Lediga lägenheter i Bergs kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Letar du efter en ledig lägenhet i Berg? Här kan du hitta en lista med alla kontaktuppgifter till de kommunala och privata hyresvärdar som har hyresbostäder. Här ger vi också lite mer information om kommunen, som kanske blir er nästa boplats!

Flytta hit, var dig själv. Längre än en stund. Att bo i Berg är ett sätt att låta livet bli viktigare än köer och tunnelbanor. Här kan du låta barnen växa upp i en trygg miljö där alla känner alla, där tempot låter dig andas och där naturen är något annat än det som du ser på TV. Som vi ser det finns det plats för människor här i Berg.

berg kommun

Hyresvärdar i Berg

  • Bergsbostäder AB, 0687-16124
  • Gunnar & Gösta Nilsson Fastigheter i Öst, 0687-10765
  • K.I.H. Fastigheter AB, 070-3311760

Vill ni också synas här som hyresvärd i Berg?

Maila: [email protected]

Visste du det här om Bergs kommun?

Vi är en av de 10 snabbast klättrande i listan över framtidskommuner som tagits fram av analysföretaget Kairos Future.  Kommunen har 1115 företag registrerade. Det innebär att var 7: e invånare är företagare. Föräldraalliansen Sverige rankar Berg som den nionde bästa kommunen i sitt Grundskoleindex 2008.

Bergs gymnasium är bäst i Jämtland. Det visar en undersökning där länets gymnasieelever har betygsatt sina skolor utifrån utbildningskvalitet, lokaler, mat och stämning. Vi har 123 levande byar som var och en har sin egen karaktär.  Det här är några exempel på det positiva klimatet i Bergs kommun. Vi har mycket att erbjuda. Både för tillfälliga besökare och dem som väljer att stanna.

En attraktiv boplats på många sätt

I Berg upplever du vidderna, riktiga fjäll, storskogar, friskt vatten och ren luft. Bergs kommun har en levande landsbygd med mycket variationsrik landskapsbild. I väster dominerar fjällen med Oviksfjällen och Helags på 1797 m ö h. Dessutom finns vidsträckta myr-och skogsområden. En stor del av Storsjön finns i kommunen och här finns en bördig, mjuk och öppen jordbruksbygd som har odlats sedan 10 000 år.

berg kommun

En tredjedel av befolkningen är koncentrerad till de fem tätorterna Hackås, Myrviken, Rätan, Svenstavik och Åsarna. Den totala arean uppgår till 6 177 km2 och är i en jämförelse större än Hallands läns landareal. Inom kommunen finns exempel på alla de kulturlämningar från järnåldern, som ger Jämtland dess särprägel och i Hackås finner man även Norrlands äldsta absidkyrka från medeltiden.

Det är viktigt för oss att människor kan bo där de känner sig bekväma, och här finns många härliga platser att välja på – det timrade huset i fjällbyn, den lilla gården med plats för hästar, huset vid sjön, hyreslägenheten eller tomten att själv bygga på.

Något för alla – året om

Naturen är mycket påtaglig och vi kan därför erbjuda många olika sorters aktiviteter året runt. Vid de kända turistorterna Klövsjö, Storhogna, Gräftåvallen och Ljungdalen kan du ägna dig åt utförsåkning som blir allt mer populärt och lockar hit tusentals turister varje år. I Åsarna finns det stora skidsystemet för längdåkning som prepareras av Thomas Wassberg och erbjuder perfekt träning i fin miljö. Föreningslivet är aktivt och det finns snart sagt en förening för varje tänkbar intresseinriktning – här hittar du likasinnade att dela dina upplevelser med. Fotboll, ridning, ishockey, mtb, go-cart, snöskoter, båtsport, golf, aguility, draghund, travsport och en mängd andra fritidsaktiviteter står till buds, vad passar dig bäst?

Närmast den norska gränsen

I västra delen av kommunen ligger Storsjö Kapell med en utmärkt fiskecamp samt Ljungdalen med vandringsleder upp till Helagsfjället. På Storsjön är en båttur på sommaren, en skidtur eller skridskotur på vintern sköna upplevelser. Hoverberget sticker upp vid södra delen av Storsjön och därifrån är utsikten över sjön och fjällen hänförande.

Naturparadiset ett stenkast från stan

De goda förbindelserna med Stockholm och övriga Sverige via både flyg och tåg gör att det är nära till allt från Bergs kommun. Tack vare kommunens centrala läge i Jämtland och Storsjöbygden så har Bergs kommun i stora delar en gemensam arbetsmarknad med Östersund. I Östersund hittar du allt, bowlinghall, inom- och utomhusbad, klubbar, barer, restauranger och ett stort utbud av affärer. Den moderna tekniken har gjort intåg i kommunen och idag nås de flesta orter av bredband.

Arbetsmarknad

Andelen sysselsatta i små privata företag är högre i Bergs kommun än i riket och antalet arbetsplatser i den privata sektorn har ökat med ca 7 % under de senaste åren. Den privata sektorn domineras av industri, bygg, transport, handel och tjänster. Turismen har en fortsatt gynnsam utveckling och alltfler människor besöker vår kommun. Inom offentlig sektor är det vård och omsorg som har flest antal sysselsatta.

Ännu mer fakta om Berg klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.