Lediga lägenheter i Alvesta kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du efter en ledig lägenhet i Alvesta kommun? Här kan du hitta alla kommunala och privata hyresvärdar med hyresrätter.

Alvesta är en tätort i Småland och centralort i Alvesta kommun i Kronobergs län.

Alvesta kommun – södra Sverige mittpunkt. Välkommen till en kommun som integrerar lokalt boende med globala möjligheter.

Alvesta är en viktig järnvägsknut i södra Sverige. Här möts och korsas södra stambanan (Stockholm-Malmö) och kust till kust-banan (Göteborg-Kalmar/Karlskrona).

Privata hyresvärdar i Alvesta

Du kan helt kostnadsfritt annonsera i listan nedanför som privat hyresvärd i Alvesta. Vi hoppas att du som bostadssökande får nytta av våra kontaktuppgifter och hittar en ledig lägenhet.
  • Furuhem Fastigheter AB, 0470-707078
  • Förvaltningsaktiebolaget Dackeblocket, 0470-47290
  • Rocna Fastighets AB, 0472-10800
  • Roxy Invest AB, 0472-74191
  • Stenlyckebo Fastigheter AB, 0708-437842

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Mer info om Alvesta

Alvesta kommun har nära 20 000 invånare, av dessa bor de flesta i någon av de sex tätorterna. Alvesta är den största tätorten.

Kommunen är till ytan ett ”Sverige i miniatyr” – 8 mil lång och 2 mil bred – och består av gammal bondebygd med kulturhistoriska rötter som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Rikliga fornfynd vittnar om tidiga boplatser utmed de bördiga delarna av Lekarydsån och sjöarna Salen och Åsnen.

När järnvägen byggdes ut i Sverige blev byarna Aringsås (grovt idag delarna öster om stambanan) och Alfvesta en knutpunkt. Aringsås landskommun innefattade den framväxande järnvägsknuten vilken räknades som ett municipalsamhälle. Den 1 januari 1945 ombildades Aringsås landskommun till Alvesta köping och namngavs efter järnvägsknuten Alvesta. Köpingen uppgick 1971 i Alvesta kommun.

Alvesta inrättades som municipalsamhälle i Aringsås landskommun år 1898. Andra municipalsamhällen inom kommunens område var Vislanda (1914-1962) och Moheda (1947-1954). År 1945 ombildades Aringsås landskommun till Alvesta köping med namn efter det samtidigt upplösta municipalsamhället Alvesta.

Vid kommunreformen 1952 bildades storkommunerna Hjortsberga (av Hjortsberga och Kvenneberga), Moheda (av Mistelås, Moheda, Ormesberga, Slätthög och Ör), Skatelöv (av Skatelöv), Vislanda (av Blädinge och Vislanda) och Västra Torsås (av Västra Torsås). Kommunerna Härlöv och Lekaryd lades samman med Alvesta köping. Redan i förberedelsestadiet inför nästa kommunreform lades Hjortsberga 1963 samman med Alvesta.

Köpingen ombildades till Alvesta kommun år 1971 och lades samman med Skatelöv, Vislanda och Västra Torsås samt församlingarna Mistelås, Moheda och Slätthög från upplösta Moheda kommun.

Ännu mer fakta om Alvesta klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.