunreformen 1952 bildades storkommunen Lenhovda av Herråkra och Lenhovda medan Nottebäck med Granhult fick namnet Nottebäck. Lenhovda ombildades 1956 till Lenhovda köping, en av de sista sådana ombildningarna i landet. 1965 återförenades Åseda landskommun med köpingen. År 1971 bildades så Uppvidinge kommun vid sammanläggningen av Åseda och Lenhovda köpingar samt Nottebäcks och Älghults landskommuner. Namnet togs från Uppvidinge härad, vars område kommunen huvudsakligen motsvarar. Centralortsfrågan var inte helt lättlöst, då flera alternativ fanns. Slutligen valdes Åseda, där kommunledningen finns medan socialförvaltningen arbetar i Lenhovda och skolkontoret finns i Älghult.

Nyheter

Avstånd mellan husen, närhet mellan människor
Om du pratar med oss som bor i Uppvidinge så kommer många av oss att säga att kommunen har personlighet och att det finns utrymme för individualitet.

Namnet Uppvidinge betyder övre skogsbygden och kommunen är  belägen på den skogrika, sydligaste utlöparen av Sydsvenska höglandet där de tre Smålandslänen möts.

Här finns nivåer upp till 300 meter över havet. Nästan hela kommunen ligger högre än 200 meter över havet.

Kommunens areal uppgår till 1 178 kvadratkilometer. Ungefär 80 procent av kommunens areal utgörs av skog. Här finns också många sjöar, 231 är större än ett hektar. Inom kommunen finns upprinningsområden till de tre vattensystemen Emån,

Ännu mer fakta om Uppvidinge klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.