Lediga lägenheter i Nordanstigs kommun

Söker du lediga lägenheter i Nordanstig?

Nordanstigs kommun är en kommun i nordöstra Gävleborgs län i Hälsingland och gränsar i norr till Sundsvalls kommun och i söder till Hudiksvalls kommun. Centralort är Bergsjö.

Lediga lägenheter i Nordanstig
Lediga lägenheter i Nordanstig

Hyresvärdar i Nordanstig

Fagerhov Fastigheter AB, 0652-13044

Jansson, 0650-740482

Nordanstigs Bostäder Aktiebolag, 0652-36320

Skogsbacken Fastighets Handelsbolag, 070-5240810

Vill ni också synas här ?

Ring : 0721-707 145

eller maila: info@ledigalagenheter.org

Mer fakta om kommunen

Vid kommunreformen 1952 lades kommunerna Harmånger, Ilsbo och Jättendal samman till storkommunen Harmånger, medan Bergsjö, Gnarp och Hassela förblev oförändrade. 1974 lades dessa samman till en ny kommun, med tätorten Bergsjö som centralort. Den nya kommunen fick namnet Nordanstigs kommun, ett ortnamn som ärkebiskopen Nathan Söderblom skapade när han 1916 döpte om Hälsinglands norra övre kontrakt till Nordanstigs kontrakt.

Strömsbruk ligger vid Bottenhavskusten strax norr om Hudiksvall i nordöstra delen av Hälsingland i Gävleborgs län. Här ligger Harmångersåns södra mynning.

Stocka är en tätort i Harmångers socken, Nordanstigs kommun, Gävleborgs län.
Stocka ligger 26 kilometer norr om Hudiksvall, alldeles vid Bottenhavet. Här finns en gästhamn med fyra meters djup. I anslutning till hamnen ligger anrika restaurangen Måsen. Orten har växt upp kring Stocka sågverk som grundades 1856 och ingick i Ströms Bruks AB. Sågverket lades ned 1995 av den dåvarande ägaren MoDo.

Ön Rönnskär förbinds med en bro till Stocka tätort och är ett gammalt men ännu levande fiskeläge med tät bebyggelse. En enkelriktad väg, 700 meter lång, löper runt den kuperade ön.

Gnarp är en mindre tätort i Gnarps socken i Nordanstigs kommun, Hälsingland. Den ligger vid E4 mellan Sundsvall och Hudiksvall.

I det lokala näringslivet finns företag som Gränsfors Bruks yxfabrik, Hälsingesylt, Tjärnviks trä (numer Gällö) och även Wahlmans textil.

Metal/punkbandet The Kristet Utseende kommer från Gnarp.

I Gnarp finns Sveriges största tågkurva, två bensinmackar, en bankomat, Ica-Stjärnan samt många småföretag. Där finns även en fullstor sporthall – Gnarpsviljan, en konstfrusen ishall i Gällsta, och ett ridhus.

Harmånger är beläget vid E4 mitt emellan Sundsvall och Hudiksvall. Norr om samhället flyter Harmångersån. Harmånger är en jordbruksbygd med stora jordbruk. Här finns matvaruaffär, blomsterhandel, pizzeria, restauranger, outletbutik, tradarfik, bysåg med mera.

nordanstig kommun

I Harmånger har det tidigare funnits en bemannad bensinstation, men den blev obemannad 2007. Pumparna finns kvar så det går att tanka, dock bara med kort. Det har även funnits en bank i Harmånger, men den stängde i slutet av 2010, nu finns det inte ens en bankomat.

Ilsbo, är en tätort i Ilsbo socken i Nordanstigs kommun, Hälsingland, mellan Bergsjö och Hudiksvall.

Ilsbo har en bra och stabil entreprenörsanda med många små och större företag.

I Ilsbo finns ett gediget motorintresse med framgångar i Rally-SM samt Back-SM. Kusinerna Flodin, och Henrik, tog år 2006 SM-guld i varsin disciplin. Patrik Flodin i Rally Gr N och Henrik i Backe. Ilsbo Motorklubb är “bygdens förening” men några Ilsbobor tävlar ändå för SMK Hälsinge som har sin bas i Hudiksvall.

 

Vidare finns en driven sportklubb som bedriver verksamhet med A-lag i div IV Hälsingland och B-lag i div VI norra Hälsingland. Även ett P-13 lag finns i verksamheten.

Hassela socken ligger i norra Hälsingland, och gränsar i norr mot Medelpad, i väster med Ramsjö socken, i söder med Bjuråker socken och i öster med Bergsjö socken. Dialekten som talas här kallas för Hasselamål.

Jättendal delas av E4:an som löper genom socknen. Närmaste städer är Hudiksvall cirka 31 kilometer söder om centrala Jättendal och Sundsvall cirka 54 kilometer norr om Jättendal. Pendling sker till Sundsvall och Hudiksvall.

Lediga Lägenheter berättar lite information om att hyra lägenhet

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Vissa som flyttar in i en lägenhet har länge letat efter lägenheter, och det vi på ledigalagenheter.org gör är att leverera hyresrätter där du vill bo, när du har hittat rätt lägenhet, hyresrätt som finns för uthyres gör enkelt valet att välja den bostad som du vill hyra.

Ännu mer fakta om Nordanstig klicka HÄR

6 reaktioner på ”Lediga lägenheter i Nordanstigs kommun”

 1. Hejsan!
  Jag behöver akut lägenhet i Bergsjö eller Gnarp. Jag söker efter ettan lägenhet och jag är ensamstående student på Bromangymnasiet. Jag får pengar av Social tjänsten.
  Mvh Nowroz

 2. Önskar hyra åt vår son en 1:a i Bergsjö helst centralt, han jobbar inom vården är städad av sig och för inget liv, inga husdjur har han heller samt singel. Hör gärna av er om ni råkar veta eller om det finns möjlighet för inflytt. Sonen är född -94
  Ring på telnr: 072 5702918 eller direkt till sonen 073 5878187 Tack på förhand Sonens pappa Patrik Persson

 3. Hej
  Jag söker åt min 83 åriga mor som är dement en mark lägenhet 1-3a Harmånger, Strömsbruk och Stocka allt av intresse. Mamma bott i Spanien i 30 år
  Mvh
  SUZANNE Hedberg

 4. Hejsan jjag heter olivia och jag söker lägenhet väldigt akut. och kan flytta in omgående.jag söker inoom hudiksvall kommun och nordanstigskommun,
  jag söker en etta en kök eller kokvrå. inte allt för hög hyra. jag är ensamstående och är sjukskriven jag får pengar varje månad men skulle det behövas med en borgenär så finns det. jag har ingen telefon för tillfället men maila gärna tillbacka till mig mvh //olivia

Jag söker lägenhet och detta är mina önskemål och kontaktuppgifter!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.