Lediga lägenheter i Habo kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du lägenhet i Habo kommun? Här kan du hitta alla hyresvärdarna i Habo som erbjuder hyreslägenheter till dig som söker bostad.

Privata hyresvärdar i Habo

  • Habo Bostäder AB, 036-442 80 00
  • L. Svensson Fastighets Aktiebolag – 036-42142
  • Quotidian Communication – 036-45088
  • Flodin, Siv Barbro – 036-45010
  • Per Johansson – 036-374224

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Information om kommunen

Habo är en tätort och centralort i Habo kommun i Jönköpings län. Habo ligger någon kilometer väster om Vättern, nordväst om Jönköping.

Kommunens bostadsbolag, Habo Bostäder AB, äger och förvaltar de flesta hyreslägenheter som finns i Habo kommun. De flesta hyreslägenheterna finns i Habo tätort, Furusjö, Fagerhult, Brandstorp och Baskarp.

Habo består av flerfamiljshus i centrum. Flerfamiljshus finns även på bostadsområdena Kråkeryd, Bränninge samt Kärr. De flesta är byggda under 1950- och 60-talen, men under senare år har byggandet exploderat. Nybyggda områden är främst Storhagen, Lybäck och Kyrkeryd. Men det byggs även nya hus vid Bränninge i bland annat Söderkulla och Solhöjden.

I övrigt består tätorten av villor och radhus, byggda från 1970-talet och framåt. Habo är för närvarande (2006) en ort i stark befolkningsmässig tillväxt. En rad nya bostäder byggs i och strax utanför samhället. Ett av områdena är Sjogarp som ligger mycket nära Vättern med bedårande utsikt.

Industriområden finns även i Habo. Här ligger bland annat det stora godisföretaget Toms-Webes och beslagtillverkaren Habo.

Orten har en ICA Supermarket-butik och en Konsum-butik. 1 mil norr om Habo ligger fabriken Fagerhults Belysning AB som sysselsätter många i Habo med omnejd.

I Habo finns flera grundskolor: Kråkerydsskolan (F-5), Hagenskolan (F-5), Gröne vägens skola (F-3), Malmgårdsskolan (F-3), Bränningeskolan (F-5) och Hagabodaskolan (6-9). Orten har även flera förskolor: Lagget, Slätten, Bäckgatan, Kärr och Bränninge.

Habo kyrka ligger inte i samhället utan västerut på landsbygden. Den är en av Habo kommuns sevärdheter.

Den internationelle fotbollsdomaren Stefan Johannesson kommer från samhället, liksom fotbollsspelaren Erik Edman och bandyspelaren Jan ”Habo” Johansson.

Habo

Habo är en tätort och centralort i Habo kommun i Jönköpings län . Habo ligger någon kilometer väster om Vättern , nordväst om Jönköping .

Habo landskommun

Habo landskommun var en tidigare kommun i dåvarande Skaraborgs län . Administrativ historik: Kommunen bildades i Habo socken i Vartofta

Habo kyrka

Habo kyrka är en kyrkobyggnad i Habo i Skara stift . Den är församlingskyrka i Habo församling .
 Ännu mer fakta om Habo klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.