Lediga lägenheter i Hudiksvalls kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Hudiksvall är en tätort och centralort i Hudiksvalls kommun i Hälsingland, Gävleborgs län. Staden ligger längs kusten, längst inne i Hudiksvallsfjärden, cirka 8 mil söder om Sundsvall och cirka 13 mil norr om Gävle. Hudiksvall är Sveriges 76:e största tätort och även den största tätorten i Hälsingland. Invånarantalet är runt 15 000. 

Lista med privata hyresvärdar i Hudiksvall

Det kan i många fall kännas hopplöst att gå via hyreskön för att hitta lediga lägenheter. Det andra alternativet är att hitta privata hyresvärdar eller registrera sig på exempelvis Samtrygg.se för att komma i kontakt med privatpersoner som väljer att hyra ut sin bostad. Du kan här nedanför hitta kontaktuppgifter till flertalet av alla kommunala och privata hyresvärdar i Hudiksvall som kanske har en ledig lägenhet över. Du bör ringa och se ifall man kan sätta upp sig på kö eller lämna intresseanmälan som senare kan leda till en hyreslägenhet. Lycka till med ditt bostadssökande och förhoppningsvis hittar du en bra hyresvärd.

 • Skålbo förvaltning AB, 0703-205636
 • Sjödin Fastigheter AB, Växel: 042-383080 kl 9-11 på vardagar
  www.sjodinfastigheter.se
 • Aktiebolaget Hudiksvallsbostäder, 0650-35400
 • Bgn Fastighetsförvaltning Aktiebolag, 0650-30305
 • Ch i Hudik AB, 070-6714812
 • D Erixon Konsult AB, 070-2529763
 • Delsbo Socken Hus AB, 0653-23213
 • Fastighetstjänst i Hudiksvall Aktiebolag, 0650-31272
 • Hanebo Fastighets AB, 0706-758400
 • Hebri Fastighets AB, 070-2166872
 • Hudik Trotting AB, 0650-560430
 • Hudikbo Fastighets AB, 0706-758400
 • Jo-Be Fastighetsförvaltning i Iggesund AB, 0650-21500
 • Kjellander, 0650-14496
 • M B E Förvaltning Aktiebolag, 0653-32001
 • Åmynningen 1 Aktiebolag, 070-5707695

Vill ni också synas här kostnadsfritt som hyresvärd?

Maila: [email protected]

Hur du hittar lediga lägenheter i Hudiksvall – Guide

📋 Hur du hittar lediga lägenheter med förstahandskontrakt

 1. Använd vår lista med hyresvärdar som du hittar ovan. Kontakta alla hyresvärdar och anmäl intresse.
 2. Besök kommunens hemsida. De har ibland listor med hyresvärdar.
 3. Kontakta kommunen och fråga om de har några tips eller vägledning att erbjuda.
 4. Gå med i den kommunala bostadskön i kommunen du önskar bo i.
 5. Gå med i den kommunala bostadskön i angränsande kommuner. Ibland kan det vara enklare att få en bostad i en lite mindre kranskommun. Där kan du bo fram tills du får en lägenhet i den kommun du egentligen vill bo i.

📋 Hur du hittar lediga lägenheter som hyrs ut i andra hand

Om du inte lyckas få tag i en lägenhet med förstahandskontrakt kan du leta lägenheter att hyra i andra hand. Det finns massor med hyresrätter, bostadsrätter och villor som hyrs. Det är oftast enklare att få tag i en bostad att hyra i andrahand.

 1. Besök Samtrygg.se – Skapa ett konto gratis och se vilka lediga bostäder de kan erbjuda just nu
 2. Besök Blocket.se – se vilka lediga bostäder som hyrs ut där
 3. Undersök om det finns en Facebook-grupp för bostäder i kommunen. Sök även i andra lokala grupper på Facebook. Det är ofta folk som lägger ut bostäder som de vill hyra ut i lokala köp, byt och sälj grupper.
 4. Skriv ett inlägg på dina sociala medier att du önskar hyra en bostad. Ibland kan vänner känna någon som hyr ut eller liknande.

Att tänka på innan du börjar söka lägenheter

 • Bestäm vilken eller vilka kommuner och stadsdelar du kan tänka dig att bo i
 • Bestäm din budget, hur mycket kan du betala i hyra?
 • Ha alla dina intyg & dokument redo, exempelvis anställningsavtal, referenser från tidigare hyresvärdar osv. Läs vår artikel ”Hyresvärdars krav på blivande hyresgäster”.

Information om orten

När staden Hudiksvall grundades hade platsen länge varit en hamnplats med marknader, och det var en knutpunkt i kommunikationsnätet i nord-sydlig riktning. Staden Hudiksvall grundades 1582 av Johan III, genom ihopslagningen av byarna Hudik och Vallen, och är därmed den först grundade staden i Norrland och den äldsta efter Gävle. Hudiksvall var då beläget vid Hornåns mynning i Lillfjärden. Spår av den första bebyggelsen är nästan helt förlorade.

I över hundra år har folk sagt Glada Hudik när de pratar om Hudiksvall. Vi som bor i Hudiksvalls kommun gör fortfarande skäl för namnet. Och vi har mycket att glädjas över! Här träffar du människor med en öppen attityd, dessutom finns ett levande kulturarv där gamla traditioner möter dagens nya impulser.

I Hudiksvalls kommun finns goda förutsättningar till livslångt lärande och utveckling. Den röda tråden löper från förskolan, genom grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

Med 3 300 anställda är Hudiksvalls kommun en stor arbetsplats, faktiskt kommunens största.

Välkommen till Glada Hudik!

Lediga Lägenheter berättar lite information om att hyra lägenhet

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Vissa som flyttar in i en lägenhet har länge letat efter lägenheter, och det vi på ledigalagenheter.org gör är att leverera hyresrätter där du vill bo, när du har hittat rätt lägenhet, hyresrätt som finns för uthyres gör enkelt valet att välja den bostad som du vill hyra.

Ännu mer fakta om Hudiksvall klicka HÄR

Lediga lägenheter i Hudiksvall I Hudiksvalls kommun finns 80 ha parkmark och 390 ha naturmark. Tekniska förvaltningen ansvarar för skötsel av kommunens parker, planteringar, lekplatser och bollplaner. Kommunen har ett eget växthus och en trädbank.

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.