Lediga lägenheter i Lessebo kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du efter en ledig lägenhet i Lessebo kommun? Här kan du hitta kommunala och privata hyresvärdar med hyreslägenheter.

Lessebo kommun ligger i hjärtat av Glasriket. Man passerar genom Lessebo kommun på riksväg 25 när man kör mellan Kalmar och Växjö.

Lessebo kommun ligger i Utvandrarbygden, där Vilhelm Mobergs romaner om Utvandrarna utspelar sig. Det finns flera glasbruk i kommunen. Ett av dem är Kosta glasbruk som ingår i Orrefors Kosta Boda. Andra är Skrufs glasbruk, Sea glasbruk samt Studioglas Strömbergshyttan.

År 1939 bildades Lessebo köping genom utbrytningar ur kommunerna Herråkra, Hovmantorp och Ljuder. År 1952 års kommunreform innebar för områdets del endast att Hovmantorps landskommun och Furuby landskommun kommuner bildade Hovmantorps köping, varvid det år 1919 inrättade municipalsamhället upplöstes. De två övriga kommunerna förblev oförändrade.
År 1971 bildades Lessebo kommun när köpingen lades samman med Ekeberga och Ljuder samt Hovmantorps församling. Furuby församling, som sedan 1952 ingått i Hovmantorps landskommun fördes till Växjö kommun.

Hyresvärdar i Lessebo

  • AB Lessebohus, 070-6862826
  • Ormeshaga Country AB, 0478-40940

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Inflyttarservice är till för dig som funderar på att flytta till Lessebo kommun.

Här kan du få hjälp med tips på boende, arbete, barnomsorg, skola, kommunikationer och fritidssysselsättning. På inflyttarservicesidor hittar du information om allt möjligt som kan vara bra att veta inför flytten.

Glöm inte att fylla i vår intresseanmälan. Där kan du specificera din önskemål. Kontakta oss gärna på [email protected].

Om Lessebo kommun

Vi är en liten men stolt växande kommun med ca 8 500 invånare, drygt 300 företag och mer än 1 miljon besökare årligen. Kommunikationerna är goda med pendlingsavstånd till Linnéuniversitetet i Växjö och Kalmar. I Lessebo kommun är det lätt att lära känna varandra. Det finns ett nära samarbete förvaltningar och politiker emellan. Ansvar, respekt, tillit, tydlighet och utveckling är kommunens värdegrund.

Kommunen genomkorsas av riksväg 25 och Kust-till-kust-banan. Det gör det praktiskt för både den som vill resa till och från kommunen.

Ännu mer fakta om Lessebo klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.