Lediga lägenheter i Ovanåkers kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Ovanåkers kommun är en kommun i Gävleborgs län i södra Hälsingland och gränsar till kommunerna Bollnäs, Ljusdal, Falun och Rättvik. Kommunen har cirka 12 000 invånare (2003). Centralort är tätorten Edsbyn.

I Ovanåkers kommun är närheten till skog och sjö en naturlig del i vardagen. Barnomsorgen i kommunen är väl utbyggd och det finns ett stort utbud av förskolor, grundskolor och gymnasieutbildningar. Här finns också vuxenutbildningar på gymnasial nivå och möjligheter till högskoleutbildningar distans.

Dessa kombinationer tillsammans med den trivsamma miljön gör kommunen idealisk för familjer. Kommunen har ett rikt förenings- och kulturliv. Näringslivet utmärkts av en stark industri- och småföretagartradition. I kommunen finns vackra hus och tomter till försäljning.

Privata hyresvärdar i Ovanåker

Vill du bo i Edsbyns tätort eller kanske i en av byarna med närhet till hagar och betande djur? Skog och berg eller sjö nära läge? Vi hoppas du ska hitta din drömbostad hos oss!

Letar du efter lägenhet i Ovanåkers kommun kan du dels hyra av det kommunägda AEFAB (Alfta-Edsbyns fastighets AB) eller av privata hyresvärdar. Nedan finns en förteckning på några av de hyresvärdar som finns inom Ovanåkers kommun.

  • JoSjö Invest AB tel: 070-2100748 (Långgatan 28 i Alfta)
  • AEFAB (Alfta-Edsbyns fastighets AB) Tfn 0271-573 33
  • Robbington förvaltning AB Tfn 0271-218 75
  • Husbyggarna AB, Tfn 0271-234 71
  • Maltemi AB Tfn 070-588 88 48
  • Callin bostad AB Tfn 070- 770 92 00
  • Olle Nilsson Fastigheter Tfn 070-636 11 86

Gratis som hyresvärd kan du stå med här i listan ?

Maila: [email protected]

Söker du lediga lägenheter i Ovanåker?

Information om kommunen

Kommunerna Ovanåker och Voxna lades vid kommunreformen 1952 samman till ”storkommunen” Ovanåker. År 1977 utökades Ovanåker med Alfta, som 1974-1976 hört till Bollnäs kommun.

Den nuvarande kommunen motsvarar den medeltida Alfta socken, ur vilken Ovanåkers socken bröts ut 1639 och Voxna socken 1759.

Blasonering: I rött fält en sångsvan av silver med näbb av guld, simmande över en av vågskuror bildad sänkt bjälke och ovan till vänster åtföljd av en öppen krona, båda av guld.

Ovanåkers landskommun antog ett vapen år 1956 med en svan som hade en krona runt halsen.

Vapnet blev aldrig fastställt i högsta instans. När den nya kommunen skulle låta registrera vapnet befanns det olämpligt, då samma motiv användes av området Stormarn i Tyskland. Efter en modifiering kunde vapnet registreras hos PRV år 1987. Alfta hade också ett vapen vars giltighet upphörde 1974 genom sammanläggning med Bollnäs.

Lediga Lägenheter berättar lite information om att hyra lägenhet

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Vissa som flyttar in i en lägenhet har länge letat efter lägenheter, och det vi på ledigalagenheter.org gör är att leverera hyresrätter där du vill bo, när du har hittat rätt lägenhet, hyresrätt som finns för uthyres gör enkelt valet att välja den bostad som du vill hyra.

Ännu mer fakta om Ovanåker klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.