Lediga lägenheter i Söderhamns kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du lediga lägenheter i Söderhamn? Här erbjuder vi kostnadsfria kontaktuppgifter till några av alla hyresvärdar som finns att söka bostad hos i Söderhamns kommun.

Söderhamn är en tätort i Sverige, tillika centralort i Söderhamns kommun. Orten är belägen i Gävleborgs län och i landskapet Hälsingland. Söderhamn är belägen i en jämn och odlad bygd vid inre delen, kallad Flaket, av en från Bottniska viken djupt inskjutande fjärd, som vanligen benämns Söderhamnsfjärden.

Hyresvärdar i Söderhamn

Kommunen har ingen egen bostadsförmedling.
Förmedling av bostadslägenheter sker genom respektive bostadsföretag eller bostadsrättsförening, däribland det kommunala bostadsbolaget Faxeholmen AB.

Här nedan hittar du länkar och kontaktuppgifter till bostadsbolag och bostadsrättsföreningar med bostäder i Söderhamn.

  • Östhu Fastigheter AB, 0705501301
  • Faxeholmen AB, 0270-729 30
  • HSB Hyreshem AB, 026-65 70 00
  • Helsingehus, 0270-149 10
  • Husö Fastighets AB, 0270-105 05
  • Ljusne Invest AB, 0570-16636
  • HG Söderqvist Byggare, 0270-196 73
  • Omnigruppen, 08-120 130 20
  • Stenhus AB, 0270-705 55

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Söker du lediga lägenheter i Söderhamn?

Information om kommunen

Söderhamns stadskärna genomflyts av Söderhamnsån. Huvudgator är Köpmangatan, vilken delvis är gågata med en rad butiker, och den trädplanterade Kungsgatan. Trots rivningar finns en hel del äldre trähusbebyggelse bevarad.

Av äldre mer betydande byggnader kan främst nämnas Ulrika Eleonora kyrka från 1685-92, ritad av Nicodemus Tessin d.y., och Söderhamns rådhus, uppfört 1860-69 efter ritningar av Gustav N. Runer, byggmästare i Gävle, och efter stadsbranden 1876 restaurerat i holländsk renässansstil av Ernst Jacobsson.

På torget mellan rådhuset och ån står sedan 1899 en obelisk, vilken härrör från Stockholmsutställningen 1897 och försetts med porträttmedaljong, utförd av stadsingenjör Gustaf Hultquist, föreställande Gustav II Adolf, stadens grundläggare.

Vidare finns Borrhuset, uppfört 1747-48 efter ritningar av Christopher Polhem. Byggnaden tillhörde ursprungligen Söderhamns Gevärsfaktori och efter restaureringen 1914-15 skänktes byggnaden till staden och har sedan dess använts som stadsmuseum. Söderhamns teater uppfördes i nyrenässansstil 1880-82 efter ritningar av Johan Erik Stenberg (som även ritade Sundsvalls teater), medan interiörerna utsmyckades av Carl Grabow. Läroverkshuset, nuvarande Staffangymnasiet, uppfördes 1861-64 efter ritningar av Johan Erik Söderlund och om- och tillbyggdes 1904-09 efter ritningar av Axel Lindegren.

Efter senare ombyggnader har skolan numera exteriört prägel av 1920- och 30-talet. Det av nämnde Stenberg ritade gamla flickläroverket, nuvarande Faxeskolan, uppfördes 1879-81.

På Östra Berget i centrala staden finns utsiktstornet Oscarsborg, uppfört 1895 efter ritningar av Gustaf Hultquist, vilket blivit en välkänd symbol för Söderhamn. Där finns även en minigolfbana och en liten servering. I staden finns också flera välskötta parker.

Lediga Lägenheter berättar lite information om att hyra lägenhet

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Vissa som flyttar in i en lägenhet har länge letat efter lägenheter, och det vi på ledigalagenheter.org gör är att leverera hyresrätter där du vill bo, när du har hittat rätt lägenhet, hyresrätt som finns för uthyres gör enkelt valet att välja den bostad som du vill hyra.

Ännu mer fakta om Söderhamn klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.