Lediga lägenheter i Bollnäs kommun

Över 1 000 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är även gratis att starta konto för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.

 

 

 

Är du på jakt efter en ledig lägenhet i Bollnäs? Här kommer vi ge lite tips på hur du kan hitta ditt framtida boende via privata hyresvärdar som erbjuder hyresrätter.

Bollnäs är en tätort i Hälsingland och centralort i  kommun, Gävleborgs län. Orten ligger vid Norra stambanan och riksvägarna 50 och 83.

Privata hyresvärdar i Bollnäs

Det kan vara en klok idé att kontakta privata hyresvärdar om du har svårt att hitta en ledig hyresrätt i Bollnäs. Du bör ringa några av de hyresvärdar vi har i listan och se ifall det finns en bostadskö att stå i. Du kan också som privat hyresvärd i Bollnäs annonsera helt kostnadsfritt genom att kontakta oss.

Kontakt: [email protected]

  • Aktiebolaget Bollnäs Bostäder, 0278-25900
  • Björn E. Björks Bygg Och Fastighets Aktie, 08-6265646
  • Edhsfären AB, 070-3034043
  • Eriksson, 070-6947361
  • Janmik Brandredskap Handelsbolag, 0278-45404
  • Maltemi AB, 070-5888848
  • Mori, 0278-81005
  • Persson, 0278-45181

Vill ni också synas här ?

Maila: [email protected]

Information om Bollnäs

Det äldsta dokument där Bollnäs nämns är i prosten Ingemunds testamente daterat 1312, då platsen benämns Baldanaes, ”det stora näset”, dagens Långnäs som spetsigt sträcker sig ut i sjön Varpen. Men det fanns boende i kommunen långt tidigare.

I centrala kommunen finns det lämningar efter järnåldersbebyggelse på Onbacken. Det är två husgrunder och ett flertal gravhögar daterade till äldre järnålder 200-400-tal. Kyrkan är från 1300-talets början, den nämns i prosten Ingemunds testamente 1312. Området kring Bollnäs kyrka är en knutpunkt i många kommunikationsleder främst därför att sjön Varpen är en del av älven Ljusnan och att Ljusnans biflod Voxnan rinner ut i Varpen, samt så går de naturliga färdvägarna åt norr och söder samt väster förbi kyrkan. Något samhälle växte inte upp runt kyrkan, utan kyrkan med prästgård, kyrkstallar och tillhörande byggnader stod länge ensamt i dalgången.

Lediga lägenheter i Bollnäs

Först 1851 köpte den svensk-amerikanske handelsmannen Georg Henric Collini ett större landsområde intill kyrkan, där han ville bygga sig en stad, efter amerikansk förebild. Collini var från Mörkö utanför Nyköping och växte upp i Alfta. 1843 reste han till USA, 1851 kom han tillbaka och 1855 står Collinis första hus klart och under 1860-talet växer så ”Bollnässtaden” fram. Collini startade en ångbåtslinje mellan Bollnäs och Söderhamn.

1878 ansluter järnvägen och utvecklingen fortsätter i rask takt. Bland annat startades en monteringsfabrik för amerikanska bilar i kommunen. Järnvägsknut på Norra Stambanan med anslutningar till Orsa och Söderhamn, järnvägsverkstäder, Timmerflottningscentrum och Stora sågverk. Under senare tid gymnasium, sjukhus och vårdinrättningar och en folkhögskola.

Lediga Lägenheter berättar lite information om att hyra lägenhet

Vissa hos oss vill att sin nya bostad skall innehålla mer än en bra en lägenhet, utan även ett riktigt hem som de kan bo i flera år i. Och vissa kanske vill ha en extra lägenhet i en annan stad, och det finns ju ingen gräns på hur många lägenheter som en familj kan hyra. Så när ni har bestämt er för hur ni vill bo, en hyresrätt eller flera hyresrätter så kan ni titta på den bostad som ni vill hyra.

Vissa som flyttar in i en lägenhet har länge letat efter lägenheter, och det vi på ledigalagenheter.org gör är att leverera hyresrätter där du vill bo, när du har hittat rätt lägenhet, hyresrätt som finns för uthyres gör enkelt valet att välja den bostad som du vill hyra.

 Ännu mer fakta om Bollnäs klicka HÄR

Över 1 200 st lediga lägenheter

Just nu har Samtrygg.se över 1 000 st olika lediga lägenheter på sin hemsida. Det är helt gratis att skapa ett konto och kika in om någon av lägenheterna är något för dig. Gratis är gott!

Det är gratis att starta konto även för dig som har en bostad som du vill få hjälp hyra ut via Samtrygg.