Söker du lägenhet i Simrishamns kommun? Här kommer lite tips som kan hjälpa dig som bostadssökande. Vi vill göra det enklare att hitta en ledig lägenhet genom att erbjuda gratis kontaktuppgifter till alla privata hyresvärdar i Simrishamn.
Simrishamn är en vacker kommun som har mycket att erbjuda. Här finns ett varierande landskap med släta åkrar, böljande fält och lummiga skogar. I vår kommun finns små idylliska byar, pittoreska fiskelägen och breda milsvida sandstränder. Det finns ett brett kulturutbud av många olika slag som till exempel måleri, skulptur, glaskonst och teatrar.
Privata hyresvärdar Simrishamn
Här kommer lite privata hyresvärdar att kontakta och söka hyresrätter hos. Vi vill göra det enklare att hitta en ledig lägenhet i Simrishamn och erbjuder därför dessa uppgifter gratis. Vill du synas i listan nedanför som privat hyresvärd? Vi kan lägga upp dig gratis ifall du mejlar oss.
- HKM Fastighets AB, 0414-174 80
- HP Holding, 0411-151 80
- Sandhammaren Fastigheter, 0417-196 90
- Simrishamns Fastighet AB, 0414-41 27 70
- Qusthus i Kivik AB, 0708-72 51 10
- Svenska Bostadsfonden, 0415-30 06 96 (telefontid mån-fre kl. 8-12)
- Söderlenbostäder, 0417-210 00
- Simrishamns Bostäder AB, 0414-81 96 30
Vill ni också synas här ?
Maila: [email protected]
Information om Simrishamn
Huvudgatan är Storgatan som går genom hela staden, från hamnen, förbi Stortorget och vidare ut på landet där den fortsätter som Riksväg 9. Torget utgör stadens medelpunkt. Vid detta ligger det i romansk stil uppförda rådhuset, två våningar högt, som byggdes 1867 med ritningar av Peter Boisen. Stadshuset byggdes 1954 med ritningar av Hans Westman. Dessa byggdes ihop 1993. Bakom rådhuset ligger stadens äldsta byggnad, den under medeltiden uppförda Sankt Nicolai kyrka. Stadens hus är berömda för sina speciella dörrar, så kallade simrishamnsdörrar.
Staden har tidigare levt väldigt mycket på fisket och rederinäringen. Under flera perioder fram till 1980-talet hade Simrishamn Sveriges största fiskeflotta och var en av Östersjöns största fiskehamnar. Kvoter och regleringar samt brist på fisk har gjort sitt till för att hålla nere östersjöfisket på låga nivåer. Numera är det i huvudsak jordbruksnäringen och viss småindustri förutom den stora turismen som håller bygden igång. Hamnen som alltid betytt mycket för stadens näringsliv byggdes ut senast 1998 med muddring och farledsfördjupning. Simrishamns hamn blev mottagningshamnen för gotländska sockerbetor sedan Gotlands sockerbruk lades ned och gotländska betor istället började köras till sockerbruket i Köpingebro. Verksamheten upphörde 2006 när sockerbruket i Köpingebro avvecklades.
En kuriös detalj är att det alltid har härskat en stark animositet mellan den större grannstaden Ystad och Simrishamn. Städerna låg i varsitt län (Simrishamn i Kristianstads län, Ystad i Malmöhus län ) och Simrishamn orienterade sig mot Kristianstad som ligger sju mil norr om staden mot 3,5 mil till Ystad. Vägen mellan Simrishamn och Kristianstad var mycket bättre än vägen till Ystad och det var mer trafik på vägen till Kristianstad än till Ystad.