Lediga lägenheter i Sävsjö kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du efter en ledig lägenhet i Sävsjö kommun? Här kan du hitta all information som hjälper dig hitta ett framtida boende. Vi listar alla kommunala och privata hyresvärdar som kan ha lediga lägenheter i Sävsjös kommun.

Privata Hyresvärdar i Sävsjö

Letar du efter en hyreslägenhet i Sävsjö? Här i listan kan du hitta alla kommunala och privata hyresvärdar som erbjuder hyresbostäder.

  • Dekundus AB, kontaktperson: Ewa Carlström, 0709-608 761
  • Riddarberget AB: 0383-763 950
  • Sävebo AB: 0382-152 39
  • Sävsjö Fastighets AB: 0701-70 72 95
  • Stångå Konsult HB: 0705-84 04 36
  • Yngvessons Bostad AB: 0708-83 09 77
  • Andol Bostad AB: 0730-49 69 78
  • Bror Fastigheter Stockaryd: 0707-43 63 29

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Information om Sävsjö

Sävsjö är en tätort och centralort i Sävsjö kommun i Jönköpings län. Sävsjö kommun är beläget centralt på Småländska höglandet och gränsar till Vetlanda, Nässjö, Värnamo och Vaggeryds kommun samt till Alvesta och Växjö kommun i Kronobergs län. Strax utanför Sävsjö ligger Götalands högsta punkt Tomtabacken som når en höjd på 377 meter över havet.

Sävsjös höga och centrala läge gjorde att Sävsjö tidigt efter järnvägens tillkomst på 1860-talet blev viktigt som bland annat handelsplats, järnvägsknut och rekreationsort.

På grund av Sävsjös ungdom såsom större samhälle finns det inte någon stadskyrka som på många andra platser utan Sävsjö församling består istället av de två mycket gamla ihopslagna församlingarna Vallsjö och Norra Ljunga vars 1100-tals kyrkor ligger ett antal kilometer utanför själva stadskärnan.

Sävsjö växte upp kring järnvägen, Södra stambanan, som blev färdig 1864. Den tidigare administrativa centralpunkten i västra Njudung, var intilliggande Komstad, Västra härad. Dock lämpade sig inte terrängen vid Komstad för järnvägen, varför den nya centrala platsen blev mötet mellan järnvägen och den gamla kungsvägen mellan Vetlanda och Värnamo. Denna plats hade redan tidigare varit betydelsefull då Sten Sture den yngre redan på 1200-talet låtit bygga ett jaktslott här. Slottet omnämns i skrift som så tidigt som 1287 och går då under namnet Eksjöhovgård. Även många gamla kyrkor och runstenar i området vittnar om att platsen sedan länge varit bebodd.

Sävsjö tingshus, numera en del av Sävsjö stadshus.

Ett stationssamhälle växte snabbt upp runt järnvägsstationen och när Sävsjö i och med Hvetlandabockens öppnande 1884 blev knutpunkt mellan Södra stambanan och Vetlanda-Målilla växte samhället snabbt. 1886 blev Sävsjö municipalsamhälle, 1907 öppnade Sävsjö Sanatorium och 1908 slog Sävsjö Tingshus upp portarna. Orten ökade snabbt i folkmängd och på 1940-talet hade Sävsjö vuxit och blivit en av de större orterna i området med samtliga betydande administrativa och säkerhetsmässiga tjänster såsom; polis, brandförsvar, lasarett och domstol med mera.

År 1947 blev Sävsjö stad, Sävsjö stad. Det var den sjätte sista kommunen i Sverige bli stad före kommunreformen 1971.

Sedan dess är Sävsjö i stället centralort i den betydligt större Sävsjö kommun. Samma år som kommunreformen inleddes också tingsrättsreformen i Sverige, vilket innebar att flera av de då 135 tingssätena i Sverige försvann. Detta skedde även med Njudungs domsagas häradsrätt med säte i Sävsjö och Vetlanda. Tingshuset togs över av den nybildade Sävsjö kommun som byggde om tingshuset och införlivade det med Sävsjö stadshus, en funktion som det har än idag.

Nu domineras främst Sävsjö av småindustri och många som bor i Sävsjö har arbete i de större intilliggande städerna såsom Jönköping eller Vetlanda, trä- och verkstadsindustrierna sysselsätter dock fortfarande ett stort antal människor i staden och kommunen. Främst hus- och metallindustrin har varit och är betydande för Sävsjö med företag som Sävsjö Trähus, Sävsjö fälgar och Sävsjösläpet i bräschen. Trots Sävsjös till antalet lilla befolkning har man kunnat bibehålla ett relativt brett näringsliv men under de senaste åren har avfolkningen och globaliseringen gjort sig till känna även här med arbetslöshet och stigande åldringstal som följd.

Under de tuffa åren på 1990-talet tappade Sävsjö mycket av sitt då breda näringsliv. Affärslivet minskade också kraftigt då man tappade många viktiga beståndsdelar i ett samhälle såsom Polis, Stadshotell, Bok och Leksakshandel med mera. Behovet av dessa verksamheter kvarstod dock och kommunen har länge kämpat för att få tillbaka dessa verksamheter. På senare tid har staden fått tillbaka viss del av sitt service- och affärsliv när polisstation, stadshotell med flera öppnat ånyo.

Ännu mer fakta om Sävsjö klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.