Lediga lägenheter i Sandvikens kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Söker du efter lediga lägenheter i Sandviken? Här kan du hitta information som kan leda till ett framtida boende.

Sandviken är en tätort i Gästrikland samt centralort i Sandvikens kommun, Gävleborgs län.

Sandviken domineras av och har vuxit upp kring det av Göran Fredrik Göransson, kallad ’Konsuln’, skapade Sandvikens Jernverk – Sandvik AB. Marken där Sandviken är anlagt tillhörde Göranssons bruk i Högbo. Förebilden till Sandviken är den amerikanska staden Chicago, som GF Göransson var mycket imponerad av efter sitt besök där år 1838.

Privata hyresvärdar i Sandviken

Var och en av nedanstående hyresvärdar ansvarar för ansökningar och kö till sitt  eget bostadsbestånd. Vi har ingen gemensam bostadsförmedling i kommunen. Du kan kontakta oss ifall du vill synas på sajten som en privat hyresvärd i Sandviken. Det är helt kostnadsfritt att annonsera, vi vill göra det enklare för alla som söker bostad att hitta en hyreslägenhet. Till dig som bostadssökande rekommenderar vi att kontakta nedanstående privata hyresvärdar och fråga efter bostadskö. Du kan också testa tjänsten Samtrygg.se, en tjänst där du kan hitta andra hands kontrakt via andra privatpersoner.

 • Bovid AB
  Hemsida: www.bovid.nu
  Kontakt: 073-344 32 85
  E-post: [email protected]
 • Sandvikenhus, telefon 026-24 22 01
 • Aberdeen. Tel. 020-400900.
 • Framfast AB, 08-410 209 09
 • Gästrike Fastigheter 026-186612
 • Landbergs Fastigheter, 070-8871407
 • Trebeko Gävle Dala AB, 026-27 43 00
 • K-Konsult, Johan Selinder, 026-51 53 80
 • Sigvardsson Fastigheter AB, 0290-378 14
 • Svealandsbostäder AB, 070 – 676 08 08

Vill ni också synas här som en privat hyresvärd i Sandviken?

Maila: [email protected]

Mer information kommunen

Sandviken är världens nordligaste stad för ett världsmästerskap i fotboll hittills.

Världsmästerskapet i fotboll 1958 spelades i Sverige det året. Sandviken stod som värd till några av matcherna. Matcherna spelades på Jernvallen i Sandviken.

Sandviken grundades år 1862 i samband med att det som sedermera skulle bli järnverket började anläggas. Den växande befolkningen och behovet av att ordna bebyggelsen gjorde att man redan år 1900 började utreda en omorganisation av samhället, då en tätort inom Högbo kommun. 1914 föreslog den kommunala utredningen att Sandvikens samhälle skulle ombildas till stad. 1918 beslöt Högbo kommunalstämma att föreslå att hela kommunen ombildas till stad. Det dröjde dock ända till 1926 innan man kom till beslut och 1 januari 1927 blev Sandvikens samhälle

Sandvikens köping och bröts ur Högbo kommun tillsammans med en liten bit av Ovansjö. Stadsfrågan släpptes dock inte utan 1936 namnändrades Högbo församling till Sandvikens församling och 1938 föreslogs att Sandvikens köping och Högbo kommun skulle slås samman. Andra världskrigets kristidsorganisation påskyndade samgåendet mellan de två kommunerna och den 27 mars 1942 beslöt Kungl. Maj:t – Sveriges regering – att Sandvikens köping och Högbo kommun från och med 1 januari 1943 skulle bilda Sandvikens stad. Sedan 1971 är Sandviken centralort i Sandvikens kommun.

Elevboende

Ska du gå ett gymnasieprogram i Sandviken och söker elevboende är du välkommen att kontakta Grete Blomgren telefon 026-25 98 65, 070-630 88 75.

Lediga Lägenheter berättar lite information om att hyra lägenhet

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Vissa som flyttar in i en lägenhet har länge letat efter lägenheter, och det vi på ledigalagenheter.org gör är att leverera hyresrätter där du vill bo, när du har hittat rätt lägenhet, hyresrätt som finns för uthyres gör enkelt valet att välja den bostad som du vill hyra.

Ännu mer fakta om Sandviken klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.